Opnametechnicus Erdo Groot speelt DSD bestanden

Redactie HiFi.nl | 29 maart 2015 | CH Precision

Op 10 en 11 april organiseert Beter Beeld & Geluid Zevenbergen een show om de luidsprekers van Manger Audio opnieuw in de Benelux te introduceren. Tijdens deze show is opnametechnicus Erdo Groot van Polyhymnia aanwezig. Hij neemt 'native' DSD opnames mee en speelt deze af over een CH Precision C1 DAC/voorversterker.

Erdo Groot

Erdo Groot vertelt over (de techniek van) het opnameproces en wat daar allemaal bij komt kijken. Erdo wordt algemeen erkend voor zijn expertise en bijdragen op het gebied van surround-opnamen en Super Audio CD, en neemt regelmatig deel aan professionele forums.
Momenteel is Erdo belast met Polyhymnia's opnamediensten in Rusland, waar een complete Polyhymnia opname-set permanent staat opgesteld. Dit wordt gebruikt voor alle opnames voor Essential Music (een nieuwe Russische platenmaatschappij), alsmede opnamen in Rusland voor andere labels. 



DSD demo's
Op 10 april vanaf 19:00 uur en 11 april vanaf 13:00 uur kunnen liefhebbers terecht bij Beter Beeld & Geluid Zevenbergen om de prachtige opnames van Erdo Groot te beluisteren op de uitzonderlijke actieve MSMs1 luidsprekers van Manger. De files zullen in 'native' DSD formaat worden gestreamed naar één van de allermooiste DACs op dit moment: de CH Precision C1. Ook kan er een vergelijking 
worden gemaakt met dezelfde opnames in 24bit/192kHz en CD-formaat. 

MERK

EDITORS' CHOICE