NIEUWS

3D-technologie in Blu-ray Disc-formaat

Redactie HiFi.nl | 02 september 2009

(ingezonden mededeling)

De Blu-ray Disc Association (BDA) kondigt vandaag haar plannen aan voor de integratie van 3D in het Blu-ray Disc-formaat. Dankzij de technische mogelijkheden (grote capaciteit) en toenemende populariteit is Blu-ray Disc, volgens Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux, het ideale formaat voor een “indrukwekkende 3D-experience”.

“De BDA is van plan volop te profiteren van de hoge bandbreedte en capaciteit van het formaat om de maximale 3D-experience te beleven”, aldus Victor Matsuda, voorzitter van het Blu-ray Disc Association Global Promotions Committee. “Zoals Blu-ray Disc de weg heeft vrijgemaakt voor de volgende generatie high definition home entertainment, zo bepaalt Blu-ray Disc ook de standaard voor de 3D-experience thuis.”


 
De BDA die uit grote filmstudio’s, IT- en consumentenelektronicabedrijven bestaat, werkt aan een uniforme specificatie voor een consistente levering van 3D-content voor het Blu-ray Disc-formaat. De Blu-ray Disc Association neemt een aantal criteria onder de loep. Een minimumvereiste van de specificatie is dat 3D-content in een 1080p-resolutie voor zowel eye- en backward compatibility op discs en spelers geleverd kan worden. Dit betekent dat op 3D-discs ook een 2D-versie van de film is opgenomen die op bestaande 2D- en 3D-spelers kan worden afgespeeld. Zo kunnen consumenten van hun huidige filmverzameling in 2D blijven genieten.
 
“De overstap van de consument naar Blu-ray Disc blijft gestaag groeien,” aldus Bob Chapek, President van Walt Disney Studios Home Entertainment. "De 3D-bioscoopmarkt is dit jaar zeer succesvol geweest. We begrijpen nu wat de werkelijke mogelijkheden van 3D zijn. Met de superieure technische eigenschappen van Blu-ray Disc en de brede support van het bedrijfsleven voor Blu-ray Disc, is dit formaat het ideale mediaplatform voor 3D-home entertainment.”
 
De BDA-inspanningen bieden individuele bedrijven de technische informatie en richtlijnen die nodig zijn om producten te ontwikkelen en te introduceren volgens hun eigen interne planning en tijdschema`s.


EDITORS' CHOICE