NIEUWSMarantz

Marantz komt met Special Edition 14-serie

Redactie HiFi.nl | 20 augustus 2015 | Marantz

Marantz PM-14S1 SE

Marantz kondigde twee producten in het premiumsegment aan: de nieuwe PM-14S1 en SA-14S1 Special Editions. Een geïntegreerde speler- en versterkeropstelling die is afgestemd op ongecomprimeerde media met een hoge resolutie.

De PM-14S1 SE heeft dezelfde groot-formaat condensatoren als de oorspronkelijke KI Pearl geïntegreerde versterker, die de werking van de extra grote toroïdetransformator optimaliseert. Streng geselecteerde componenten, speciale kortsluit-pluggen, mechanische verbeteringen en een hele reeks aan wijzigingen moeten zorgen voor een optimale klankbalans over een breed klankveld met een heldere geluidsweergave.

Marantz PM-14S1 SE

De PM-14S1 Special Edition is een versterker met geïntegreerde HDAM's die door Marantz zelf zijn ontwikkeld, en een elektrisch signaalpad. Bij het afspelen van vinyl worden de signalen door de MM/MC-phono equalizer met Constant Current Feedback-technologie verwerkt. Deze technologie combineert RIAA-correctie in de NF- en CR-lus, maar met constante NF (negatieve feedback) over de volle bandbreedte.

Marantz PM-14S1 SE

Deze constructie moet zorgen voor een gelijkmatige, dynamische frequentiekarakteristiek met lage ruisfactor voor alle signalen over het gehele frequentiebereik. Als finishing touch ontwikkelde Marantz massief koperen luidsprekeraansluitingen, die een krachtig signaal doorgeven aan je luidsprekers.

Marantz SA-14S1 SE

De SA-14S1 Special Edition moet het Marantz-schijfmechanisme voor superieure cd- en SACD-geluidskwaliteit optimaal tot zijn recht laten komen. Het grote pluspunt volgens Marantz is de DAC-modus, die qua functionaliteit vrijwel identiek is aan de eens met een EISA Award bekroonde revolutionaire NA-11S1. Het apparaat is voorzien van optische en digitale coax-ingangen en USB-B voor rechtstreekse aansluiting op een pc.

Marantz SA-14S1 SE

Dit maakt directe HD-audiostreaming vanaf de computer mogelijk, voor gebruik van de DAC (digitaal analoogconverter) en audio-uitgangsfase met HDAM-SA2-modules. De speler kan fungeren als geluidskaart voor een pc. De USB-B-poort werkt in asynchrone modus en levert niet alleen ondersteuning voor 192 kHz/24-bit, maar ook voor de Super Audio CD-indeling DSD bij 2,8 MHz en 5,6 MHz.

Voor maximale veelzijdigheid en prestaties heeft het apparaat ook een USB-ingang aan de voorzijde voor het afspelen van bestanden in MP3-, WAV- en AAC-indeling, en ook muziek vanaf een iPod of iPhone.

De twee producten zullen vanaf eind augustus in zwart en champagne leverbaar zijn bij bevoegde Marantz-dealers. De PM-14S1 Special Edition zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 2499 euro en de SA-14S1 Special Edition zal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 2499 euro. Bekijk hieronder ook een video over de 14-serie Special Edition en bezoek de website voor meer informatie.

 

MERK

EDITORS' CHOICE