HiFi.nl
 
 

Dali Suite

Dali SuiteHet Deense merk Dali heeft de complete `Suite-series` vernieuwd. De nieuwe modellen zitten in ruime behuizingen om optimale prestaties te kunnen leveren.

Er zijn zes modellen (2 main- 2 center- en 2 surround speakers) en een subwoofer.

De Main/Stereo speakers: De `Model 1.7` (20 liter basreflex) heeft twee 5`` woofer/midrange drive units en een 1`` soft dome tweeter. De `Model 2.8` heeft twee 6.5`` woofer/midrange drive units in een 40 liter basreflex behuizing. De `1.7` en de `2.8` hebben resp. een efficiency van 89dB en 90dB en zijn beiden 2,5-weg systemen. Het crossover netwerk zit in een aparte kamer onderaan de luidspreker. De luidspreker aansluitingen zitten onderaan (dus dichtbij) het crossover netwerk en bi-wiring/amping is mogelijk.

De center speakers zijn magnetisch afgeschermd . De `C 0.7` en de `C 0.8` hebben dezelfde driver units als de `1.7` en de `2.8`.  De `C 0.7` heeft twee reflexpoorten (aan de voorkant) en de `C0.8` vier.

De surround speakers zijn 2-weg systemen in een gesloten (assymetrische) behuizing. De `R 0.7` heeft de 5`` en de `R 0.8` de 6.5`` woofer/midrange drive unit. Beiden hebben weer dezelfde 1`` soft dome tweeter. De surround speakers kunnen met beugels aande muur worden bevestigd.

De `S 1.2` is een actieve Subwoofer (200 Watt) met een 12`` sub woofer drive unit in een gesloten behuizing. De `S 1.2` is compact maar weegt door het gebruik van extra dik MDF 20 kg.

De grotere luidsprekers hebben interne verstevigingen en alle luidsprekers hebben assymetrische behuizingen om interne resonanties tegen te gaan. De drive units zijn gemaakt van papier met een speciale coating. De tweeter is gemaakt van textiel en wordt gekoeld door ferro vloeistof. De aluminium voice coil is geperforeerd ten behoeve van gewichtsreductie en koeling. Alle crossover networks zijn hard-wired opgebouwd voor een maximale geluidskwaliteit.
 
High-End met een missie: Zanden High-End met een missie: Zanden
lees meer »
Home Cinema zoals het Hoort Home Cinema zoals het Hoort
lees meer »
Beast and the Beauty: Peach Tree en Focal Beast and the Beauty: Peach Tree...
lees meer »
Review: Naim UnitiLite en Neat Motive SX2 Review: Naim UnitiLite en Neat M...
lees meer »