NIEUWS

Fezz Audio Equinox: DA-converter met buizen

Het in Polen gevestigde Fezz Audio heeft een nieuwe DA-converter uitgebracht genaamd Equinox. De Equinox DAC is gebaseerd op de PCM1794 chipset en 12AU7 buis en de behuizing is naar keuze te leveren in zeven verschillende kleuren.

Fezz Audio Equinox DA-converter

De Equinox is de eerste DA-converter in het portfolio van Fezz Audio en het nieuwe apparaat is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Lukasz Fikus van Lampizator, waar overigens met trots aan wordt gerefereerd.

De Equinox is uitgerust met vier digitale ingangen, t.w. twee stuks optisch, een USB-B ingang en een coaxiale cinch-ingang. Muzieksignaal komt naar buiten via een stereo cinch-uitgang. De DAC-chip een Burr Brown PCM 1794. In de analoge trap zijn twee buizen geplaatst. De ene is een ECC82 en de andere een 12AU7.

Digitaal muzieksignaal kan voor de USB-B ingang worden aangeleverd tot een resolutie van 32-bit/384 kHz. De andere ingangen kunnen overweg met een maximale resolutie van 16 tot 24 bit en 32 kHz tot 192 kHz. De Equinox ondersteunt geen DSD.

De voeding is speciaal voor de Equinox ontwikkeld. Aangezien Fezz Audio zelf haar basis dankt aan Toroidy-producent van gespecialiseerde voedingstransformatoren, resulteert de combinatie in een DA-converter die eenvoudigweg gehoord moet worden.

Fezz Audio Equinox DA-converter: prijs en leveringsinformatie

Verkrijgbaar in diverse kleuropties: zwart, zilver (moonlight), goud (sunlight), bordeauxrood, felrood en groen. De adviesprijs is 2.500 euro.


EDITORS' CHOICE