NIEUWSParrot

De Parrot Zik hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2012 | Parrot

Één van de merken van importeur Dimex is het merk Parrot. Nieuw is de Parrot Zik hoofdtelefoon, ontworpen door de Franse topdesigner Philippe Starck. De draadloze Zik heeft een aantal opvallende features, zoals een aanwezigheidssensor, touchpad en kaaksensor. Hij is vanaf heden leverbaar. 

Bijzonder is het touch panel aan de buitenkant van de rechter oorschelp van de hoofdtelefoon. Je kunt het volume regelen door met je vinger in verticale richting over het touch panel te strijken. Door horizontaal te strijken ga je door naar het volgende of vorige nummer. De Zik heeft een ‘aanwezigheidssensor’ in het schuim van de oorschelp. Wanneer je de hoofdtelefoon afzet, pauzeert de muziek. 



Ook bijzonder: er zit een botgeleidingssensor in de Zik. Deze detecteert en analyseert samen met een dubbele microfoon de trillingen van jouw kaakbeen, zodat hij kan voelen of je zelf geluiden maakt of dat de geluiden uit de omgeving komen. Hij deactiveert automatisch de microfoon wanneer je niet spreekt. Parrot heeft een krachtig actief geluidscontrolesysteem ontwikkeld om omgevingslawaai tot en met 98% terug te brengen. Waar traditionele hoofdtelefoons met ANC technologie (Active Noise Reduction) slechts twee microfoons gebruiken om omgevingsgeluid te analyseren, is de Zik uitgerust met vier microfoons aan de binnen- en de buitenzijde van de oorschelp. 



Dankzij Bluetooth kun je de Zik draadloos gebruiken. De hoofdtelefoon maakt gebruik van NFC (Near Field Connection). Je hoeft slechts de linker oorschelp aan te raken met jouw telefoon om het moeiteloos met NFC-apparatuur te koppelen. De hoofdtelefoon is uitgerust met krachtige DSP-algoritmen (Digital Sound Processing) die het muzikale beeld voor je reconstrueren alsof je een concert bijwoont; dit is het ‘Parrot Concert Hall’ effect. Om het ‘Parrot Concert Hall’ effect te configureren kun je de ‘Parrot Audio Suite’ applicatie voor iOS of Android gratis downloaden. 



De hoofdtelefoon is behoorlijk zwaar, hij heeft een gewicht van 325 gram. De zachte kunststof kussens en de lederen band moeten zorgen voor comfort. Wanneer je alle opties gebruikt, kun je ongeveer 6 uur luisteren. In de standby-modus haalt hij 24 uur. Met de bijgeleverde USB-kabel kun je de Zik opladen en updaten. Begeeft de batterij het onderweg, dan kun je hem nog steeds gebruiken met de meegeleverde 3,5 mm Line-in kabel. 



Importeur Dimex laat weten dat de Parrot Zik nu leverbaar is voor een prijs van 349 euro. Kijk op hun website voor de verkooppunten en meer informatie. Je kunt ook kijken op de website van Parrot


EDITORS' CHOICE