NIEUWS

Ziggo test Eurosport HD en Ned1 HD 1080i

Redactie HiFi.nl | 05 juli 2008

(gezien op Internet)

25 mei lanceerde Eurosport haar 1080i HD zender waarop grote sportevenementen in HDTV kwaliteit te bekijken zijn. Hoewel het de bedoeling was dat klanten van Ziggo de zender meteen zouden kunnen ontvangen, wordt Eurosport HD tot op heden nog niet doorgegeven. De op het Ziggo-netwerk gebruikte DCB-H360R HDTV ontvanger van Samsung bleek namelijk problemen te hebben met het door Eurosport aangeleverde HD signaal, waardoor een sofwareupdate noodzakelijk was. Vanaf vandaag is die update via het kabelnetwerk van Ziggo beschikbaar.



Eurosport HD is nu als testkanaal beschikbaar via het netwerk van Ziggo

Eurosport HD via testnetwerk

Voor testdoeleinden heeft Ziggo bovendien een testnetwerk gelanceerd waarop Eurosport HD nu ook daadwerkelijk te ontvangen is. Om ‘in te loggen` op zo`n testnetwerk moet je als gebruiker het ‘Network ID` van de settopbox aanpassen. Hieronder vind je de betreffende network ID`s voor verschillende delen van het Ziggo netwerk. Wil je Eurosport HD uitproberen, onthoudt het originele network ID dan goed, want de testnetwerken zijn slechts voor een beperkte tijd in de lucht! Als het testnetwerk wordt opgegeven dien je opnieuw een kanaalscan te doen met het originele netwerk ID.

Let op: Eurosport HD wordt momenteel via een ander network ID aangeboden omdat het een test betreft. Garanties over een goede werking van Eurosport HD worden dus niet afgegeven. Voer bovendien eerst de benodigde softwareupdate uit, anders zal het beeld bij Eurosport HD niet vloeiend worden weergegeven. Eventuele problemen dienen NIET bij de helpdesk gemeld te worden, maar in het Ziggo-Gebruikersforum.

Network ID`s waarmee Eurosport HD via kanaal 66 of 67 is te ontvangen:

Voormalig @Home Noord: 1081
Voormalig @Home Zuid: 1080
Voormalig Casema: 5500
Voormalig Multikabel: 8800



Om Eurosport HD te ontvangen dient een ander Network ID ingevoerd te worden.

Nederland 1 HD 1080i

Als je afstemt op één van bovenstaande testnetwerken zal je op kanaal 67 nog een andere nieuwe zender aantreffen, namelijk Nederland 1 HD 1080i. Ook dit betreft een testkanaal, de reguliere Nederland 1 HD zender die via voorkeuzeplaats 14 beschikbaar is, zendt uit in 720p formaat. Begin volgende week verwachten we meer informatie te kunnen geven over de plannen van de kabelmaatschappijen, de NPO en Technicolor met betrekking tot Nederland 1 HD in 1080i.


EDITORS' CHOICE