NIEUWSHeed Audio

Heed Audio lanceert Helikon jubileumversterkers die meteen de vlaggenschepen van het portfolio worden

Het in Hongarije gevestigde Heed Audio heeft een nieuwe voor/eindcombi gelanceerd genaamd Helikon. De Helikon eindversterkers zijn monoversterkers. De Helikon voorversterker heeft uitsluitend analoge schakelingen aan boord.

Heed Audio Helikon

Heed Audio is gevestigd in de Hongaarse stad Boedapest en bestaat dertig jaar, Het bedrijf bouwt versterkers en bronnen. Het portfolio begint met met high-end producten op een betaalbaar instapniveau, zoals de Obelisk geïntegreerd, Quasar phono en de CanAmp hoofdtelefoonversterker. Na de Obelisk-lijn komt de Thesis-lijn met o.a. het Delta CD-loopwerk/speler en de geïntegreerde versterker Lagrange. De dertigste verjaardag is schijnbaar de aanleiding om een set nieuwe vlaggenschepen te lanceren en dat zijn de Helikon versterkers bestaande uit de Helikon voorversterker en de Heilkon mono eindversterker. Van deze laatste zijn natuurlijk twee exemplaren nodig voor stereogeluid.

De oplage van de Helikon voor/eindcombi zal naar verluidt eerst worden beperkt tot een speciale productie van dertig exemplaren ter ere van het dertigjarig jubileum van de Hongaarse fabrikant, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer speciaal op elkaar afgestemde NOS uitgangshalfgeleiders en de nu stopgezette en felbegeerde Nichicon Gold-koppelcondensatoren in een volledig gebalanceerde Nexus toplogie. De nieuwste implementatie van de Nexus topologie maakt gebruik van een bridge-modus van de eigen gespiegelde dubbele circuits, die vier keer het uitgangsvermogen produceert van het basiscircuit in elk van de monoblokken.

Voor het overige zijn nog niet veel technische details bekend gemaakt. Ook hebben wij nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen. Op een Franstalige website zagen wij een prijs genoteerd staan van 24.000 euro voor een set van een voorversterker en twee mono eindversterkers, maar mogelijk zal de prijs in de Benelux iets hoger of lager zijn.


EDITORS' CHOICE