NIEUWSClasse Audio

Classé Delta Pre MkII: nieuwe voorversterker met streaming-platform Heos ingebouwd

De Canadese fabrikant Classé heeft een nieuwe versie van zijn voorversterker Delta Pre gelanceerd. De nieuwe versie heet simpelweg Delta Pre MkII en het verschil met de eerste versie is de toevoeging van het streaming-platform Heos dat oorspronkelijk door Denon is ontwikkeld. Eigenaren van de Delta Pre wordt de mogelijkheid geboden om op te waarderen naar de MkII versie. Dat scheelt een aanzienlijke som geld vergeleken met de koop van een nieuw toestel.

Classé Delta Pre MkII: veelzijdige voorversterker en nu ook streamer

Audiofabrikant Classé heeft voortgebouwd op het beproefde platform van de originele Delta Pre, die zowel digitale als analoge bronnen met evenveel finesse verwerkt. Lees ook onze recensie over de Delta Pre (en Delta Stereo). De Delta Pre MkII kan digitale audio met hoge resolutie ontvangen in een grote verscheidenheid aan formaten en van meerdere verschillende digitale bronnen, zowel van lokaal aangesloten bronnen als bronnen op het LAN of bronnen op het internet zoals de gangbare streaming-diensten. Wie de originele Delta Pre bezit kan zijn toestel laten opwaarderen naar de MkII-standaard.

De Delta Pre MkII is voorzien van Heos, het multiroom-platform dat wordt gebruikt door Massimo’s zustermerken Denon en Marantz. Het resultaat van deze toevoeging is dat de Delta Pre MkII muziek kan streamen van Amazon Music, Tidal HiFi Plus, Deezer, Pandora en nog veel meer, zoals een NAS op het LAN of een aangesloten USB-opslagmedium. Er is ook DLNA- en Roon Ready-ondersteuning. De Delta PRE Mk II ondersteunt natuurlijk alle populaire bestandsformaten, waaronder WAV, AIFF, ALAC, FLAC, DSD en MQA. Afronding is AirPlay 2, Spotify Connect-compatibiliteit en de mogelijkheid om 768K hi-res audio/DSD512 via USB-B af te spelen dankzij de dubbele 32-bit / 384 kHz AKM AK4497EQ DAC's die in Differential Mono-modus draaien.

De nieuwe stereovoorversterker bevat (net als de eerste versie) verwerkingsfuncties zoals basbeheer, een vijfbands parametrische EQ per kanaal en een flexibele toon-/kantelregeling. Wie meer wil weten over alle functies van de Delta Pre kan onze recensie over de Delta Pre lezen.

Classé Delta Pre MkII: prijs en leveringsinformatie

De Classé Delta Pre MkII is vandaag verkrijgbaar voor 12.000 euro. Eigenaren van de oudere Delta Pre kunnen hun toestel laten opwaarderen naar de MkII versie voor 3.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE