NIEUWSLindemann

Lindemann Move: tweeweg monitorluidspreker met AMT

De Duitse fabrikant Lindemann heeft de Move gepresenteerd, een tweeweg monitorluidspreker die is voorzien van een Air Motion Transformer (AMT) voor de weergave van hoge tonen. Optioneel kan Lindemann een passende standaard leveren.

Lindemann Move

De Move van het in Duistland gevestigde Lindemann is met zijn afmetingen van 35 x 18,6 x 30,5 centimeter (H x B x D) een compacte monitorluidspreker. De behuizing is gemaakt van HDF, behalve het front dat is gemaakt van een dikke plaat aluminium. De Move weegt 6,5 kilogram.

De weergave van hoge tonen wordt uitgevoerd door een AMT en de enige cross-over in de Move is een high-pass filter voor de AMT. De versterker wordt dus rechtstreeks aangesloten op de middentoner/woofer. De middentoner/woofer heeft een frequentiebereik van 40 Hz tot 10 kHz en overlapt voor een groot deel met de AMT. Het totale frequentiebereik van de Move loopt volgens Lindemann van 40 Hz tot 36 kHz en de opgegeven gevoeligheid is 87 dB.

De afneembare frontjes hebben een magnetische bevestiging. Optioneel kan Lindemann een lichtgewicht standaard meeleveren voor de Move.

De Lindemann Move heeft een adviesprijs van 3.200 euro per paar. Voor 295 euro wordt een set standaards meegeleverd.


EDITORS' CHOICE