HiFi.nl

Ontvang gratis e-zine met nieuws en recente publicaties.

Piano Duo Scholtes & Janssens - Paris!

Gepubliceerd op 2 september 2014
Auteur: Jan Luijsterburg

piano duo

Pianisten Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) hebben zich vanaf het begin van hun loopbaan gespecialiseerd in het samen spelen. Ze maakten nationaal en internationaal grote indruk, tot in de Carnegie Hall aan toe. Hun tweede CD, gefinancierd met een succesvolle crowdfunding actie, is geďnspireerd door het culturele leven van het Parijs van een eeuw geleden. 

lees verder>>

The Pineapple Thief – Magnolia (cd)

Gepubliceerd op 28 augustus 2014
Auteur: Eric de Boer

TPT

Het Britse progressieve rockgezelschap The Pineapple Thief brengt op 15 september haar tiende langspeler uit. Magnolia, zoals de nieuwe plaat heet, lijkt de band naar een commerciëler vlak te moeten tillen. Iets dat niet altijd goed uitpakt. Maar tegen de verwachting in heeft deze cd een groot pluspunt: hij klopt van begin tot eind.

lees verder>>

DJ Maestro – Bethlehem Blends By DJ Maestro (2CD)

Gepubliceerd op 22 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

DJ MaestroDe gemiddelde Nederlandse jazz- en hifi-liefhebber van pakweg de laatste twee decennia moet wel onder een steen hebben geleefd, wil de naam DJ Maestro geen belletje doen rinkelen. Na zijn inmiddels overbekende Blue Note Trip-reeks heeft de stijlvolle analoog fan nu een ander muzikaal vaatje gevonden om uit te tappen: de catalogus van Bethlehem Records. En opnieuw is een serie geboren!
lees verder>>

Recensie: Hiromi – Alive (CD)

Gepubliceerd op 8 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

Hiromi

Het tiende album van wonderkind Hiromi Uehara is Alive. Letterlijk! Dit nieuwe album is niet alleen een schoolvoorbeeld van hoe powerjazz zou moeten klinken, het is ook een verslavende langspeler die nu al genoteerd staat voor plaatsing in de jaarlijsten van 2014. Hiromi verlegt grenzen en werkt genre-overstijgend, mede dankzij haar kundige en veelzijdige trio. 

lees verder>>

Recensie: Anne Vanschothorst – EK IS EIK (CD)

Gepubliceerd op 1 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

Anne

Eén van de vele recensieverzoeken die ik de afgelopen maanden kreeg was afkomstig van Anne Vanschothorst. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me de naam niet kon heugen, maar dat de omschrijving van haar jongste cd EK IS EIK me erg intrigeerde. De harpiste/componiste zou op haar album jazz en klassiek samenbrengen, terwijl geen van de artiesten hun bijdrage tegelijkertijd hebben ingespeeld. Een uniek concept, dat vroeg om aandacht.

lees verder>>

Recensie: Leif de Leeuw Band – EP Deluxe (cd)

Gepubliceerd op 19 juni 2014
Auteur: Eric de Boer

Leif de Leeuw

Jong talent heeft het nog steeds niet erg makkelijk. Leif de Leeuw, een jonge gitarist uit Amersfoort, werd op vijftienjarige leeftijd al officieel erkend en brengt pas bijna vijf jaar later een eerste cd uit. EP Deluxe is het debuutalbum van de Leif de Leeuw Band, dat onlangs aan het publiek werd gepresenteerd. Een korte cd met een belofte, zo blijkt.

lees verder>>

Recensie: Steve Hogarth & Richard Barbieri – Arc Light (CD)

Gepubliceerd op 8 juni 2014
Auteur: Eric de Boer

Arc Light

In 2012 verrasten Steve Hogarth en Richard Barbieri de progressieve wereld met het debuutalbum van hun samenwerking. Blijkbaar was er meer muziek die moest worden uitgediept, want de twee rasartiesten kwamen onlangs met Arc Light. Een aanvulling op het eerste album, met vier nieuwe tracks en een speciale versie van een eerdere track.

lees verder>>

Recensie: Anathema – Distant Satellites (CD)

Gepubliceerd op 1 juni 2014
Auteur: Eric de Boer

Anathema

Distant Satellites is het al vorig jaar aangekondigde tiende studioalbum van de progrockband Anathema. Na het zeer sterke en succesvolle vorige album hebben de heren (en dame) uit Liverpool zich toegelegd op muziek die zich naar eigen zeggen op natuurlijke wijze heeft geschreven en in het verlengde ligt van de vorige albums. Distant Satellites zal 9 juni in de winkels liggen.

lees verder>>

Volgende pagina>>
 
Nieuwe FWD Magazine verkrijgbaar Nieuwe FWD Magazine verkrijgbaar
lees meer »
Gratis hifi-advies op maat? Gratis hifi-advies op maat?
lees meer »
Review: Denon DA-300USB Review: Denon DA-300USB
lees meer »
Lezervraag: audiotweaks gezocht Lezervraag: audiotweaks gezocht
lees meer »