NIEUWSPerlisten

Perlisten i-productlijn: hoogwaardig geluid voor inbouw in de muur

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Perlisten heeft de i-productlijn gelanceerd, een serie van hoogwaardige inbouwluidsprekers die met name is gericht op liefhebbers van thuisbioscopen. De i-serie bestaat uit twee sublijnen, t.w. de S- en R-serie. De inbouwluidsprekers hebben natuurlijk heel veel van de eigen techniek van Perlisten aan boord zoals de DPC-array en de conussen gemaakt van Textreme.

Perlisten i-serie: gecertificeerd volgens THX Dominus

De luidsprekers van Perlisten dragen het THX Dominus certificaat en dat is de hoogste norm in audio voor thuisbioscopen. Om de THX Dominus-certificering te ontvangen, moeten de systemen van Perlisten geluid kunnen leveren in bioscopen tot 184 vierkante meter met niveaus van 120 dB zonder hoorbare vervorming op elke luisterpositie en bij elk programmamateriaal. Het feit dat Perlisten de enige fabrikant ter wereld is die de THX Dominus-certificering heeft ontvangen, is een indrukwekkend bewijs van de prestaties van de luidsprekersystemen.

De Amerikaanse fabrikant heeft Direct Pattern Control ontwikkeld (DPC). Een centrale in een golfgeleider (wave guide) geplaatste tweeter heeft onder en boven een kleine middentoner geplaatst gekregen en deze drivers werken samen zo ongeveer als een ideale puntbron.

Perlisten S7i en S5i: inbouw vlaggenschepen

De S7i en S5i zijn afgeleid van het vloerstaande vlaggenschip S7t. De i-modellen zijn natuurlijk waar nodig aangepast voor inbouw in een muur en zijn dus aanzienlijk minder diep dan de vrij te plaatsen modellen. De geringe inbouwdiepte van tien centimeter en de robuuste behuizing van geëxtrudeerd aluminiumprofiel zorgen voor gelijkmatige prestaties en minimale geluidsoverdracht naar aangrenzende ruimtes. De DPC-array heeft in het hart een beryllium tweeter met een diameter van 28 millimeter en twee lichtgewicht 28 mm TPCD-dome middentoners.

Het resultaat is een van de technologisch meest geavanceerde luidsprekers op de markt. Deze nieuwe tweeter/waveguide DPC-array biedt verbazingwekkende precisie, zachtheid en directiviteit voor het kritische vocale bereik en delicate hoge tonen. Alle luidsprekers uit de S-serie maken gebruik van dezelfde DPC-array en profiteren van de unieke toonafstemmingstechnologie in de hele serie. De Perlisten S7i is verkrijgbaar als LR (S7i-LR) en ook als centermodel (S7i-C).

Het kleinere model S5i bewijst zich in de thuisbioscoop met zijn compacte ontwerp als overtreffende trap surround-oplossing. Speciaal voor deze toepassing ontwikkeld, wordt de woofer boven de DPC-array geplaatst. Samen met de schuin naar beneden gerichte baffle en de extreem lage inbouwdiepte maakt dit de S4i geschikt voor gebruik in surround-toepassingen met beperkte ruimte.

Perlisten R5i en R4i

Net als het top-inbouwmodel van de S-serie is de S5i verkrijgbaar als LR (S5i-LR) en als centermodel (S5i-C). Ontwikkeld voor inbouw in wanden, zijn de geringe inbouwdiepte van tien centimeter en de solide behuizing van geëxtrudeerde aluminium profielen voordelen, net als bij de S-serie.

De DPC-array is gebaseerd op de “Trickle-Down”-technologie van de S-serie en is gebaseerd op drie 26 millimeter domes, die een uitstekende richtingsgevoeligheid en toonkleurafstemming garanderen met alle luidsprekers uit de R-serie. De 165 millimeter woofers zijn gemaakt van Perlisten's eigen HPF-pulp, dat twee jaar aan onderzoek en ontwikkeling heeft gekost. Een thuisbioscoop uit de R-serie wordt volgens de fabrikant perfect aangevuld met de R4i-luidsprekers.

We hebben nog geen prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE