MERK

Western Electric

Over Western Electric

In 1869 droegen generaal Stager, professor Elisha Gray en ene Enos Barton elk $ 2.500 bijeen en opende een winkel in Cleveland, OH om elektrische onderdelen te maken. Hun verhuizing naar Chicago vormde de weg vrij voor een legendarische toekomst met onder andere Bell Telephone, Bell Labs, AT&T en Westrex.

Meer recentelijk heeft ondernemer Charles Whitener, in samenwerking met AT&T, Western Electric® en de Westrex Corporation® hersteld en in 1997 hervatte hij de productie van de eerste 300-B triodebuizen n Kansas City. Ze kregen universele lof en werden al snel de gouden standaard.

In 2003 verhuisde het bedrijf de productie van 300-B naar Huntsville, AL, en door die jaren dienden het de ministerie van Defensie met elektronenbuizen en testsets. Western Electric heeft ook High End audioversterkers, cd-spelers, phono-voorversterkers en andere audiocomponenten ontworpen en ontwikkeld.

Fast-forward naar 2021 en het bedrijf, nu gevestigd in Rossville, GA, heeft een nieuwe fabriek waar de WE 300-B’s weer met de hand worden gefabriceerd en ook een nieuwe line-up aan buizenversterkers waaronder de beste single-ended 300B versterker, de WE91E.

 

FOTO'S
Reviews