HiFi.nl

Ontvang gratis e-zine met nieuws en recente publicaties.

 

DJ Maestro Bethlehem Blends By DJ Maestro (2CD)

Gepubliceerd op 22 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

DJ MaestroDe gemiddelde Nederlandse jazz- en hifi-liefhebber van pakweg de laatste twee decennia moet wel onder een steen hebben geleefd, wil de naam DJ Maestro geen belletje doen rinkelen. Na zijn inmiddels overbekende Blue Note Trip-reeks heeft de stijlvolle analoog fan nu een ander muzikaal vaatje gevonden om uit te tappen: de catalogus van Bethlehem Records. En opnieuw is een serie geboren!
lees verder>>

Recensie: Hiromi Alive (CD)

Gepubliceerd op 8 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

Hiromi

Het tiende album van wonderkind Hiromi Uehara is Alive. Letterlijk! Dit nieuwe album is niet alleen een schoolvoorbeeld van hoe powerjazz zou moeten klinken, het is ook een verslavende langspeler die nu al genoteerd staat voor plaatsing in de jaarlijsten van 2014. Hiromi verlegt grenzen en werkt genre-overstijgend, mede dankzij haar kundige en veelzijdige trio. 

lees verder>>

Recensie: Anne Vanschothorst EK IS EIK (CD)

Gepubliceerd op 1 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

Anne

En van de vele recensieverzoeken die ik de afgelopen maanden kreeg was afkomstig van Anne Vanschothorst. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me de naam niet kon heugen, maar dat de omschrijving van haar jongste cd EK IS EIK me erg intrigeerde. De harpiste/componiste zou op haar album jazz en klassiek samenbrengen, terwijl geen van de artiesten hun bijdrage tegelijkertijd hebben ingespeeld. Een uniek concept, dat vroeg om aandacht.

lees verder>>

Recensie: Leif de Leeuw Band EP Deluxe (cd)

Gepubliceerd op 19 juni 2014
Auteur: Eric de Boer

Leif de Leeuw

Jong talent heeft het nog steeds niet erg makkelijk. Leif de Leeuw, een jonge gitarist uit Amersfoort, werd op vijftienjarige leeftijd al officieel erkend en brengt pas bijna vijf jaar later een eerste cd uit. EP Deluxe is het debuutalbum van de Leif de Leeuw Band, dat onlangs aan het publiek werd gepresenteerd. Een korte cd met een belofte, zo blijkt.

lees verder>>

Recensie: Steve Hogarth & Richard Barbieri Arc Light (CD)

Gepubliceerd op 8 juni 2014
Auteur: Eric de Boer

Arc Light

In 2012 verrasten Steve Hogarth en Richard Barbieri de progressieve wereld met het debuutalbum van hun samenwerking. Blijkbaar was er meer muziek die moest worden uitgediept, want de twee rasartiesten kwamen onlangs met Arc Light. Een aanvulling op het eerste album, met vier nieuwe tracks en een speciale versie van een eerdere track.

lees verder>>

Recensie: Anathema Distant Satellites (CD)

Gepubliceerd op 1 juni 2014
Auteur: Eric de Boer

Anathema

Distant Satellites is het al vorig jaar aangekondigde tiende studioalbum van de progrockband Anathema. Na het zeer sterke en succesvolle vorige album hebben de heren (en dame) uit Liverpool zich toegelegd op muziek die zich naar eigen zeggen op natuurlijke wijze heeft geschreven en in het verlengde ligt van de vorige albums. Distant Satellites zal 9 juni in de winkels liggen.

lees verder>>

Recensie: Se Delan The Fall (cd)

Gepubliceerd op 20 mei 2014
Auteur: Eric de Boer

Se Delan

Wanneer twee artiesten elkaar vinden en onbevangen aan een nieuw project beginnen kan er veel moois ontstaan. Het verleden bewijst dat collaboraties af en toe goede vruchten af kunnen werpen, die ook nog eens aangenaam smaken. KScope heeft onlangs Se Delan toegevoegd aan de lijst van gecontracteerde artiesten. Hun debuutalbum The Fall is recent verschenen en biedt veel hoop voor de toekomst.

lees verder>>

Recensie: Ian Anderson Homo Erraticus (CD)

Gepubliceerd op 13 mei 2014
Auteur: Eric de Boer

Ian Anderson

Ian Anderson levert twee jaar na zijn terugkeer naar de oude roots van zijn voormalige band Jethro Tull opnieuw een album af in diezelfde stijl. Homo Erraticus, dat wordt uitgebracht via KScope Records, brengt de luisteraar terug naar de sound van weleer. Met opnieuw een verhaal van de fictieve Gerald Bostock als inspiratie en een hoop Britse geschiedenis in de muziek en teksten verwerkt. Progressieve folk-rock van toen, maar of het nog weet te boeien?

lees verder>>

Volgende pagina>>
 
High-End met een missie: Zanden High-End met een missie: Zanden
lees meer »
Bekijk concerten met Music Vault Bekijk concerten met Music Vault
lees meer »
Review: Naim UnitiQute en Neat Iota Review: Naim UnitiQute en Neat I...
lees meer »
Hifidelity xs: USB dacs van CYP Hifidelity xs: USB dacs van CYP
lees meer »