HiFi.nl
 

Sonus Faber introduceert Venere lijn

Sonus Faber heeft de nieuwe Venere lijn geïntroduceerd. “De naam komt van de godin Venus, wat gelijk staat aan schoonheid, zowel qua innerlijk als qua uiterlijk,” vertelt Mauro Grange, CEO van Sonus Faber. 

De Venere lijn bestaat uit de Venere 1.5, 2.0, 2.5, 3.0, Wall en Center. De Venere 1.5 is een boekenplank luidspreker met standaard. Sonus Faber geeft aan dat hij een ‘Lyra shape’ heeft, net zoals de andere speakers uit de lijn. Deze kenmerkende vorm is vooral goed te zien vanaf de bovenkant: aan de voorkant is hij breed en smal aan de achterkant. De Venere 1.5 heeft een mid-woofer met een Curv cone en een silk dome 29mm tweeter. De standaard is gemaakt van gehard glas en de verstelbare voet is gemaakt uit aluminium.  


Venere 2.5

De Venere 2.5 is een 2.5-wegs luidspreker. Qua eigenschappen lijkt hij veel op de Venere 1.5, zo blijkt uit de omschrijving van Sonus Faber: “Equipped with a mid-woofer and a woofer in Curv, as well as a tweeter with a silk dome created by the German company DKM, one of the most prestigious producers of drivers in Europe, the 2.5 has a baffle characterised by curved lines that allow for balanced housing of the drivers and gives vivid and engaging sound.” Hieronder zie je hoe de Venere Center er uit ziet. De gebogen wanden moeten interne resonanties voorkomen. Aan de voorzijde bevinden zich twee actieve mid-woofers en een baffle.  


Venere Center

De Venere 2.5, Venere 1.5 en Venere Center zijn vanaf nu verkrijgbaar en de Venere 3.0, Venere 2.0 en Venere Wall zijn tegen het einde van 2012 verkrijgbaar.

Benieuwd naar het geluid van deze nieuwe lijn? Ga dan langs bij de Rhapsody show op 8 en 9 september.Prijzen:

Venere 1.51150 euro
Venere 2.52550 euro
Venere Center775 euro
Venere Stands450 euro

Kijk voor meer informatie over de eerder genoemde speakers op de Venere website van Sonus Faber. Je kunt ook kijken op het Facebook account van Durob Audio


ALLES WETEN
OVER DIT PRODUCT?

Actuele prijzen, specificaties, recensies en meer...

PRODUCTEN DATABASE Venere 2.5
Sonus faber


 
Recensie: Teac TN300 Recensie: Teac TN300
lees meer »
HiVisit: A10Audio / Room4Music HiVisit: A10Audio / Room4Music
lees meer »
Interview NAD/Bluesound Interview NAD/Bluesound
lees meer »
AudioXperience presenteert NAC-N272 AudioXperience presenteert NAC-N272
lees meer »