NIEUWS

X-fi 2012: Speaker & Co

Redactie HiFi.nl | 30 juli 2012

Speaker & Co is een zelfbouw-luidsprekerspecialist uit Nederland. Al 25 jaar verkopen en ontwikkelen zij luidspreker bouwpakketten en luidsprekers op maat. Zo’n soort specialist mag natuurlijk niet ontbreken op de X-Fi show!

Voor vele zelfbouwers is de luidspreker die Speaker & Co meeneemt naar de show geen onbekende. De eerste versie stamt al uit 1983 en werd destijds gepubliceerd in het elektronica tijdschrift Elektuur. Daarna volgde in 1987 de opvolger die bekend werd onder de naam Vivace ’87. In 1995 werd de voorlopig laatste versie ontwikkeld, de Vivace ’95. 

Na de verhuizing van Vifa van Denemarken naar China kwam er een nieuwe lijn luidsprekers uit voorzien van de nieuwste technieken, nieuwe gestroomlijnde frame’s, krachtige magneten en een spider waarbij de litze draden ingeweven zaten. De hoogste tijd dus om een luidspreker te maken waarin al dit moois verwerkt zit.

De Vivace 2012 is een klassiek 3-weg systeem. In de eerste plaats is deze luidspreker, volgens Speaker & Co, bedoeld voor muziekliefhebbers die een all round luidspreker willen welke in staat is het hele audio spectrum neutraal en natuurlijk weer te geven. Hiervoor maakt de Vivace 2012 gebruik van een Vifa 26 bas en een Scan Speak tweeter. 

De Vivace 2012 kost 795 euro per stuk en een bijpassend houtpakket wordt geleverd voor 120 euro.

Natuurlijk is de Vivace 2012 niet het enige wat Speaker & Co meeneemt naar de show. Ook de Cinema Sub 9, een gesloten subwoofer met 30 cm Peerless driver en een Hypex versterker is aanwezig. Net zoals de Scan Speak Vertigo en de Scan Speak Reference Monitor SE. 

Kijk voor meer X-fi 2012 nieuws op de Special Page. 


EDITORS' CHOICE