(advertorial)


Centrale positie

Gepubliceerd op 27 januari 2012
Auteur: Sander van der Heide
Fotografie: PHOTO40

Volgens Kees wordt centrale opslag in het gezin in de toekomst steeds belangrijker, de BluCinema HomeTVservers kunnen voldoen aan die verwachting. Hier plaats je als gezin dan ook werkelijk alles op; muziekbestanden, filmpjes, foto’s, Word-bestanden, email, werkstukken et cetera. Het voordeel is dat alle mediabestanden voor iedereen beschikbaar zijn en tegelijkertijd ook door de streamers kunnen worden afgespeeld. Je kunt tevens bepalen wie wat en waar kan afspelen. De RAID-protection zorgt altijd automatisch voor back-ups. Je kunt zelfs TV-tunerkaarten in het systeem plaatsen, met gemak vier stuks die dus vier programma’s tegelijkertijd kunnen opnemen.

Via een mediacentersysteem kan men op elke plek in het huis rechtstreeks het tunersignaal bekijken, of een vooropgenomen programma. “Wij werken heel nauw samen met BluCinema Mediasolutions”, legt Kees uit,  “Zij zijn één van de weinige Mediacenter specialisten in Nederland. Een Mediacenter is een alles-in-één systeem waarop alle media (muziek, foto`s, films en televisie) kan worden afgespeeld op een LCD of plasma televisie. Uw CD speler, DVD / Blu-Ray speler, Tuner, Ziggo, Digitenne of Canaal Digitaal settopbox kunnen allemaal de deur uit. Deze worden vervangen door één mediacenter die dit allemaal kan.”

Nog meer
Naast streaming valt er nog meer moois te vinden bij Streaming4home. Zonder versterker en luidsprekers kom je natuurlijk nog niet verder. Daarom is Streaming4home onder meer dealer van Modwright voor Midden-Nederland. “Ik had dit merk een keer bij hifistudio It Harkstee in Friesland gehoord”, vertelt Kees enthousiast verder, “na twintig minuten luisteren hoorde ik al dat dit gewoon heel goed is. Ik heb gelijk gebeld met Audio Arte (de importeur) en deze had dus alleen een dealer voor Noord- en Zuid-Nederland. Ik kon dan mooi Midden- en West-Nederland voorzien. Daar was ik erg blij mee. Als primeur hebben wij als eerste in Europa de nieuwe geïntegreerde versterker van Modwright gekregen, de KWI 200. Deze versterker levert bij 4Ω 400 Watt en kan als optie ook met phono pre-amp of een DAC (via USB en coax) geleverd worden.

Primeurs
“We hebben wel vaker primeurs. Zo kregen we voor bij de opening van de winkel in September als eerste in Europa de nieuwe DAC van Lector uit Italië. Ze werken daar met 8 man en maken alles in batches van 8. Deze heeft misschien wat minder ingangen dan een Antelope DAC, maar kinkt daarentegen wel prachtig. Handgebouwd en dat kun je zien, hij is prachtig. Vorige week hebben we ook als eerste in Nederland de Calyx 24/192 USB dac binnen gekregen. Na een goede week spelen is er maar één statement voor: Heel bijzonder…..”

Naast het winkelgedeelte komen we tot slot ook nog in een ruime presentatieruimte. Hier kun je zo met twintig man terecht. Binnenkort zullen er dan ook steeds meer workshops en seminars worden gehouden. Natuurlijk over streaming, rippen en andere aanverwante zaken. Streaming4Home is dan ook één van de enige twee mediacenterspecialisten in Nederland. Je vindt ze op onderstaande adres.

Streaming4Home
Hallehuis 1
3471 EC Kamerik
T: 0348-746130
E: info@streaming4home.nl
Website


1)Streaming4Home
2)Streaming en streaming
3)Centrale positie

EDITORS' CHOICE