AudioXperience presenteert NAC-N272

Redactie HiFi.nl | 09 april 2015 | Naim Audio

Op zaterdag 18 april presenteert AudioXperience de NAC-N272: de laatste Naim voorversterker met ingebouwde UPNP streamer. Nieuw is de toepassing van DSD64 ondersteuning. Dit maakt streamen van DSD-bestanden via het netwerk mogelijk.



De NAC-N272 is voorzien van een ingebouwde voeding, maar kan via een XP5 XS, XPS of 555PS voorzien worden van een externe voeding, wat upgraden in 'de Toekomst' mogelijk maakt.



Opbouw
De 272 is voorzien van een traditionele, analoge opbouw zoals de andere Naim voorversterkers. Er is veel zorg besteed aan het scheiden van de digitale en analoge circuits. Hiervoor is gebruikt gemaakt van optische isolatie van chips. Net als in de referentie netwerkspeler NDS wordt in de NAC-N272 is gebruik gemaakt van de krachtige SHARC DSP processor. De volumebediening is direct afkomstig van de referentie voorversterker NAC-S1. Alle DIN-aansluiting zijn met de hand gesoldeerd op het board. Het board is zwevend gemonteerd voor maximale ontkoppeling. 




Kenmerken
De NAC-N272 heeft, net als de nieuwe Uniti-modellen, een Bluetooth aptX ingang en Spotify Connect ondersteuning. Ook is het mogelijk 
om te kiezen voor een FM/DAB+ radio, met iRadio als standaard. De voorversterker is voorzien van 3 analoge ingangen en 6 digitale ingangen en beschikt over een klasse-A hoofdtelefoonversterker uitgang. 



Presentatie
Op zaterdag 18 april staat de NAC-N272 bij AudioXperience in de schijnwerpers. Van 10:00 tot 17:00 uur zijn gasten van harte welkom om de Naim streaming voorversterker te komen ontdekken. 

Lees ook over onze Hi-visit bij AudioXperience en over hun Sonus Faber Lilium-show.  

MERK

EDITORS' CHOICE