High Fidelity Belgium dl.1


Marc Brekelmans | 14 november 2005

Dit is deel 1 van de High Fidelity Belgium 2005 verslaglegging. Voor alle andere verslagen klik hier

 

Klipsch - Polk Audio - ATC - Sunfire - Cary - Kos - Clark Synthesis - Creaktiv


De Klipsch  iGroove

Aan het begin van show vinden we meteen een europese primeur in de vorm van de Klipsch iGroove en de onderstaande iFi. De iGroove (prijs waarschijnlijk onder de 300 euro) zal vanaf december leverbaar zijn, de iFi kunnen we deze maand nog verwachten (rond de 500 euro).


Klipsch iFi Docking Station voor de iPod.


Klipsch Synergy

Bij AED veel aandacht voor de nieuwe Klipsch Synergy reeks. Een serie echte Klipsch luidsprekers (met hoorntweeter), maar met een prijs vanaf 99 euro per stuk zeer betaalbaar. De hieronder getoonde vloerstaande Synergy F2 verwisselt voor 299 euro (p/st.) van eigenaar.


Klipsch Synergy surround opstelling

Crusade Audio

Twisted Pair Design - Vibrapod - Extreme Phono - NuForce - Bocchino

Rogier van Hoof van Crusade Audio had het nodige nieuws te melden. Zo wist hij te vertellen dat Crusade Audio vanaf heden de distributie van Rogue Audio zal verzorgen, Bocchino met een instapkabel is gekomen (nou ja, instapmodel. De prijs van 2850 euro (1m.) plaatst deze kabel duidelijk boven de instapklasse) en dat de nieuwe Mat 1 van Boston Audio Design gearriveerd was. Rogier demonstreerde tijdens High Fidelity Belgium met een prototype van zijn eigen " Reference Two" luidspreker. 


Rogier van Hoof van Crusade Audio


Let op de Tuneblocks (DXT) onder de Chord voorversterker


NuForce Reference 9; een analoog schakelende klasse D mono-eindversterker


De NuForce Reference 8


Rogier van Hoof is demonstreerde met een prototype van zijn "Reference Two" luidspreker. De reacties uit het publiek waren enthousiast.


Het Australische Bocchino blijkt - gezien de kleuren van dit nieuwe " instapmodel"  (2850 euro!) "Morning Glory" - een chauvinistisch kantje te hebben.


Boston Audio Design Mat 1 met links daarvan een Tuneblock.

Audeo

Themescene - Beamax - Soundcare - Sherbourn

Audeo had een paar fraaie staaltjes audio/video-integratie meegebracht. Met de Amina NXT panelen zijn de surround luidsprekers werkelijk onzichtbaar weg te werken. Op de foto hieronder bevinden de luidsprekers zich onder de Amina logo`s. Het rode logo onder het scherm is de center luidspreker.


Amina NXT panelen fraai weggewerkt in de wand


Op deze foto wisselt het beeld tussen de film Star Wars en een schilderij. De lijsten van het scherm zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar. Ook de afbeelding is naar keuze in te vullen. Art Soundscreen schermen zijn er vanaf 4100 euro (57") . Een 80" variant is er vanaf  5150 euro. 


De Optoma MovieTime is projector, DVD-speler, versterker en luidspreker ineen. Ook heeft de MovieTime een stereo-uitgang en beeldingangen, dus ook aansluiten op een surround versterker behoort tot de mogelijkheden.


De Buttkicker geeft je daadwerkelijk een schop onder de kont.

Vaessen Audio Design

Vaessen Audio Design - Luxman

Koen Vaessen toonde zijn Aquarius en Box. De Aquarius (inmiddels al weer 8 jaar op de markt), zal volgend jaar een update krijgen. Zo zal het front, de woofer en het filter gewijzigd gaan worden.


De Aquarius werd tijdens de show aangestuurd met Luxman versterkers.


De Vaessen Box


De typische wafelstructuur van de Box.

HNNY Benelux

Tannoy - Onkyo - Epos - van den Hul - Chord Electronics - Audica - DiBoss

Zoals inmiddels gebruikelijk had HNNY Benelux weer een mooie, ruime stand met daarin ruim aandacht voor de producten van Onkyo en DiBoss. Onkyo toonde o.a. de nieuwe klasse-D versterker PHA-933.


De Onkyo wand


Onkyo Ri Dock voor de iPod. Bijzonder aan dat iPod dock is dat alle iPod modellen (behalve de Shuffle) een plaatsje nemen in het Dock. Eenmaal in het Dock zijn de basisfuncties van de iPod via de Onkyo Ri link te bedienen. Alle Onkyo apparaten van de afgelopen tien jaar beschikken overigens over zo`n Ri link.


DiBoss schermen


Epos 12.2 en 15.2


De futuristische vormgeving van Chord Electronics staat in sterk contrast met de vormgeving van de nieuwe Tannoy Prestige Sandringham (de kleinste luidspreker uit de Prestige lijn).

AND Benelux

NAD -Dali -Dreamvision - Cerwin Vega! - Blueroom

Op de AND Benelux stand veel aandacht voor de Dali Ikon en de nieuwe NAD Master serie.


Erik Jansen (rechts) van AND Benelux staat met Michel (PV Trade) bij de nieuwe NAD Master series voorversterker.


Blueroom introduceerde The Dock, u raadt het al... een docking station voor de iPod. Leuk detail, The Dock beschikt over een geïntegreerde 2 x 15 Watt versterker en fraaie luidsprekerklemmen. The Dock is dus uitstekend te combineren met de meeste luidsprekers.


The Dock met bijpassende subwoofer


De nieuwe LCD schermen van NAD waren eerder al tijdens de VAD show te bewonderen.


Dali Helicon 400 (rechts) en 800.


De Dali Ikon serie.

IHT

Blu-Tack - Kemp Electronics - Soundcare - Ocos - Siltech - Accustic Arts - ATC - Halcro - Mimetism - Sphinx - Thule - Dynaudio - Final

IHT had tijdens High Fidelity Belgium twee ruimtes tot haat beschikking. In de één werd stereo gedemonstreerd, in de andere stond een surround opstelling.


In de stereo ruimte werd gedemonstreerd met Thule en Dynaudio (Focus en Contour series)


IHT liet een nieuw (frans) merk aan het publiek zien genaamd Mimetism. Het uiterlijk belooft veel goeds.


Thule Audio


Sphinx is in België nog springlevend


Tony Weyns weet de aandacht van het publiek goed vast te houden tijdens de stereo demonstraties.


Deze Halcro versterker blijft indrukwekkend


Halcro Logic


Siltech, verstopt achter de surround demoset.

More Music

Acustica Applicata - Audio Physic - Avalon - Crystal Cable - dCS - Densen - Finite Elemente - MIT - Pass Labs - Primare - Siltech - Spectral - Theta - Viola Audio

Als we een prijs weg konden geven voor de meest onderhoudende demonstratie dan zou deze prijs toegekend moeten worden aan Harry van Dalen van More Music. Met gevoel voor humor, muziek en opnamekennis, een flinke portie eigenwijsheid en een schat aan muziek wist Harry het publiek te boeien en te vermaken. Hier geen Krall of Masekela, maar afwisselend pop en rock (o.a. Springsteen, Prince), klassiek (o.a. Shostakovich) en een flinke dosis jazz. Helaas zijn door de wel erg donkere ruimte de meeste foto`s mislukt, maar hierbij toch een impressie van de More Music stand.


Primeur: de Audio Physic Scorpio


Spectral en Viola Audio


De Viola voorversterker


Audio Physic luidsprekers met in het midden de Viola Audio eindversterker (foto boven en onder)

Lyngdorf Audio, High Fidelity Disc, HiFi.nl

Peter Lyngdorf van het gelijknamige Lyngdorf Audio is een goed verteller en demonstrateur. Ook hier weer een bijzonder leuke demonstratie, al leek Peter tijdens de VAD show beter in vorm te zijn. Lyngdorf Audio is een goed voorbeeld van een bedrijf dat buiten de geijkte paden durft te treden. Woofers die alle frequenties onder 600 Hz (!) voor hun rekening nemen en daarbij ook nog eens in de hoek geplaatst worden, het is bij andere merken ondenkbaar. Lyngdorf Audio (voorheen TacT) is in staat om een dergelijke opstelling dmv Room Correction goed te laten klinken; sterker nog, deze opstelling is noodzakelijk om het systeem optimaal te laten klinken.


Met deze versterker is het allemaal begonnen, de TacT Millenium (nu inmiddels in MkIII uitvoering)


Lyngdorf demonstreerde met een TDA2200, CD1, SDA2175, Dali Ikon 2 luidsprekers en W210 woofers


Lyngdorf Audio SDAi2175


Peter Lyngdorf zat op zondagochtend al ver voor openingstijd op zijn stand het geluid te fine-tunen

 

High Fidelity Discs / HiFi.nl

Ook High Fidelity Discs was met een (kleine) stand aanwezig. HiFi.nl had zijn computer naast de stand van High Fidelity Discs opgesteld.
 

De High Fidelity Discs stand


Vinyl van Classic Records wisselde regelmatig van eigenaar


Ook HiFi.nl had een statische display met vrij internettoegang


Gabi van der Kley (midden) van Crystal Cable bracht nog snel cd`s van het MA-recordings label naar de stand. Links Hans Tebbens van High Fidelity Discs

"Vriendjes" roept Rene van Es die samen met Rene Smit ook een bezoek bracht aan High Fidelity Belgium