Recensie: Denon Heos 1

Gepubliceerd op 31 juli 2015
Auteur: Jamie Biesemans

Denon Heos 1Het HEOS-systeem van Denon ontpopte zich in het afgelopen jaar tot een waardige uitdager voor multiroom-grootmacht Sonos. Het enige wat ontbrak, was een betaalbare, compacte speaker. Hallo, Heos 1!
lees verder>>

ModWright KWA-100SE, LS 36.5 en PH-150

Gepubliceerd op 29 juli 2015
Auteur: Ruud Jonker

ModWright_1.jpg

ModWright werd in het jaar 2000 opgericht door Dan Wright, teneinde modificaties van digitale apparatuur te verzorgen. Dat was succesvol en leidde uiteindelijk tot een reeks zelf ontworpen en gebouwde apparatuur. Wie regelmatig in de Verenigde Staten verblijft en een oog heeft voor ontwikkelingen binnen de high-end markt, kent ongetwijfeld ModWrights modificaties van een aantal bekende Sony cd-spelers. In de luisterruimte staan de KWA-100SE eindversterker, de LS 36.5 voorversterker en de PH-150 phono stage. 

 

lees verder>>

Getest op straat: de ROCKSTER van Teufel

Gepubliceerd op 28 juli 2015
Auteur: Jochem Geerdink

Teufel-Rockster1.jpgHet Duitse Teufel geniet vooral bekendheid met hoge kwaliteit luidsprekers voor een voordelige prijs. Het bedrijf is bovendien bezig het productportfolio flink te verbreden, bijvoorbeeld met de overname van streaming specialist Raumfeld in 2010 en de introductie van diverse soorten mobiele speakers. In augustus brengt de Duitse fabrikant de ROCKSTER op de markt. Een mobiele speaker op wielen, door Teufel zelf liefkozend “de Godzilla onder de luidsprekers” genoemd. Godzilla hoort natuurlijk niet binnen, die neem je mee naar buiten. Wij namen de proef op de som in het Amsterdamse Vondelpark.
lees verder>>

Sony goes multiroom

Gepubliceerd op 27 juli 2015
Auteur: Jamie Biesemans

Sony Multi-RoomHet heeft even geduurd maar nu waagt Sony zich eindelijk aan een echte multiroom-oplossing. Sony zou Sony niet zijn als ze dat niet op hun eigenzinnige manier deden. Het eindresultaat is een systeem waarmee je muziek kan streamen op heel diverse apparaten en met veel flexibiliteit.
lees verder>>

Seagate Personal Cloud: bij de tester thuis

Gepubliceerd op 24 juli 2015
Auteur: Redactie HiFi.nl

Seagate Test Het ThuisVorige week las je bij ons de resultaten van de Test 't Thuis actie met de Personal Cloud. Vier van onze lezers kregen het opslagapparaat van Seagate gratis thuisgestuurd om vervolgens aan ons te laten weten wat ze ervan vonden. Bij één van hen, Iver van de Zand, gingen we persoonlijk langs voor een korte video-impressie.
lees verder>>

Pinell Supersound II+

Gepubliceerd op 24 juli 2015
Auteur: Ad Bijleveld

Pinell_1.jpg

Wat hebben we nu precies onder handen genomen? Een razend interessante multi-platform ontvanger of een onbeduidend mono-radiootje? Toch een beetje ongemakkelijk zo’n spagaat…

 

lees verder>>

Nieuwe Soulution 700 serie bij Chattelin

Gepubliceerd op 22 juli 2015
Auteur: Werner Ero

Chattelin_Soulution_1.jpg

Dinsdag 25 november en zaterdag 13 december vorig jaar, behoorden voor de winkel Chattelin Audio Systems uit Den Haag tot één van de meest gedenkwaardige en bijzondere momenten uit hun winkelgeschiedenis. De inmiddels wereldberoemde en zeer indrukwekkende referentie Magico Q7 luidsprekers, kregen op die twee dagen namelijk versterking van de baanbrekende uit Zwitserland afkomstige Soulution 725 voor- en 711 stereo eindversterker. Een combinatie die zowel gezamenlijk als afzonderlijk zo enorm goed bleek te zijn, dat zowel eigenaar Peter Chattelin als importeur Jan Coenen van Symphony Audio mij vroegen deze giganten een keer zelf aan een nader onderzoek te onderwerpen.

 

lees verder>>

Recensie: Rotel RC-1590 & RB-1590

Gepubliceerd op 21 juli 2015
Auteur: Jamie Biesemans

Rotel RB-1590Aparte pre- en powerversterkercombinaties zijn niet altijd populair wegens de ruimte die ze innemen. Rotel’s nieuwe 1590-toestellen tonen echter aan dat discrete versterkers aardig wat voordelen hebben.
lees verder>>
Volgende pagina>>
 

EDITORS' CHOICE