NIEUWSScansonic

Scansonic lanceert nieuwe Q Series met de vloerstaande leden Q3, Q8 en Q10

Het Deense luidsprekermerk Scansonic heeft een nieuwe productlijn aangekondigd genaamd Q Series. De nieuwe Q Series bestaat op dit moment uit drie vloerstaande modellen genaamd Q3, Q8 en Q10. Scansonic is nog wat spaarzaam met het delen van informatie, maar wat we weten willen wij alvast delen met onze lezers.

Scansonic Q Series

Scansonic is eigendom van het Deense Dantax A/S dat ook de eigenaar is van het Deense luidsprekermerk Raidho Acoustics. De producten van Raidho zijn duur en Scansonic is wat lager in de markt gepositioneerd. Intussen profiteert Scansonic van de kennis en ervaring van Raidho.

De nieuwe Scansonic Q Series beleefde in mei zijn wereldpremière op de beursvloer van de High End audiobeurs München op de stand naast zustermerk Raidho. De luidsprekers van Scansonic komen technisch, akoestisch en optisch heel dicht in de buurt van de waanzinnig dure modellen van Raidho. De ribbon-tweeter die in alle drie de modellen van de nieuwe Q-serie wordt gebruikt, lijkt veel op die van de modellen van Raidho. Productmanager Morten Kim Nielsen zegt: “Nooit eerder zat er zoveel Raidho-DNA in Scansonic-luidsprekers.”

Middentoners en woofers hebben een conus gemaakt van koolstofvezel en hebben diameter van 14 of 20 centimeter. Naar verluidt komt er een zwarte versie en een walnoothouten versie

Voor het overige is nog niet zo veel bekend over de nieuwe Q-Series van Scansonic. Ze staan nog niet op de website van Scansonic.

MERK

EDITORS' CHOICE