Recensie: Loewe Connect UHD 55

Gepubliceerd op 5 juli 2015
Auteur: Jamie Biesemans

Loewe Connect UHD 55Loewe profileert zich nog steeds met Duitse kwaliteit en personaliseerbare toestellen, zo ook voor de nieuwe Connect UHD. Een rijke uitrusting maakt het toestel nog aantrekkelijker.
lees verder>>

Polk Audio LSiM705 & Marantz AV8802

Gepubliceerd op 1 juli 2015
Auteur: Ruud Jonker

PolkMarantz_1.jpg

D&M zet een tweetal interessante producten in de markt met de Marantz AV8802 voorversterker en een lijn luidsprekers van Polk Audio. Geen onlogische combinatie, want de moderne film codecs vragen een groter aantal luidsprekers in de huiskamer of in het hometheater, dan tijdens de jaren waarin 5.1 systemen het maximum vormden. Binnen de LSiM-series van Polk Audio is voldoende keuze om de 13.2 kanalen die de AV8802 beschikbaar heeft van conusmateriaal te voorzien. In de luisterruimte staat de LSiM705, het ‘kleinste’ model vloerstaander, alsmede de Marantz AV8802 voorversterker/processor met zowel Dolby Atmos als Auro-3D aan boord.

 

lees verder>>

Recensie: Bowers & Wilkins 685 S2

Gepubliceerd op 28 juni 2015
Auteur: Jamie Biesemans

Bowers & Wilkins 685 S2Bowers & Wilkins vernieuwde in het voorjaar heel de 600 Series. Deze familie van betaalbare luidsprekers is groot en gevarieerd. De eerste waar we mee aan de slag gaan, is de 685 S2, de beste boekenplankspeaker uit deze reeks.
lees verder>>

Digitale receiver: Revox Joy S119 mkII

Gepubliceerd op 24 juni 2015
Auteur: Max Delissen

Revox_1.jpg

Ik ben er nog eentje van de analoge generatie. Dat betekent dat ik bij de merknaam Revox bijna automatisch denk aan de legendarische B77 spoelenrecorders of de B-780 tuner die nog steeds tot de besten aller tijden worden gerekend. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat ik het merk de laatste jaren een beetje uit het oog verloren was. Het aanbod om de compacte Joy S119 mkII netwerk-receiver te recenseren kwam dan ook als een aangename verrassing. En bij die verrassing bleef het niet…

 

lees verder>>

Recensie: DALI FAZON MIKRO met SUB E-9 F surroundset

Gepubliceerd op 23 juni 2015
Auteur: Eric de Boer

Dali Mikro FazonMeerkanaals geluid klinkt nog steeds het beste wanneer een volwaardige surroundset in de kijk- en luisterruimte wordt geplaatst. Dat weten fabrikanten ook. En hoewel soundbars en speakerbases eenvoudiger te plaatsen zijn, gaat er niets boven een met zorg geplaatste meerkanaals opstelling. Wanneer uiterlijk een rol speelt, kom je als consument snel uit bij een systeem met satellietspeakers, aangevuld met een subwoofer voor de laagondersteuning. DALI vulde daarom hun FAZON serie aan met de kleine MIKRO speakers.
lees verder>>

Recensie: Denon Heos

Gepubliceerd op 21 juni 2015
Auteur: Redactie HiFi.nl

Denon HeosOngeveer een jaar geleden lanceerde Denon de nieuwe HEOS-lijn. In die tijd heeft het hifi-merk getoond perfect te kunnen meespelen qua multiroom. Nieuwe functies en toestellen maken HEOS een bijzonder interessant alternatief.
lees verder>>

Piega Classic 40.2 luidsprekers

Gepubliceerd op 17 juni 2015
Auteur: René van Es

Piega_1.jpg

Voor alles is er een eerste keer, voor mij is het een eerste keer kennismaken met Piega luidsprekers in de eigen luisterruimte. Importeur AV Tunes nam de moeite om een set Classic 40.2 luidsprekers mee te brengen die wij samen naar 3-hoog brachten. Geen sinecure om de 42 kilo wegende kasten te sjouwen in een flat zonder lift. Maar het is gelukt en ik mag er twee tot drie weken bij uitrusten voordat zij weer gehaald worden.

lees verder>>

Recensie: Focal Aria 905

Gepubliceerd op 16 juni 2015
Auteur: René van Es

Focal Aria 905 lifestyle bigRuim een jaar geleden had ik het genoegen te mogen luisteren naar het grootste systeem uit de Aria-serie van Focal, de Aria 948, die met zijn omvang nogal huiskamervullend was. Niettemin kon de conclusie niet anders zijn dan dat Focal met zijn nieuwe conusmateriaal (Flax) een weg is ingeslagen die regelrecht leidt naar hogere audiosferen. De verfrissende Franse kijk op weergave kwam nogal onverwacht voor mij, terwijl ik meer dan 15 jaar met Focal heb gespeeld. Anders dan anders en vooral een vooruitgang, met een ongekend scherpe prijs. De lijn is doorgezet en ik prijs mij gelukkig, wederom één van de eersten te zijn die de laatste en kleinste Aria-telg aan de tand mag voelen.
lees verder>>
Volgende pagina>>
 

EDITORS' CHOICE