NIEUWS432 EVO

432 EVO en Ilumnia staan samen op High End audiobeurs in München

De Belgische audiofabrikanten 432 EVO, bekend van de hoogwaardige muziekservers, en Ilumnia, bekend van zijn revolutionaire luidsprekers, staan samen op de beursvloer van de komende High End audiobeurs die plaats zal vinden van donderdag 9 mei t/m zondag 12 mei 2024 in de Duitse stad München. 432 EVO en Ilumnia werken samen om de luisteraar “het beste uit België te brengen”.

432OS debuteert op de High End audiobeurs

432 EVO neemt zijn vlaggenschip muziekserver 432 EVO Master mee met bijpassende drievoudige lineaire PSU, nu met een gloednieuw realtime 432OS-besturingssysteem, dat de geluidskwaliteit verbetert vergeleken met het huidige besturingssysteem. Meer specifiek zijn het realisme, de microdetails en de sfeer sterk verbeterd en dit is te horen vanaf de eerste noten die worden gespeeld via dezelfde bewezen software zoals Roon & LMS maar nu op het nieuwe 432OS.

Gecombineerd met Ilumnia's nieuwste Magister Novus-luidsprekers met de hoogste lineariteit en laagste vervorming op de markt, kun je een geheel nieuwe luisterervaring verwachten. De revolutionaire Ilumnia LEMS-driver (Linear Motor Excursion System) heeft de traditionele mechanische ophanging (surround en spider) van de conus geëlimineerd, die de meeste niet-lineariteitsproblemen veroorzaakt. In plaats daarvan zweeft de conus van de Ilumnia volledig vrij in zijn eigen magnetische veld, waardoor een natuurlijke, lineaire, ongecomprimeerde, onvervormde en zeer snelle reproductie van het muzieksignaal wordt bereikt.

Frederic Vanden Poel, eigenaar van het merk 432 EVO, deelt het spannende nieuws: “al meer dan tien jaar zijn we bezig met het verfijnen en verbeteren van een Linux-besturingssysteem gebaseerd op Fedora. Oorspronkelijk ontworpen voor consumentengebruik en zelfs gebundeld met andere servers, is onze versie geëvolueerd met unieke functies zoals onze 432 Hz-weergave, aangepaste opschaling, een Roon-omgeving in een sandbox, realtime afstemming en meer. Nu hebben we, met onze expertise en feedback van de 432 EVO-gemeenschap, een nieuw besturingssysteem op ondernemingsniveau gelanceerd, vanaf de basis opgebouwd op basis van technologie die in november 2023 werd uitgebracht: 432OS.

Op basis van mijn ervaring als Linux-ingenieur bij een grote verzekeringsmaatschappij kende ik het belang van een robuust, langdurig ondersteund besturingssysteem. Ons nieuwe systeem combineert de stabiliteit van software op bedrijfsniveau met realtime audiomogelijkheden, geïnspireerd door baanbrekende natuurkundige experimenten.

We hebben al onze optimalisaties en tests naadloos overgezet naar dit nieuwe besturingssysteem, en de resultaten zijn verbluffend. Bovendien hebben we, dankzij de wortels in het officiële besturingssysteem van CERN en de real-time functies die worden gebruikt voor de LHC-straalmonitoring, vertrouwen in de betrouwbaarheid ervan. In 2024 introduceren we met veel plezier ons eigen real-time 432OS, samen met nieuwe muziekserveropties zoals Audirvana. En ben je benieuwd naar de verbeterde geluidskwaliteit, kom dan alvast een voorproefje ervaren op de beursvloer van de High End audiobeurs.”

Ilumnia zal de nieuwe Magister Novus demonstreren met unieke Adaptive Driver Control. Jef Nuyts, ontwikkelaar van Ilumnia-luidsprekers en de LEMS-driver heeft het bijna onmogelijke bereikt en legt uit: “de Ilumnia LEMS-driver is geen evolutie van de elektrodynamische driver. Het kan een revolutie worden genoemd. Het heeft 99,7% lineair gedrag en heeft helemaal geen compressie, wat het een perfecte dynamische respons geeft. De mechanische weerstand van de conus wordt teniet gedaan, zodat er geen absorptie van het muzieksignaal plaatsvindt, zelfs niet het kleinste. Daardoor is het kleinste detail hoorbaar.

De snelheid en lineairiteit van deze driver resulteert in een hoog oplossend vermogen van complexe muziek. De ultralage vervormingsniveaus garanderen urenlang luisterplezier zonder enige luistervermoeidheid. We kunnen gerust zeggen dat deze driver de perfectie benadert.

Bovendien tilt de Ilumnia Magister Novus zijn LEMS-driver naar een hoger niveau door de introductie van een dynamische veringscontrole. Dit betekent dat de positie van de kegel wordt teruggekoppeld naar de voeding, waardoor de driver kan worden aangepast aan verschillende modi, variërend van een volledig lineaire modus tot een soft-clipped power-modus. We noemden dit Adaptive Driver Control (ADC). Met ADC kan de luisteraar de drivers vanaf de luisterpositie bedienen met behulp van de nieuwe Ilumnia ADC-app. Deze functie is ongezien en ongeëvenaard in de huidige markt van passieve luidsprekers.”

MERK

EDITORS' CHOICE