sluiten
 
HiFi.nl
 

Dominic J Marshall Trio - Spirit Speech (cd)

Gepubliceerd op 16 april 2014
Auteur: Luc van Gaans

Dominic J Marshall

Jazz pianisten zijn als rode wijn, ze moeten rijpen om volwassener en voller te smaken. Maar Dominic J Marshall bewijst dat die regel niet altijd opgaat. De in Nederland wonende, uit Schotland afkomstige pianist leverde in 2012 een veelbelovende tweede cd af met Icaros. Nu levert hij opnieuw een bijzonder sterke cd af. En dat terwijl hij 'nog maar' 24 jaren jong is. Op jonge leeftijd dus al een bijzonder rijpe wijn. Tot welke grand cru gaat dit leiden?

lees verder>>

Mensenkinderen - Het Lied Van Schijn En Wezen

Gepubliceerd op 3 april 2014
Auteur: Eric de Boer

Mensenkinderen

Op vrijdag 4 april verschijnt het tweede album van Mensenkinderen. Op Het Lied Van Schijn En Wezen toont de band van Bas van Nienes zich een stuk breder dan voorheen. De vriendelijke, poëtische teksten worden omlijnd door fanfaregeluid. En de cd bezit een opname en productie waar bovenmatig veel aandacht aan is besteed. De lente dient zich aan, ook in muziekland.

lees verder>>

D'accorD - III (cd)

Gepubliceerd op 24 maart 2014
Auteur: Eric de Boer

D'AccorD

Liefhebbers van het rockgeluid van de vroege jaren zeventig opgelet; het derde album van de Noorse progband D’accorD is uit. Nog steeds heeft de band geen volledig eigen geluid, maar weet de sound van diverse beroemde bands uit het verleden te combineren met muzikale kwaliteit. De Noren komen er nog goed mee weg ook, want het album blijft boeien.

lees verder>>

Gazpacho - Demon (cd)

Gepubliceerd op 16 maart 2014
Auteur: Eric de Boer

Gazpacho

Met Demon levert het Noorse neo-progressieve rockgezelschap Gazpacho hun achtste studioalbum af. Na twee jaar componeren, uitproberen en perfectioneren is het album, dat wederom gebaseerd is op een enkel concept, klaar om beluisterd te worden door het grote publiek. Wat niet direct een eenvoudige opgave is, want het album komt pas tot volle bloei na meerdere luisterbeurten.

lees verder>>

Van Piekeren - De Verdieping (cd)

Gepubliceerd op 12 maart 2014
Auteur: Eric de Boer

Jan van Piekeren

Kleinkunst is eigenlijk een denigrerend woord. Wanneer is het werk van een artiest namelijk beperkt in grootsheid? Nederland kent vele artiesten die hun werk met evenveel passie beleven en uitvoeren als de groten der aarde. Kijk maar naar Wende Snijders, Paul de Leeuw of in vroeger tijden Toon Hermans. Zo ook Van Piekeren. Naast de 20-jarige jubileumvoorstelling die vanaf 2013 is gestart is er ook een cd uitgebracht met nummers die nogal aan weten te spreken.

lees verder>>

Sven Hammond Soul - The Usual Suspects (cd)

Gepubliceerd op 7 februari 2014
Auteur: Eric de Boer

Sven Hammond Soul

De nieuwe cd van Sven Hammond Soul is alweer hun derde. Op het album, dat The Usual Suspects werd gedoopt, breekt het gezelschap rondom Sven Figee los en mengt de band stijlen als rock, funk en natuurlijk soul op een niets minder dan energieke wijze. Als een stoomlocomotief laten de heren vooral met flink gitaarwerk een denderend geluid horen dat aanstekelijk werkt.

lees verder>>

The World Of Dust - Bhava (CD + boek)

Gepubliceerd op 31 januari 2014
Auteur: Eric de Boer

Bhava - The World Of Dust

Sommige artiesten worden geïnspireerd door kunst en maken het ook zelf. Stefan Breuer is de man achter het project The World Of Dust, waarvan onlangs een sterk gelimiteerde cd werd uitgebracht. Het album – Bhava genaamd- wordt alleen verkocht in combinatie met een boek dat vol staat met collages, iets wat de artiest heeft bewogen om het album te maken. Kunst valt soms buiten de gebaande paden en Bhava is een vrij unieke ervaring.

lees verder>>

Henry Fool - Henry Fool (cd)

Gepubliceerd op 20 januari 2014
Auteur: Eric de Boer

Henry Fool

De band Henry Fool werd vlak voor de eeuwwisseling opgestart  door Tim Bowness en Stephen Bennett. Tijdens veel gezellige kopjes koffie raakten de twee artiesten opnieuw in de ban van de albums die ze zelf in hun jeugd hadden gedraaid en beide heren hadden het verlangen om terug te keren naar de vrije manier van musiceren, zoals hun grote voorbeelden dat ook deden. In 2001 verscheen het eerste Henry Fool album, dat onlangs door Andy Jackson werd geremastered en opnieuw is uitgebracht.

lees verder>>

Volgende pagina>>
 
Review Sony HAP Z1ES en TA-A1ES Review Sony HAP Z1ES en TA-A1ES
lees meer »
HiFidelity XS: Denon AVR-X2000 HiFidelity XS: Denon AVR-X2000
lees meer »
Win de Teufel Impaq 7000 Win de Teufel Impaq 7000
lees meer »
Surround: Verleden, Heden en Toekomst Surround: Verleden, Heden en Toe...
lees meer »