NIEUWS

Geluidsisolerende koptelefoons van B&W

Dieter van den Bergh | 07 september 2011

Ze zien er uit als een soort vliegtuigmotor met een hoelahoep eraan, maar het zijn 'in ear'-koptelefoontjes. “Een revolutionair design”, zegt de trotse B&W-promotor Sophie in haar stand op de IFA. Het vanaf nu te verkrijgen nieuwste snufje heet C5, en ligt in de B&W-stand naast de bekroonde Zeppelins, die al langer in de winkel liggen. 



Met een verschuifbaar kunststof hendeltje – het secure loop system – is de C5 vast te zetten in het oor, zodat hij er niet uit valt. “Irritatie nummer een van oorplugjesdragers is hiermee verleden tijd. Je kunt er zelfs prima mee joggen zonder dat-ie uitvalt.” 

Met de C5 - met volumeregelaar in de snoer - wordt nog een probleem opgelost: “Mensen krijgen soms hoofdpijn als ze te lang met een koptelefoon oplopen, omdat de muziek er alleen in gaat en er niet uit. Door een poreuze filter aan de uitgang gaat het geluid er ook weer uit. Je voelt je veel beter.”



Maar het allerbelangrijkste, benadrukt de promotiedame: het geluid, dat 'absolutely great' is. “Dankzij Tungsten-technologie zit het geluid dichter bij je oor dan normaal. Het klinkt daardoor enorm natuurlijk en ruimtelijk, zoals je dat niet eerder hoorde op een in ear-koptelefoon. En het mooie is: andere mensen hebben geen last van je, hoe hard je hem ook zet.”

Bij aanschaf van de C5 wordt een standaardmaat geleverd en drie andere maten. Voor de C5 komt ook een iPhone-kabel op de markt. Prijs: 179 euro.


EDITORS' CHOICE