NIEUWSVPI

Symphony Audio Import introduceert nieuwe platenspelers

Redactie HiFi.nl | 24 maart 2015 | VPI

Symphony Audi Import introduceert nieuwe VPI Scout JR- en Prime platenspelers én de en MW-1 Cyclone platenwasmachine.

VPI Scout JR platenspeler (€ 2.100,-)
Met de nieuwe Scout JR instap-platenspeler gaat het uitgebreide VPI programma meteen vol van start. In tegenstelling tot zijn duurdere (en nog geavanceerdere) broers, is de Scout JR in de fabriek ingesteld. Het enige wat de klant nog hoeft te doen, is de onderdelen samenvoegen en aansluitingen verbinden.



De VPI Scout JR is een eenvoudige maar bijzonder hoogwaardige platenspeler. De MDF chassis is door een matte vinyl-laag omsloten. Het 2,54 cm dikke gedempte aluminium plateau is standaard uitgerust met een Ortofon 2M Red mm element. De nieuwe arm is een 9 inch type die veel eigenschappen deelt met de duurdere VPI-armen. 

VPI Prime platenspeler (€ 5.250,-)
De laatste 3 jaar lag de focus van VPI als onderneming vooral bij het realiseren van nieuwe en betaalbare platenspelers. Ontwerpen die vooral de groep startende muziekliefhebbers voor vinyl moest gaan interesseren. Met de nieuwe Prime keert VPI terug naar haar roots en biedt hiermee een reëel geprijsde high-end platenspeler, die bedoeld is voor zowel de bestaande als de gevorderde vinyl-enthousiast. De VPI Prime heeft een nieuwe en revolutionaire 10 inch 3D arm: een arm vervaardigd door een 3D printer en daardoor voorzien van
nauwkeurig bepaalde eigenschappen, die met conventionele productiemethodes niet gerealiseerd kunnen worden.

 


Naast op alle vier de hoeken van uit Delrin vervaardigde voeten, voor een verbeterde isolatie als mechanische aarding, bezit de speler een 10 kilo zwaar inwendig gedempt plateau. Deze wordt aangedreven door een nauwkeurig werkende en zeer krachtige 24 polige AC 
synchroonmotor. 

VPI MW-1 Cyclone platenwasmachine (€ 1.600,-)
Iedereen die vinyl een warm hart toedraagt, weet dat het goed onderhouden en reinigen van de kostbare platen van essentieel belang is voor zowel de levensduur als geluidskwaliteit.



Met de MW-1 Cyclone platenwasmachine brengt VPI het (volgens eigen zeggen) enige apparaat op de markt dat in staat is vinylplaten zowel met de klok mee als tegen de klok in te reinigen. Hierdoor ontstaat een nog diepere reiniging. De motoren van deze MW-1 zijn sterk en langlevendig. De behuizing van deze nieuwe MW-1 is in duurzaam aluminium uitgevoerd. Een inwendig geplaatste, gelaste hoogwaardige RVS watertank, zorgt voor de aanvoer, opslag en afvoer van de vloeistoffen. 

MERK

EDITORS' CHOICE