De Audioclub


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2003

Twee noten van de redactie
1. Bent u lid van een Audioclub die niet in dit artikel besproken wordt, stuurt u dan een e-mail en wij nemen contact met u op om uw club alsnog toe te voegen aan dit artikel: audioclubs@hifi.nl.
2. Onderstaande inleiding is geschreven door Rene van Es, de informatie over de clubs is aangeleverd door de clubs zelf. Waar dit niet is gebeurd, staat dit aangegeven.

*Onderstaande informatie werd in 2003 verzameld en kan inmiddels wat gedateerd zijn

De wondere wereld van de audioclub

Eén Nederlander is een eenzaam persoon. Twee Nederlanders vormen een dispuut. Drie Nederlanders beginnen een club. Vier en meer ook. Ik geloof niet dat in een enkel ander land het fenomeen club zo wijd verbreid is als in onze streken. Wij hebben werkelijk clubs voor alles. Reisclubs, borduurclubs, schaakclubs, sleutel-zelf-aan-je-auto clubs, tennisclubs, fietsclubs, en zelfs parenclubs. Het zit ons in de genen om ervaringen en behoeften te delen. Ingebrand door onze voorouders die zich al verenigden, denk maar aan de roemruchte Verenigde Oost-Indische Compagnie. Een club van handelaren die zich vooral wisten te verrijken. Noem het een club, een vereniging of een compagnie wij Nederlanders maken ons samen sterk.

Met het bovenstaande in gedachten is het ontstaan van audioclubs of verenigingen een logisch verschijnsel en een afspiegeling van de maatschappij. Wie zich nog de eind jaren 70 herinnert kent vast wel de StereoClub Nederland. Een vereniging met voor zover ik weet tegen de 1.000 leden, die verspreid over geheel Nederland afdelingen levend hield. Zelf ben ik nog eens voorzitter geweest van de afdeling Den Haag en nam plaats in het landelijke bestuur. Activiteiten die plaatsvonden waren gezamenlijk beursbezoek (Firato), winkelbezoeken, bezoeken aan importeurs, clubavonden waarbij wij elkaars set beluisterden, een vereniging circulaire etc etc. Helaas liep het enthousiasme terug en zakten de activiteiten in. Maar zonder club kunnen we niet dus zien we tot op de dag van vandaag diverse verenigingen doe een bloeiend bestaan leiden.

In grote lijnen zijn alle audioclubs aan elkaar gelijk. En hebben ook de leden dezelfde behoeften. Daar onder kunnen we scharen:

het opdoen van kennis waardoor thuis een meer ideale en betere situatie kan worden geschapen om van muziek en/of film te genietenhet kennismaken met muziek waar andere leden mee aan komenhet discussiëren over muziek en apparatuurheel belangrijk de gezelligheid en de kans met gelijkgestemden van gedachten te wisselende gezamenlijke uitjeshet elkaar helpen bij aankopen, het elkaar raadgeven en het samen installerenmogelijk ook samenwerken bij zelfbouw projecten waarbij door de grotere inkoopaantallen voordelen worden behaalddiverse andere activiteiten zoals omschreven in de profielen van de clubs zelf

Al met al een hele lijst van zaken die onderling en met elkaar beter uit de verf komen dan via een individuele benadering. En “alleen is maar alleen”.

Vanaf deze plek wensen wij elke club veel succes en veel leden. De ontplooide initiatieven dragen wij een warm hart toe. Niet in het minst omdat enige redacteuren zelf lid zijn van een audiovereniging, tot hun grote genoegen. Moge de gezelligheid en de onderlinge verwantschap die wij bemerken ook voor u en uw vereniging weggelegd zijn. Want hoe je het ook wendt of keert, we willen toch allemaal maar twee dingen, een betere set en meer genieten van muziek.

hifi.nl heeft een inventarisatie gehouden en heeft geprobeerd de belangrijkere audioclubs in kaart te brengen. Soms is een audioclub heel klein en besloten (bijvoorbeeld De Hoekse Waard), waar vrijwel uitsluitend in de privé sfeer ervaringen uitgewisseld worden. Maar er zijn ook een aantal grote clubs met een bestuur, een kas en zelfs een vergader-/luisterruimte. Dankzij de reacties van de diverse clubs zijn wij in staat gesteld de profielen te bundelen. Om u als lezer de kans te geven toe te treden tot één of zelfs meerdere van deze clubs, als die verenigingen activiteiten ontplooien in uw regio. Hiervoor vindt u een overzicht van een aantal van de belangrijkste Audioclubs, waarbij steeds een antwoord wordt gegeven op een aantal belangrijke zaken, zoals standplaats, activiteiten en contactinformatie.

Audioclub Velsen

Audioclub Velsen (ACV)

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Velsen, 2001
Aantal leden: 27

Bestuur

Audio Club Velsen is een vereniging met beperkte rechtsvorm en als zodanig ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het bestuur bestaat uit 5 personen : voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemene bestuursleden.

Omschrijving

Wij als Audio Club Velsen, proberen een optimale balans te vinden tussen muziek en techniek, en zien de techniek als middel (voorwaarde) om muziek zo goed mogelijk weer te kunnen geven. Wij proberen daarom via de club een laagdrempelig platform aan te bieden voor uitwisseling van ervaringen van liefhebbers van audiotechniek, de techneuten zoals de zelfbouwers en de algemene muziekliefhebbers. Als ingang hiertoe fungeren de maandelijks georganiseerde clubavonden.

De club is opgericht door Rob Prüst, tevens de huidige voorzitter van het clubbestuur. Hij beschrijft het ontstaan als volgt:

Na een aantal jaren waarin de computer het van de hifi had overgenomen, ging de CD speler kapot. Omdat het een oud beestje was, werd er besloten een andere aan te schaffen. Al zoekende op internet kwam ik via Hifi.nl bij Audio Club Nunspeet. Na een aantal bezoekjes aan deze Club ben ik ondanks de afstand lid geworden. Toch vond ik het jammer dat je vanwege de afstand niet even een van de clubleden kon uitnodigen om bij je thuis te komen luisteren en zo ontstond het idee om te onderzoeken of  er voldoende animo was om een club in mijn directe omgeving op te starten. Voorwaarde voor mij was dat er een bestuur van minstens 5  personen zou komen om de continuïteit van de club te garanderen. Ik moest een naam verzinnen en dit werd AUDIO CLUB VELSEN, eenvoudig omdat ik in gemeente Velsen woon. Het opzetten van een club is één-, maar het in stand houden is een geheel ander verhaal.  Hifi.nl bood de gelegenheid om een oproep te doen en dat heb ik destijds gedaan met het artikel.”Waar zijn we nou helemaal mee bezig”.  Dit resulteerde in een aantal reacties. Maar geen bestuursleden.

Na ongeveer 9 maanden (…)  waarin  nog oproepen in krant en op internet zijn gedaan, bood het eerste bestuurslid zich aan, er waren een paar mensen die vrij onzeker waren of ze zo’n functie wel ambieerden. Ook waren er personen die reeds plaatsnamen in het bestuur van andere (niet audio) verenigingen. Hoe het kan weet ik niet, maar vanaf het moment  dat de eerste zich als bestuurslid aanmeldde waren er in één week vier toezeggingen van mensen die geïnteresseerd waren in een bestuursfunctie. Het was een enthousiaste start, waarin de penningmeester na een paar maanden  te kennen gaf dat de club niet was wat hij voor ogen had, en hij verliet jammer genoeg het bestuur en ACV, aanvulling was gelukkig snel geregeld. Het eerste jaar zijn we druk bezig geweest met de Internet Site. Ook statuten en huishoudelijk reglement werden in concept gemaakt waar de club nu ook naar ‘leeft’.

Doelstellingen

De doelstellingen zijn verwoord in Artikel 2 van de statuten: de vereniging stelt zich ten doel, hen, die belangstelling hebben voor audiosystemen te verenigen en de belangen van de vereniging te behartigen door:
1. Het geven van gelegenheid tot maandelijkse bijeenkomsten van de verenigingsleden;
2. Het geven van instructies, demonstraties en lezingen op het gebied van de audiotechniek;
3. Het organiseren van excursies;
4. Het geven van technische adviezen;
5. Het opzetten en bijhouden van een nieuwsbrief;
6. Het opzetten en bijhouden van een website.

Activiteiten

Dorpshuis "De Moriaan", p.a. Dorpsduinen 4, 1949 EG Wijk aan Zee fungeert meestal als lokatie voor clubbijeenkomsten. Er vinden presentaties, lezingen en demonstraties plaats door zowel leveranciers, mensen uit de muziek of uit de wereld van audiotechniek, als door de clubleden zelf. In principe wordt er elke derde woensdag van de maand een clubavond georganiseerd (aanvang 20.00 uur). In juli en augustus is de club met vakantie en vinden er dus ook geen bijeenkomsten plaats. Dat houdt dus in dat er normaal 10 clubavonden per jaar plaatsvinden. Van iedere bijeenkomst wordt een uitgebreid verslag gemaakt, zodanig geschreven dat men een goed beeld krijgt van de avond. Via een elektronische nieuwsbrief worden de leden geïnformeerd over de clubactiviteiten in het algemeen en in het bijzonder over de maandelijkse bijeenkomsten. De website van de club fungeert echter als dè grote bron van informatie voor leden en alle overige belangstellenden.
Buiten de avonden vinden er bij gelegenheid ook bezoeken plaats aan leveranciers, dealers, shows, etc. ACV houdt zoveel mogelijk rekening met de uiteenlopende wensen van de clubleden. Het bestuur staat altijd open voor vragen, wensen en suggesties. Ook via de officiële jaarlijkse ledenvergadering kunnen de leden hun wensen aan het bestuur en de overige leden voorleggen.

Clublidmaatschap en kosten

De Audio Club Velsen werkt met clubleden, maar losse bezoekers zijn in principe natuurlijk ook altijd welkom. Een kennismakingsbezoek is gratis, alle vervolgbezoeken kosten 6,- Euro.
De jaarcontributie voor 2003 is vastgesteld op het bedrag van 42,50 Euro per persoon, of een bedrag van 55 Euro voor een gezinslidmaatschap. Het lidmaatschap kan op ieder moment ingaan, maar loopt per kalenderjaar. Bij tussentijdse opgave wordt het contributiebedrag naar rato gerekend. Uiteraard hebben leden vrije toegang.

Algemene contactgegevens

Correspondentieadres
Audio Club Velsen
p.a. Ida Gerhardtlaan 17
2104 SH Heemstede

Telefoon: 023-5285427 (echter bij voorkeur contact via e-mail)
Internet: http://www.audioclubvelsen.nl/ 

ACV is ingeschreven bij Kamer van Koophandel. Het K.v.K.-nummer is 34165280.

Audioclub Nunspeet

Audioclub Nunspeet (ACN)

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Nunspeet, oktober 1996
Aantal leden: ca. 50

Bestuur

Voorzitter: Ben de Vries
Penningmeester: Lammert Bonenberg
Algemeen bestuursleden: Fokke van der Meulen & Jan Moll

Omschrijving

De Audioclub Nunspeet is opgericht op 1 oktober 1996 door een drietal audio en muziek liefhebbers. De club is uitgegroeid  tot ruim 50 leden. Er worden 10 clubavonden per seizoen georganiseerd waarbij zo veel mogelijk facetten van de audiohobby aan de orde komen.

Doelstellingen

De vereniging stelt zich ten doel, hen, die belangstelling hebben voor audiosystemen te verenigen en de belangen van de vereniging te behartigen door jaarlijkse activiteiten. En zo een platform te bieden tot het samen beleven van de audio hobby en het uitwisselen van informatie op het gebied van audio.

Activiteiten

Ht organiseren van 10 maandelijkse clubavonden waar audio apparatuur wordt gedemonstreerd door clubleden, importeurs en fabrikanten.
Tevens worden excursies georganiseerd naar importeurs en fabrikanten.

Clublidmaatschap en kosten

Iedereen kan lid worden van de Audioclub Nunspeet. Kosten lidmaatschap per 1 januari 2003 bedragen €34 per jaar.
De leden kunnen de clubavonden bijwonen en mogelijke excursies volgen en ontvangen tevoren iedere clubavond de nieuwsbrief ‘Audiomail’.

Algemene contactgegevens

Correspondentieadres
Secretariaat Audioclub Nunspeet
Prins Mauritserf 11
8071 NH Nunspeet
Internet: http://acn.hifi.nl
Email: info@acn.hifi.nl

Audioclub Twente

Audioclub Twente (ACT)

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Kinderdagverblijf  “Catalpa”, Hengelo, opgericht in 1976
Aantal leden: ca. 50

Bestuur

Secretaris: Robert Westendorp
Penningmeester: Marcel Bruning
Voorzitter: Hans Klieverik

Omschrijving

Een verzameling hifi-enthousiastelingen die probeert te ontdekken waarom een hifi installatie zo goed klinkt of juist zo slecht en hoe deze dingen te beïnvloeden zijn.

Doelstellingen

- Het op gezellige wijze bezig zijn met gemeenschappelijke interesse
- Het vergroten van de kennis en inzicht in de techniek van de muziekreproductie
- Uiteindelijk komen tot een optimale muziekweergave

Activiteiten

10 Clubavonden, door de leden zelf bepaald en georganiseerd.
Vooraf aan de avond wordt een nieuwsbrief (mailing) verstuurd met de aankondiging plus een verslag van de vorige avond

Clublidmaatschap en kosten

Lid worden van Audioclub Twente houdt in dat men de clubavonden kan bezoeken en dat men, indien men dat wil, ook aan de clubactiviteiten deel kan nemen. De contributie bedraagt 15 euro per jaar.

Algemene contactgegevens

Contact via secretaris Robert Westendorp
Tel.: 06-10646258
E-mail: RobertJean@everyday.com
Internetadres: nog niet bekend

ESL-club

ESL-club

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Den Haag, 2000
Aantal leden: ca. 240, waarvan 20 Belgen en 220 Nederlanders

Bestuur

De ESL-club heeft geen bestuur.

Omschrijving

Wij zijn zelfbouwers van elektrostaten uit Nederland en Vlaanderen, die regelmatig gegevens aan elkaar uitwisselen over Elektrostaten. Wij komen regelmatig bijeen om te luisteren naar de eigen creaties.
Deze bijeenkomsten worden 2x per jaar georganiseerd in het midden van Nederland.  Het zijn niet alleen zelfbouwers van Elektrostaten, maar ook bezitters van een commerciële ESL.

Doelstellingen

Het uitwisselen van ervaringen bij het zelfbouwen van elektrostaten...

Activiteiten

2x per jaar organiseren van grote bijeenkomsten om te luisteren naar de zelfgebouwde ESL`s

Clublidmaatschap en kosten

Lid worden van de ESL-club is natuurlijk mogelijk. En gratis!

Algemene contactgegevens

Contact via Rob van der Lugt
E-mail: info@esl.hifi.nl
Internet: http://esl.hifi.nl

Audioclub Oost-Brabant

Audioclub Oost-Brabant (AOB)

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Vessem (in de buurt van Eindhoven), 2000
Aantal leden: circa 50

Bestuur (situatie 2022) 

Voorzitter: Edwin Beukers
Secretaris: Guus Das
Penningmeester: Rob Dokter

Omschrijving

De club is bedoeld om op een leuke en gezellige wijze bezig te zijn met de gezamelijke hobby. Dit moet zowel gelden voor de leden als voor diegene die de demonstratie geeft.

Doelstellingen

In aanraking komen met muziek die je anders niet zou beluisteren Kennis uitwisseling tussen leden onderling Verschillende apparatuur beluisteren Gezellige avonden rond om de gezamelijke hobby Geen zelfbouw activiteiten in clubverband

Activiteiten

11 bijeenkomsten per jaar, de meeste in onze eigen ruimte. De bijeenkomsten staan in het teken van muziek en/of apparatuur. Demo`s kunnen door leden of door importeurs gegeven worden.
Ook zijn er informatieve avonden over bepaalde onderwerpen (zoals akoestiek in de huiskamer). Een tot twee keer per jaar wordt er een excursie georganiseerd.

Clublidmaatschap en kosten

Het is momenteel mogelijk om lid te worden. Lidmaatschap kost 35 Euro per jaar of 50 Euro per jaar voor een gezinslidsmaatschap. Je kan dan naar de clubavonden komen en ontvangt 11x per jaar de nieuwsbrief. Tevens zijn er af en toe interessante kortingen voor leden op producten en shows.

Algemene contactgegevens

Internet: http://www.aob-hifi.nl

De Hoekse Waard

De Hoekse Waard

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Puttershoek, 1999
Aantal leden: 5 (Rene, Rene, Jan, Joop en Philip)

Bestuur

Elk lid heeft gelijke rechten

Omschrijving

Audioclub de Hoekse Waard is een besloten club van gedreven audio liefhebbers die samen hun hobby willen uitbreiden.

Doelstellingen

Het maandelijks organiseren van luisteravonden bij één van de leden thuis. Het samen bezoeken van beurzen en bijeenkomsten Het elkaar helpen om de eigen installatie naar een hoger plan te tillen Uitwisselen van informatie Onderlinge vriendschap en respect, zowel in het persoonlijke vlak als in audio

Activiteiten

Zie hierboven. Daarnaast ook uit eten met de echtgenotes.

Clublidmaatschap en kosten

Er is een ledenstop omdat de groep anders niet meer past in een doorsnee huiskamer, contributie doen we niet aan, eventuele kosten worden per keer hoofdelijk omgeslagen.

Algemene contactgegevens

Contact via Rene van Es
E-mail: r.l.vanes@hifi.nl

A.V.M.N.

Audio Vereniging Midden Nederland (A.V.M.N.)

Algemeen

De A.V.M.N. bestaat sinds 1988. Onze avonden houden we sinds 2020 in Eemnes (provincie Utrecht). Onze vereniging is onafhankelijk en bestaat uit 55 leden.

Wat doen we?

De A.V.M.N. hebben we opgericht om met elkaar meer te doen met onze hobby: audio en muziek.

Behalve in juli houden we op iedere laatste donderdag van de maand van 20.00-23.00 uur een audioavond in onze ontmoetingsruimte. Behalve deze avonden zijn er ook zo nu en dan excursies naar dealers of fabrikanten van audioapparatuur. In de week voor elke avond lees je in de nieuwsbrief wat je kan verwachten.

Op een audioavond staat er meestal één interessante of bijzondere installatie opgesteld. De eigenaar of importeur geeft daarover informatie en vertelt anekdotes, aangevuld met soms wat technische achtergrondinformatie. Dit wordt afgewisseld met veelal goede en leuke muziekstukken. Waarbij de één vooral voor de unieke verhalen komt, wil de ander vooral horen hoe het klinkt. Vaak hoor je dan muziek die je aanspreekt en “meeneemt”.

Geluidsweergave is natuurlijk gebaseerd op techniek. De techniek is uiteraard geen doel op zich, maar wel zo belangrijk dat een avond soms helemaal in het teken daarvan staat.

Uiteraard komen ook recente ontwikkelingen aan bod, zoals streamen en de hernieuwde belangstelling voor de draaitafel en bandrecorder.

Ook krijgen onze leden de ruimte om zelf een avond te verzorgen. Waarbij we het ook belangrijk vinden om onze leden te ondersteunen bij het onderling uitwisselen van kennis en delen van ervaringen.

Niet al onze leden zijn bekend met alle technische aspecten, die de kwaliteit bepalen van de weergave van muziek. Daarom staan zij open voor bevindingen en tips van anderen. Hierdoor ontstaan leuke gesprekken en soms interessante ideeën om thuis zelf mee aan de gang te gaan.

Je hoeft uiteraard niet de hele avond op een stoel te zitten in onze luisterruimte. Er is ook een bar aanwezig om een drankje te nuttigen of een hapje te eten. Dit is ook een mooie gelegenheid om wat bij te praten of dieper in te gaan op vragen, die je hebt.

De avonden worden gehouden in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4, 3755 EZ Eemnes (tel: 035- 531 18 87, www.huisvaneemnes.nl). Er is voldoende ruimte beschikbaar om gratis te parkeren.

Clublidmaatschap en kosten

Als je interesse hebt om een audio-avond bij te wonen, dan ben je van harte welkom. Er is op een avond meestal ook gelegenheid om te horen hoe jouw eigen favoriete muziek kan klinken. Het eerste bezoek aan de avond is gratis. Wanneer je vaker wilt komen, dan willen wij je inschrijven als lid van de A.V.M.N. De kosten van het lidmaatschap zijn 40 Euro voor heel 2021. Voor dit bedrag kun je per jaar 11 avonden bij wonen en ontvang je een aantal dagen voor iedere avond onze nieuwsbrief.

Algemene contactgegevens

Internet: http://www.avmn.nl
e-mail: avmn.bestuur@gmail.com

Audioforum.be

Audioforum.be

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Hotel Aldem, Grobbendonk (België). Opgericht in 2002
Aantal leden: 32 particuliere jaarleden (175 aspirant-leden), 34 dealerleden, 1 importeurlid

Bestuur

Marco Lisi (Algemeen coördinator intern) en Benny Winnen (Algemeen coördinator extern)

Omschrijving

Audioforum.be wil als Belgische vereniging de audiovisuele interesse in ons land cultiveren. Het initiatief speelt zich af op 3 niveaus: een audioclub, een portaalsite en provinciale en nationale demodagen. Het bestuur wil audioforum.be uitbouwen als platform tussen invoerders, dealers en particulieren.
De realisatie hiervan gebeurt vanuit niet-commercieel oogpunt, onafhankelijkheid en neutraliteit.
Let wel, audioforum.be is een nationale club!

Er bestaat een uitgesproken audiovisuele cultuur in onze buurlanden. In België is die interesse `sluimerend` aanwezig. In eerste instantie willen we de interesse om muziek te beluisteren via een muziekinstallatie cultiveren en verder aanwakkeren. Ook de nieuwste trend om de bioscoop in huis te halen verdient hierbij aandacht. Gezien onze persoonlijke interesse (hobby) vormde oprichting van een audioclub (als eerste stap) een logisch verlengde om onze vrije tijd (gerichter) in te vullen. Het werd ons snel duidelijk dat er nood was aan de dergelijk initiatief in België. Onder impuls van de Belgische markt trachten we audioforum.be verder uit te bouwen.

Doelstellingen

Globale, overkoepelende doelstelling: de club uitbouwen als audiovisueel platform tussen importeurs, dealers en leden.

Subdoelstellingen:

Clubdagen inrichten Ervaringen uitwisselen (over vooraf bepaalde onderwerpen) Demo’s van audiovisueel materiaal Workshops organiseren Samen bezoeken organiseren (bv. beurzen, fabrikanten, importeurs, dealers, …) Website ontwikkelen en onderhouden als informatiekanaal Op regelmatige basis nieuwsbrieven mailen naar leden Ontwikkelen van een dealerlijst (met zaakprofiel en checklist) Opstellen van een importeurslijst (met productvoorstelling) Beoordelen van audiovisuele apparatuur volgens eigen concept Audiovisuele beurs uitbouwen

Activiteiten

Vast jaarprogramma, bestaande uit 10 clubdagen (maandelijks op zondagnamiddag, niet in juli & augustus) + 1 vakantie-activiteit.
Extra, bestaande uit gezamelijk beurs- en showbezoek (als bestuur, met of zonder leden), bezoeken aan fabrikanten en invoerders.
Naar de toekomst toe: provinciale dealerdagen (per provincie ->showweekends met dealers) en nationale demodagen (nationaal showweekend met invoerders).

Clublidmaatschap en kosten

Iedereen kan lid worden van onze club. Lid worden kost €50/jaar of €7.5/per clubdag. Deze bijdrage dient uitsluitend als tussenkomst in de zaalhuur.

Wat krijg je in ruil voor het lidmaatschap?

gratis toegang tot de clubdagen clubavonden (sprekers, workshops, exotische demo`s, kennis maken met dealers/importeurs...) maandelijkse nieuwsbrief (per mail/post) een eigen mailadres, eindigend op @audioforum.be (bv jos.peeters@audioforum.be) de mogelijkheid om in clubverband fabrikanten/ importeurs te bezoeken (bv. Denon) de mogelijkheid om in clubverband beurzen te bezoeken (bv De Doelen) deel uitmaken van de internetgemeenschap audioforum.be ervaringen uitwisselen met clubgenoten gratis extra`s (bv. clubdag 2 -> alle leden kregen een SACD) deel uitmaken van de beoordelingsjury van audiovisuele apparatuur gratis toegang tot de beurs van audioforum.be (op termijn)

Algemene contactgegevens

Contact via: Marco Lisi
E. Adanglaan 42/2
3970 Leopoldsbrug (Belgie)
Internet: www.audioforum.be
E-mail: info@audioforum.be