NIEUWSElipson

Elipson Planet L Gold Edition: jubileumversie van bolvormige luidspreker

Het Franse Elipson viert zijn tachtigjarige jubileum met de lancering van de Planet L Gold Edition. De jubileumeditie van de bolvormige luidspreker is voorzien van een betere cross-over en hij is verkrijgbaar in vier verschillende afwerkingen.

Elipson Planet L Gold Edition

De Franse fabrikant Elipson heeft naar eigen zeggen voor de jubileumversie van de Elipson Planet L met name het cross-overfilter ingrijpend herzien en van veel betere componenten voorzien. Dankzij deze verbeteringen levert de Planet L Gold Edition een meeslependere en dynamischere geluidservaring met meer energie en impact in de bas, meer details in de hoge frequenties en een betere reproductie van hoge harmonischen, aldus Elipson.

De basreflex luidspreker heeft een diameter van 290 millimeter, weegt  zeven kilogram en is uitgerust met een tweeweg coaxiale driver van 165 millimeter met in het hart een 25 millimeter dome-tweeter. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 48 Hz tot 20 kHz en de gevoeligheid is 90 dB (1 Watt / 1 meter).

Wie de laagweergave te kaal zou vinden, kan de Planet L Gold Edition (en ook de gewone versie) combineren met een subwoofer.

De Elipson Planet L Gold Edition heeft een adviesprijs van net geen 1.000 euro per paar. Dat is 50 euro meer dan de prijs voor de gewone versie. De koper kan kiezen tussen de uitvoeringen Mercury Ice (wit), Uranus Cloud (groen), Mars Lava (bordeaux rood) en Black Lacquered (zwart).

MERK

EDITORS' CHOICE