NIEUWS

Gigaset elements Window & Siren

Ivo van den Broek | 25 april 2015

Gigaset heeft in september vorig jaar Gigaset elements ge•ntroduceerd, een intelligente connected home-oplossing waarmee je altijd in verbinding staat met wat er in je eigen huis gebeurt. Gigaset elements is een op sensoren gebaseerd cloud-systeem dat na aanschaf van de starter kit met losse componenten uit te breiden is. Zo besluit je zelf welke ramen, deuren of ruimtes je nog wilt voorzien van een sensor. In de vorige editie van Home Emotion voelden we de starterkit aan de tand. Nu volgt een korte blik op de uitbreidingsmogelijkheden ÔwindowÕ en ÔsirenÕ.

Gigaset elements werkt via internet, is draadloos, uit te breiden met diverse componenten en eenvoudig te installeren, waardoor iedereen eindelijk echt kan beschikken over een Ôsmart homeÕ. Sensoren registreren precies wat er gebeurt tussen je vier muren. Zij versturen de opgeslagen gegevens naar het basisstation via DECT-ULE (ULE staat voor Ultra Low Energy). Voordelen van deze technologie zijn de hoge betrouwbaarheid, het lage energieverbruik en de hoge mate van veiligheid van gegevens. Het modulaire ontwerp van Gigaset elements zorgt er verder voor dat er zeer veel mogelijkheden en uitbreidingen beschikbaar zijn met toepassingen naar ieders behoefte.



Uitbreidingen
De starter kit is de basis van de diverse toepassingen van Gigaset elements. Deze kit, die de vorige keer aan bod kwam, richt zich op veiligheid. Het pakket bestaat uit twee intelligente sensoren - een deursensor ÔdoorÕ en een bewegingssensor ÔmotionÕ -, een basisstation ÔbaseÕ en een smartphone-app (voor iPhone 3Gs en nieuwer, en Android-toestellen met versie 2.3 en hoger).
Nu liggen voor mij de uitbreidingen ÔwindowÕ en ÔsirenÕ.

Window
Gigaset houdt ervan haar producten duidelijke namen te geven. Zo blijkt, want ÔWindowÕ is een raamsensorÉ De raamsensor informeert je over de actuele status van het raam. Boren is niet nodig, plak gewoon de raamsensor vast op het raamkozijn via de plakstrip. De raamsensor waarschuwt je als het raam wordt geopend of wordt gekanteld. Heerlijk als het zo eenvoudig is allemaal. Je zet namelijk de sensor in elkaar en meldt hem aan bij je Gigaset elements basisstation. Zodra je dit hebt gedaan kun je hem bij een willekeurig raam plaatsen zolang dat tot vijftig meter van het basisstation verwijderd is. Vervolgens start je de Gigaset elements app op en voeg je window in het systeemoverzicht.

Siren
Siren is de sirene van de ÔfamilieÕ. De sirene activeert een krachtig afschrikwekkend (!) geluid wanneer Gigaset elements een poging tot inbraak registreert. Gewoon aangesloten in een stopcontact, is het ideaal voor gebruik in huis. Hierbij geldt eigenlijk weer hetzelfde als bij de Window. Om de Siren in te stellen moet je hem eerst aanmelden bij het basisstation zodat je het kunt bedienen en vlakbij in een stopcontact steken. Zodra hij is aangemeld kun je hem in eender welk stopcontact steken, als hij zich maar binnen vijftig meter van het basisstation bevindt. Ook hier voeg je de uitbreiding toe aan het systeemoverzicht. Bij de configuratie kun je vervolgens instellen of gebeurtenissen met push-berichten of e-mails moeten worden gesignaleerd.



Conclusie
Gigaset elements en dan in dit geval de uitbreidingen ÔwindowÕ en ÔsirenÕ zijn prima toevoegingen aan het starterspakket. Voor Û 199,99 koop je de starterskit en de uitbreidingen kosten Û 49,99 per stuk. Ook deze uitbreidingen zien er weer verzorgd uit en zijn heel eenvoudig te installeren. Bij het plaatsen van de ÔsirenÕ zou ik wel rekening houden dat hij er niet binnen no time uit kan worden getrokken want dan houdt ie er uiteraard mee op en hebben de boeven alsnog vrij spelÉ

Gigaset elements starter-kit Û 199,99
De extra componenten ÔdoorÕ, ÔmotionÕ, ÔwindowÕ en ÔsirenÕ Û 49,99 per stuk
www.gigaset-elements.com/nl


EDITORS' CHOICE