NIEUWS

IFA 2011: Sonos

Redactie HiFi.nl | 06 september 2011
Tijdens IFA 2011 zijn er veel trends te zien, streaming is er daar één van. En wanneer je streaming zegt, zeg je Sonos. Zij toont op IFA 2011 haar nieuwste aanwinst: de Sonos PLAY:3. 

 
De Sonos Play:3 is een compact alles-in-één Sonos-systeem met hifigeluid. Of zoals Sonos hem zelf aankondigt: “de kleine, sexy, overal passende, blaas-het-dak-eraf alles-in-één Sonos-speler”. De Play:3 heeft qua bediening en afspeel mogelijkheden dezelfde functionaliteit als zijn grotere broer de Sonos Play:5, maar heeft net wat minder power. Maar de prijs is daar dan ook op aangepast. Voor een Sonos Play:3 betaal je 299 euro, terwijl de Sonos Play:5 399 euro kost. 

 
Je bedient de Sonos Play:3 via de Sonos Controller Apps voor Android, iPhone en iPad. Met je smartphone of tablet zoek je draadloos naar songs en radiostations, je selecteert de muziek en je stelt het volume in voor elke kamer. De speakers van de Play:3 zijn horizontaal en verticaal te plaatsen. Een interne sensor detecteert hoe de speaker hangt en past daar de aansturing op aan. Zo is volgens Sonos een kamervullend geluid mogelijk in iedere positie.

De Play:3 kan worden uitgebreid met een Sonos Bridge (49 euro) voor het eenvoudig aansluiten van meerdere Sonos Players. Voor meer informatie over de Sonos Play:3 kun je het artikel lezen wat we eerder publiceerden of je kunt een bezoekje brengen aan de Sonos website.
 
 

EDITORS' CHOICE