NIEUWS

Geen overtuigende verkopen Blu-ray spelers

Redactie HiFi.nl | 09 mei 2008

Zelfs na de ondergang van HD-DVD kent de verkoop van Blu-ray spelers een terugloop. Onderzoeksbureau NPD wist cijfers te presenteren waaruit blijkt dat tussen januari en februari de verkoop van Blu-ray spelers maar liefst met 40% terug liep. In diezelfde periode wist de verkop van HD-DVD spelers terug te lopen met 13%. In de periode februari-maart wist Blu-ray slechts een verkoopstijging van 2% te realiseren. Toshiba stopte zijn productie van HD-DVD spelers in februari.



Volgens het NPD is deze daling te wijten aan gebrek aan belangstelling van de consumenten. "Toen we vorig jaar consumenten benaderden gaf een enorme meerderheid aan de kwaliteit van DVD nog voldoende te vinden, en HD spelers nog te duur te vinden. Uit verkoopcijfers van afgelopen maanden blijkt dat consumenten dat nog steeds vinden".

De prijzen van stand-alone Blu-ray spelers zijn sinds de overwinning op HD-DVD gestegen. Consumenten vinden de huidige spelers te duur, en willen meer functionaliteit voor hun geld. Het nieuwe BD-Live zou zelfs nog niet op de nieuwste spelers worden ondersteund, terwijl filmstudio`s hun schijfjes al wel hebben voorbereid. Een soortgelijke functionaliteit was overigens al standaard aanwezig op HD-DVD spelers. Op het moment is de PlayStation 3 de meest populaire Blu-ray speler met een marktaandeel van 85%.


EDITORS' CHOICE