HiFi.nl
 
 
   

Bose Cinemate 1SR

 

Het is een vaak gehoorde opmerking: met het platter worden van de televisie is ook het geluid steeds platter geworden. Niet voor niets wordt er in de Beeldmaand aandacht besteed aan Soundbars, nu met een volgend merk in de serie; Bose.

Televisiefabrikanten worstelen met de beschikbare ruimte en daar is de geluidsweergave helaas het slachtoffer van geworden. De oplossing kan worden gevonden in het gebruik van een Soundbar. We kregen van Bose de nieuwe Bose Cinemate® 1SR. Opvallend feit: ook soundbars worden blijkbaar steeds dunner.

De Cinemate® 1SR is een uitermate bescheiden type. De mooi afgewerkte behuizing meet slechts 6,1 centimeter in de hoogte, 12,4 centimeter in de diepte en 93,5 centimeter in de breedte. Tenminste, als je de soundbar met de voetjes op het meubel onder de televisie plaatst. Je kunt de 1SR namelijk ook tegen de wand schroeven, waardoor de hoogte en de diepte stuivertje wisselen.

De afmetingen zijn erg goed gekozen, tegen de wand steekt de Cinemate slechts een kleine 7 centimeter uit de achterwand en zal bij de meeste televisies niet naar voren uitsteken. Bij plaatsing op een meubel is de soundbar laag genoeg om niet voor de rand van de televisie te komen. Mijn Samsung 42” televisie op draaibare voet kon zelfs ruimschoots over de soundbar heen manoeuvreren.

Naast de soundbar zelf levert Bose ook nog een draadloze subwoofer en een universele afstandsbediening bij het systeem. De subwoofer is met zijn breedte van slechts 19,3 centimeter en zijn hoogte van 28,2 centimeter ook uiterst bescheiden van formaat, waardoor het geheel een onopvallende plek in de huiskamer in kan nemen. De verzorgde afwerking laat het er bovendien chique en stijlvol uitzien.

   
1 / 3

 
Review Sony HAP Z1ES en TA-A1ES Review Sony HAP Z1ES en TA-A1ES
lees meer »
HiFidelity XS: Denon AVR-X2000 HiFidelity XS: Denon AVR-X2000
lees meer »
Surround: Verleden, Heden en Toekomst Surround: Verleden, Heden en Toe...
lees meer »
Win de Teufel Impaq 7000 Win de Teufel Impaq 7000
lees meer »