HiFi.nl

Silent Ones soundtrack - Andrey Dergachev

Gepubliceerd op 18 december 2014
Auteur: Jan Luijsterburg

Silent OnesDe debuutfilm van Ricky Rijneke ging bijna twee jaar geleden in première op het filmfestival Rotterdam. Er volgde een uitgebreide rondgang langs andere filmfestivals, waar veel prijzen gewonnen werden. 11 december kwam de film eindelijk in roulatie in de Nederlandse filmtheaters. Ter gelegenheid daarvan werd de soundtrack van de Russissche componist Andrey Dergachev op CD uitgebracht.
lees verder>>

Paul de Leeuw – De Leeuw Zingt Long (LP)

Gepubliceerd op 17 december 2014
Auteur: Eric de Boer

Paul de Leeuw zingt Robert LongHet achttiende(!) album van Paul de Leeuw is een hommage aan één van de grote idolen uit zijn puberteit. Robert Long liet met zijn unieke vorm van kleinkunst horen dat er meer was in het leven dan de doctrines van de ‘gewone’ wereld, wat de jonge Paul indertijd natuurlijk aansprak. Getriggerd door het op Spotify afwezige oeuvre van Long, kreeg de artiest en presentator het idee om de muziek – die voor hem zoveel heeft betekend – opnieuw voor een groter publiek beschikbaar te maken.
lees verder>>

Todd Tobias - Impossible Cities (CD)

Gepubliceerd op 9 december 2014
Auteur: Eric de Boer

Todd Tobias – Impossible Cities (CD)Impossible Cities is het tweede solo album van de uit Ohio afkomstige producer en artiest Todd Tobias. Hoewel deze man onder z’n eigen naam weinig bekendheid geniet, zijn veel van zijn projecten en samenwerkingen een stuk bekender. Het jonge Utrechtse platenlabel Tiny Room Records tekende voor het album en toont daarmee meteen een flinke portie moed.
lees verder>>

At The Close Of Every Day – Darkness Travels Light (CD)

Gepubliceerd op 25 november 2014
Auteur: Eric de Boer

Darkness Travels FrontWie Minco Eggersman de afgelopen tijd een beetje heeft gevolgd weet dat de artiest, producer, schrijver en niet te vergeten labelmanager nogal druk is geweest. Het verleden bewijst dat die drukte vaak resulteert in streling van het gehoor en soms zelfs de ziel. Met de terugkomst van At The Close Of Every Day in de vorm van het nieuwe album Darkness Travels Light wordt dat zeker ook weer bewaarheid. En voor liefhebbers kwam er ook een extra begeleidende zintuiglijke verwennerij op de markt.
lees verder>>

Bjørn Riis – Lullabies In A Car Crash (CD)

Gepubliceerd op 18 november 2014
Auteur: Eric de Boer

Lullabies GuitarNog geen jaar nadat de Noorse Progband Airbag hun derde langspeler uitbracht, is het gitarist Bjørn Riis die met een eerste solo album uitkomt. Lullabies In A Car Crash zal voor fans van Airbag herkenbaar klinken, maar gaat kwalitatief een stap verder. Het resultaat is dan ook een aanwinst voor de progwereld, en Riis creëert een sfeer die Pink Floyd waardig is, zonder z’n eigen identiteit te verliezen.
lees verder>>

Seven Impale – City Of The Sun (CD)

Gepubliceerd op 9 oktober 2014
Auteur: Eric de Boer

Seven Impale

Het Noorse stadje Bergen geniet vooral faam vanwege zijn idyllische uiterlijk en natuurlijk als bakermat van de Noorse (black) metal scene. Toch valt er meer te ontdekken, getuige het debuutalbum van de band Seven Impale. De progressieve rockmuziek die de band op de langspeler City Of The Sun ten gehore brengt is namelijk verslavend goed, uniek en voorzien van diverse invloeden zoals jazz.

lees verder>>

Broeder Dieleman – Gloria (CD)

Gepubliceerd op 23 september 2014
Auteur: Eric de Boer

Broeder Dieleman

Op zijn nieuwe album Gloria gaat Broeder Dieleman verder op de klaarblijkelijk reeds ingeslagen weg. Donkere composities met een klein karakter, een beklemmend stemgeluid met een Zeeuws-Vlaamse tongval en omlijstingen van onder andere piano, akoestische gitaar en banjo. De juiste omschrijving van de muziek die de uit Zeeland afkomstige troubadour grotendeels ten gehore brengt op z'n tweede langspeler. De streng gereformeerde achtergrond klinkt daarbij nogal door, maar wordt wel met een kritische blik benaderd. Snowstar Records brengt Gloria uit op cd en vinyl.

lees verder>>

De Kift – Bidonville (cd)

Gepubliceerd op 18 september 2014
Auteur: Jan Luijsterburg

De Kift Bidonville

Altijd feest: een nieuw album van De Kift. Zoals gebruikelijk gebaseerd op een gelijknamige theatervoorstelling. Die ging deze zomer in première op het Terschellingse festival Oerol. Bidonville biedt de gebruikelijke volstrekt unieke combinatie van literaire teksten en uit de klei getrokken fanfarepunk, de CD gestoken in een originele verpakking, dit keer een stapel Oost-Europese bankbiljetten. Veel is vertrouwd, maar er zijn ook nieuwe elementen. 

lees verder>>

Volgende pagina>>
 
Show: Bowers & Wilkins Soundtasting Show: Bowers & Wilkins Soundtasting
lees meer »
Primeur: Sasha Series 2 bij Chattelin Primeur: Sasha Series 2 bij Chattelin
lees meer »
Site: Dagelijkse December-actie Site: Dagelijkse December-actie
lees meer »
Teaser: jaarboek 2014-2015 Teaser: jaarboek 2014-2015
lees meer »