HiFi.nl
 

Klipsch Palladium P-37F

Eind 2007 verrast Klipsch vriend en vijand met de aankondiging van een compleet nieuw en bijzonder fraai klinkend top-of-the-range luidsprekerontwerp, de Palladium P-39F. Nu ook de beduidend goedkopere Palladium P-37F op de markt is, wilden we wel eens weten hoe die zich verhoudt tot zijn grote broer...

Het Palladium verhaal begon met één enkele luidspreker (de P-39F), maar is intussen uitgebreid tot een complete familie, die bestaat uit drie vloerstaanders, een boekenplankmodel, een centerluidspreker, een surround speaker en een subwoofer. Op de P-312W subwoofer is het nog even wachten, maar de rest van het gamma is - na lang wachten - eindelijk leverbaar. De P-27S is een `pure` surroundspeaker.

Daarmee wordt bedoeld dat hij enkel geschikt is voor het weergeven van de surroundkanalen van filmsoundtracks. Als je echter graag surround luidsprekers wil voor het weergeven van meerkanaals sacd en dvd-audio opnames, kan je beter kiezen voor de P- 17B boekenplankluidspreker. Die heeft nagenoeg dezelfde hoorns voor hoog en mid als de rest van de familie, dus qua `timbre matching` zit je dan alvast goed.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF
 
Lezervraag: audiotweaks gezocht Lezervraag: audiotweaks gezocht
lees meer »
Gebruikerstest TEAC HA-P50 Gebruikerstest TEAC HA-P50
lees meer »
Win de Magnat Edelstein speakers! Win de Magnat Edelstein speakers...
lees meer »
Gratis hifi-advies op maat? Gratis hifi-advies op maat?
lees meer »