HiFi.nl
 
 

De luidsprekers van NACSound

Nog niet zo lang geleden werd de Special Page van AVA geheel vernieuwd. AVA importeert en distribueert High End oplossingen voor custom installation en systeem integratie.

Ze heeft vele merken onder haar vleugels, waaronder het merk NACSound. Dit Italiaanse merk heeft een aantal bijzondere luidsprekers gecreëerd, die uitstekend in onze Opmerkelijk Special passen.Niet alleen het geluid is voor NACSound belangrijk, ook architectuur en interieurontwerp staan hoog in de vaandel. En dat kun je wel zien aan de luidsprekers. Een goed voorbeeld is de Kayak, het resultaat van een samenwerking met Sonance. Je spant de luidspreker tussen het plafond en de grond, of tussen twee muren. Daardoor lijkt het net een kunstobject dat in de ruimte zweeft. Je kunt hem ook bevestigen aan een soort aluminium boog.De Kayak heeft twee aluminium kegels die tegenover elkaar zijn geplaatst. In het midden zit een diamantvormige reflector, die het geluid 360 graden verspreidt. In beide kegels zit een 28mm tweeter en een 14,5 centimeter woofer. De Kayak weegt 5,6 kilo en heeft een vermogen van 2 x 60 Watt. De samenwerking met Sonance leverde ook een aantal andere luidsprekers op, zoals de Omni. Hij lijkt qua ontwerp een beetje op de Kayak, maar deze speaker met keramieken behuizing kun je gewoon neerzetten. Hij is in het bezit van een 145mm woofer en een 28 mm silk tweeter. De Omni weegt 7,2 kilo, heeft een hoogte van 86 centimeter en levert een vermogen van 70 Watt. Hij is leverbaar in diverse afwerkingen. 

Een ander opvallend object is de NACSound Freewheeler: een draadloze luidspreker van keramiek. Deze luidspreker in de vorm van een wiel is gemaakt in samenwerking met ontwerper Ron Arad. De Freewheeler weegt 32 kilo en werkt op batterijen. De prijzen (exclusief BTW per stuk) zijn als volgt:
- Kayak Brushed Aluminium Evolution line €2.500
- Kayak White/black Patio line €3.700
- Omni White/black/graphite Classic line €2.300
- Omni platinum Classic line €3.800
- Omni LE Blue Gatti/Copper Gatti  Design art line €7.000
- Omni Gatti pearl Design art line €6.400
- FreeWheeler White Evolution line €13.300
- FreeWheeler White Patio Line €20.000
- FreeWheeler LE Solid Wood Design art line €16.500.

Voor meer informatie en het gehele assortiment kun je kijken op de websites van NACSound of Sonance. Op de websiet van NACSound kun je ook deze brochure lezen. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met importeur AVA, de Special Page op HiFi.nl vind je hier
 
High-End met een missie: Zanden High-End met een missie: Zanden
lees meer »
Home Cinema zoals het Hoort Home Cinema zoals het Hoort
lees meer »
Beast and the Beauty: Peach Tree en Focal Beast and the Beauty: Peach Tree...
lees meer »
Review: Naim UnitiLite en Neat Motive SX2 Review: Naim UnitiLite en Neat M...
lees meer »