HiFi.nl
 

Array M-10 Mono en B-10 Voorversterkers

Array is een Nederlands bedrijf met een focus op de wetenschappelijke benadering van versterkerbouw. Ze zoeken al jarenlang naar de fysische achtergronden van geluidstechnische fenomenen binnen schakelingen en analoge architecturen. Tegelijkertijd is er een gestadige uitbouw van de customerbase en het internationale dealernetwerk.

Uit Music Emotion - Mei 2012

Het zal rond 1996 zijn geweest. Twee onbekende Nederlandse ontwerpers zochten in die lang vervlogen dagen contact, met de teaser dat zij een zeer goed presterende versterker hadden gebouwd. Het was een nette en serieuze brief met het verzoek om te luisteren en eventueel een review te plaatsen. Die brief wekte de nieuwsgierigheid op, want er sprak een gedegen wetenschappelijke en technische achtergrond uit. Zulke weloverwogen initiatieven, om vanuit kennis de audiowetenschap verder te helpen, verdienen alle support en weldra klonken deze Array-versterkers in de luisterruimte. Ze zijn ook nooit meer weggeweest en maakten tot voor kort deel uit van de vaste stack met operationele referentiecomponenten van de luisterruimten en de studio.

Een heel andere benadering

Terug in 1996 was Spectral een van de weinige fabrikanten die zocht naar een nieuwe en neutrale referentie in versterking. Apparatuur die vanwege een enorme bandbreedte zeer snel en gedetailleerd klonk was in die jaren relatief nieuw in de audio. Ook voor de gemiddelde consument was het wennen.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF
 
Hifidelity XS: iEar Hifidelity XS: iEar
lees meer »
Hi-Visit: Hi-Fi Klubben Rotterdam Hi-Visit: Hi-Fi Klubben Rotterdam
lees meer »
Hifi-advies van ons team Hifi-advies van ons team
lees meer »
Verslag: Sonus Faber Lilium bij AudioXperience Verslag: Sonus Faber Lilium bij AudioXperience
lees meer »