HiFi.nl

Ontvang gratis e-zine met nieuws en recente publicaties.

Seven Impale – City Of The Sun (CD)

Gepubliceerd op 9 oktober 2014
Auteur: Eric de Boer

Seven Impale

Het Noorse stadje Bergen geniet vooral faam vanwege zijn idyllische uiterlijk en natuurlijk als bakermat van de Noorse (black) metal scene. Toch valt er meer te ontdekken, getuige het debuutalbum van de band Seven Impale. De progressieve rockmuziek die de band op de langspeler City Of The Sun ten gehore brengt is namelijk verslavend goed, uniek en voorzien van diverse invloeden zoals jazz.

lees verder>>

Broeder Dieleman – Gloria (CD)

Gepubliceerd op 23 september 2014
Auteur: Eric de Boer

Broeder Dieleman

Op zijn nieuwe album Gloria gaat Broeder Dieleman verder op de klaarblijkelijk reeds ingeslagen weg. Donkere composities met een klein karakter, een beklemmend stemgeluid met een Zeeuws-Vlaamse tongval en omlijstingen van onder andere piano, akoestische gitaar en banjo. De juiste omschrijving van de muziek die de uit Zeeland afkomstige troubadour grotendeels ten gehore brengt op z'n tweede langspeler. De streng gereformeerde achtergrond klinkt daarbij nogal door, maar wordt wel met een kritische blik benaderd. Snowstar Records brengt Gloria uit op cd en vinyl.

lees verder>>

De Kift – Bidonville (cd)

Gepubliceerd op 18 september 2014
Auteur: Jan Luijsterburg

De Kift Bidonville

Altijd feest: een nieuw album van De Kift. Zoals gebruikelijk gebaseerd op een gelijknamige theatervoorstelling. Die ging deze zomer in première op het Terschellingse festival Oerol. Bidonville biedt de gebruikelijke volstrekt unieke combinatie van literaire teksten en uit de klei getrokken fanfarepunk, de CD gestoken in een originele verpakking, dit keer een stapel Oost-Europese bankbiljetten. Veel is vertrouwd, maar er zijn ook nieuwe elementen. 

lees verder>>

Piano Duo Scholtes & Janssens - Paris!

Gepubliceerd op 2 september 2014
Auteur: Jan Luijsterburg

piano duo

Pianisten Lestari Scholtes (1984) en Gwylim Janssens (1985) hebben zich vanaf het begin van hun loopbaan gespecialiseerd in het samen spelen. Ze maakten nationaal en internationaal grote indruk, tot in de Carnegie Hall aan toe. Hun tweede CD, gefinancierd met een succesvolle crowdfunding actie, is geďnspireerd door het culturele leven van het Parijs van een eeuw geleden. 

lees verder>>

The Pineapple Thief – Magnolia (cd)

Gepubliceerd op 28 augustus 2014
Auteur: Eric de Boer

TPT

Het Britse progressieve rockgezelschap The Pineapple Thief brengt op 15 september haar tiende langspeler uit. Magnolia, zoals de nieuwe plaat heet, lijkt de band naar een commerciëler vlak te moeten tillen. Iets dat niet altijd goed uitpakt. Maar tegen de verwachting in heeft deze cd een groot pluspunt: hij klopt van begin tot eind.

lees verder>>

DJ Maestro – Bethlehem Blends By DJ Maestro (2CD)

Gepubliceerd op 22 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

DJ MaestroDe gemiddelde Nederlandse jazz- en hifi-liefhebber van pakweg de laatste twee decennia moet wel onder een steen hebben geleefd, wil de naam DJ Maestro geen belletje doen rinkelen. Na zijn inmiddels overbekende Blue Note Trip-reeks heeft de stijlvolle analoog fan nu een ander muzikaal vaatje gevonden om uit te tappen: de catalogus van Bethlehem Records. En opnieuw is een serie geboren!
lees verder>>

Recensie: Hiromi – Alive (CD)

Gepubliceerd op 8 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

Hiromi

Het tiende album van wonderkind Hiromi Uehara is Alive. Letterlijk! Dit nieuwe album is niet alleen een schoolvoorbeeld van hoe powerjazz zou moeten klinken, het is ook een verslavende langspeler die nu al genoteerd staat voor plaatsing in de jaarlijsten van 2014. Hiromi verlegt grenzen en werkt genre-overstijgend, mede dankzij haar kundige en veelzijdige trio. 

lees verder>>

Recensie: Anne Vanschothorst – EK IS EIK (CD)

Gepubliceerd op 1 juli 2014
Auteur: Eric de Boer

Anne

Eén van de vele recensieverzoeken die ik de afgelopen maanden kreeg was afkomstig van Anne Vanschothorst. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik me de naam niet kon heugen, maar dat de omschrijving van haar jongste cd EK IS EIK me erg intrigeerde. De harpiste/componiste zou op haar album jazz en klassiek samenbrengen, terwijl geen van de artiesten hun bijdrage tegelijkertijd hebben ingespeeld. Een uniek concept, dat vroeg om aandacht.

lees verder>>

Volgende pagina>>
 
Test: Dynaudio Xeo 4 Test: Dynaudio Xeo 4
lees meer »
Bowers & Wilkins inbouw Bowers & Wilkins inbouw
lees meer »
Test: Dali Rubicon 6 Test: Dali Rubicon 6
lees meer »
Thuistesters gezocht! Thuistesters gezocht!
lees meer »