NIEUWSOnkyo

Onkyo verwacht veel van iOnlyproducten

Dieter van den Bergh | 07 september 2011 | Onkyo | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

“Zie je dat aan- en uithendeltje? Lekker ouderwets he?” Justin Bol van Onkyo straalt. De A 9000-r stereoversterker, een van zijn pronkstukken op de IFA, heeft qua design alles wat een echte Onkyo moet hebben, vindt hij. “Hij heeft zowel een retro- als futuristische uitstraling”.


Foto: de Onkyo A 900-r

De versterker die 1500 euro moet gaan kosten behoort tot de Onkyo Reference-serie en heeft digitale ingangen en een USB-aansluiting. Onkyo begeeft zich hiermee op nieuw terrein. Bol: “Mensen weten vaak niet goed hoe streaming muziek werkt, met dit apparaat is dat een fluitje van een cent. En via de USB kun je geluid van hoge resolutie naar je versterker sturen.”

Nieuw is ook de geïntegreerde A-9070 stereoversterker (“Met z'n 1000 euro een prijsklasse die we niet eerder hebben gehad”) en de T-4070 netwerktuner. Met DAB en netwerkfunctie.“Perfect bedienbaar met gratis app van Onkyo, voor Android en iPhone.”

Onkyo was altijd sterk in ´surroundbusiness´, zegt Justin Bol, ''we willen nu laten zien dat we dat ook zijn in stereobusiness.”


Foto: De iOnly Play ABX 100

Maar nog meer verwacht Onkyo van haar iOnly-producten. Zoals de Dock Music Box SBX 200, de iOnly Stream (ABX-N300), de iOnly Play ABX 100 en later de ABX 300, de iOnly Bass. Allemaal gemaakt voor iPod, iPhone en iPad. Bol: “We kunnen onze oren niet afsluiten voor digitale muziek, dat is deel geworden van ons dagelijkse leven.” De ABX 100 kost 200 euro, de SBX 200 249 euro. “Daar kun je een iPad inzetten. Een echte Onkyo voor weinig geld, met zeer krachtige bassen. Een volwaardige geluidsmachine.”.

*Meer informatie over de Onkyo A 9000-R kun je ook lezen in het andere blogbericht dat wij plaatsten over Onkyo op IFA 2011*

MERK

EDITORS' CHOICE