NIEUWS

Studio Noot toont Clio en Aitos

Redactie HiFi.nl | 21 september 2009

Tijdens de VAD-show zullen in kamer 10 twee nieuwe produkten getoond en gedemonstreerd worden, namelijk Clio acoustic’s laatste luidspreker model Muze 7 in diamant uitvoering, en de nieuwste creatie van Aitos, de mono-eindversterker 803, de opvolger van de reeds fameuze 802.



De Muze 7 is een labyrinth speaker met een Thiel-accuton ceramische driver die via een akoestische kamer is gekoppeld aan het labyrinth. Dit systeem geeft de snelste en meest nauwkeurige laagweergave van alle tot op heden bekende systemen.
Aan de ceramische cone zijn “anti-resonance ears” toegevoegd om de break-up volledig te dempen. Desondanks is de filtering zeer steil, meer dan 50 dB per oktaaf, om het overgangsgebied naar de hoogweergever zo smal mogelijk te houden.
Op de foto wordt overigens de standaarduitvoering, de Muze 7a getoond.

Dat Aitos acte de présence geeft met een OTL (Output Transformer Less) versterker-systeem moge geen verassing zijn. Bij dit systeem staat letterlijk niets de muziek in de weg (in dit geval een trafo) om de luidspreker het mooiste signaal aan te bieden.

De ontwerper van dit moois, Herman den Arend, zal op de VAD show aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden, maar bovenal om u te laten genieten van de “muzikale” weergave.

Studio Noot vindt u in kamer 10


EDITORS' CHOICE