NIEUWS

Stratton Acoustics onthult luidspreker Element 12

De Engelse fabrikant Stratton Acoustics heeft een nieuwe luidspreker genaamd Element 12 gelanceerd. De Element 12 is een tweeweg luidspreker met een bijpassende standaard. Hij kan in vier uitvoeringen worden geleverd.

Stratton Acoustics Element 12

Het in Groot-Brittannië gevestigde Stratton Acoustics is een hele jonge luidsprekerfabrikant. Het eerste model was de Elypsis 1512 en het tweede model is de Element 12. De Element 12 is veel kleiner maar met de geïntegreerde standaard meegerekend neemt hij net zoveel ruimte in als een vloerstaander. Net als de Elypsis 152 is de Element 12 een basreflex luidspreker

De element 12 is ontworpen door hetzelfde duo dat de Elypsis 1512 heeft ontworpen, t.w. de heren David Fowler (oprichter, ontwerper en fabrikant) en Phil Ward (elektro-akoestische ingenieur). Volgens de fabrikant zijn de prestatiedoelen van de Element 12 identiek: een unieke, ongebruikelijke focus geven op dynamiek, ritme en betrokkenheid, maar opgenomen in een kleinere, gemakkelijker te accommoderen behuizing. De Element 12 is verkrijgbaar in vier onderscheidende hoogglansafwerkingen en volgens de fabrikant is hij volledig ambachtelijk van aard, met precisie ontworpen en handgemaakt in Groot-Brittannië door een team van getalenteerde gespecialiseerde technici. onder toeziend oog en leiding van de makers.

De intern verstevigde kast van de Element 12 is gevormd uit 26 mm/46 mm panelen van bamboe. De woofer heeft een papieren conus met een diameter van twaalf inch, vandaar de naam. De fabrikant heeft dubbele spreekspoelen geplaatst en een NeFeB-magneet (neodymium-ijzer-boor). De twee reflexpoorten zitten aan de onderkant en zijn dus uit het zicht geplaatst.Volgens opgave van de fabrikant pakt de Element 12 op bij 38 Hz.

De weergave van hoge tonen komt voor rekening van een 29 mm softdome-tweeter en het is dezelfde als in de Elypsis 1512. De tweeter is geplaatst in Stratton's gepatenteerde mechanisch geïsoleerde tweeterconstructie en, opnieuw, met behulp van een NeFeB-magneetmotor. Met 94 dB is de gevoeligheid indrukwekkend hoog, dus de gebruiker zou een kleine (buizen)versterker kunnen gebruiken.

De luidspreker wordt ondersteund door een integrale op maat gemaakte standaard, gevormd uit drie millimeter dikke, gepoedercoate stalen constructiepanelen, die gebaseerd op de Voronoi-geometrie. De voet staat op een hoogglanzende bamboelaag en een basis van natuurlijke kurk.

“Er zijn heel veel vormen van verslaving,” zo verklaart ontwerper David Fowler, “die van ons is eenvoudigweg de wens om door te gaan met het creëren van prachtig vormgegeven, ambachtelijk gebouwde luidsprekers die je aan je stoel spijkeren zodra je ze de muziek hoort spelen en waar je geen genoeg van kunt krijgen.”

De Element 12 zal zijn Britse debuut maken in de Vertere Acoustics-kamer (Stowe) tijdens AudioShow Deluxe, dat plaatsvindt in Whittlebury Hall in Northamptonshire, van 23 tot 24 maart 2024.

Stratton Acoustics Element 12: prijs en leveringsinformatie

In eerste instantie zal de luidspreker verkrijgbaar zijn in vier hoogglanzende spiegelafwerkingen: pianowit met zilver, pianozwart met zwart en goud, esdoorn met zilver en Ziricote met zwart en goud. De adviesprijs is 38.000 euro per paar.


EDITORS' CHOICE