NIEUWSSupra Cables

High End München 2012 – Supra Cables

Op de voorpagina van HiFi.nl begin je het langzamerhand te merken: High End München is begonnen! Van 3 t/m 6 mei is München het walhalla voor de hifiliefhebber. Of zoals de organisatie het zelf omschrijft: ‘The traid-fair for excellent hifi and home-cinema’. Een deel van onze redactie is aanwezig voor een live verslag. En daar viel het oog (en oor) op een veel besproken onderwerp in de hifibranche: kabels! Super kabels, want HiFi.nl nam een kijkje bij de stand van het Zweedse merk Supra. Een merk dat in Nederland valt onder de vleugels van importeur Viertron.

Supra is geen groentje in de hifiwereld, al meer dan 30 jaar produceren zij kwaliteitskabels. En volgens de pers ook nog eens voor een zacht prijsje, dus prijs/kwaliteitverhouding is hier het keyword. Als je meer wilt weten over Supra Cable kun je de recensie lezen van de Supra Cable Sword, waarin auteur Rene Smit laat zien (en horen) dat kabels wel degelijk invloed hebben op de luisterervaring. Supra had de Quatrax kabels meegenomen naar High End München, waar je hier meer over kunt lezen. Uiteraard voorzien van een stijlvolle verpakking. Waarom doen kabelverpakkingen ons toch altijd denken aan sieradendoosjes? Ook waren er nieuwe USB-kabels te zien, de Supra USB 2.0. Zeker anno 2012 zijn USB-kabels niet meer weg te denken uit het kabelassortiment. De kabels zijn ‘fire-retardant’ gemaakt, dus ook aan de brandveiligheid is gedacht.



De interlinks hebben een kleurwijziging gekregen. Eerst waren deze enkel in het blauw verkrijgbaar, maar nu kun je ook een witte variant krijgen. Wij dachten dat het misschien een technische reden had, maar niets is minder waar… De productmanager van Supra: ‘We’re trying to save relationships’. Verreweg de meeste kabels worden gekocht door mannen, maar die krijgen thuis vaak hun vrouw op hun dak als ze met blauwe kabels thuiskomen. Vandaar de witte variant. Een kabel die relaties redt, dat noemen we nog eens gebruiksvriendelijk…



Ook presenteerde Supra HDMI kabels van maar liefst dertig meter lang. “De langere HDMI-kabels van de concurrentie komen niet voorbij 20, 22 meter, maar onze modellen van dertig meter vinden gretig aftrek. Bijvoorbeeld voor de aansluiting van projectoren, wanneer de weergevers ver van de bron geplaatst worden, zoals bij projectie vaak het geval is.”



Meer weten over de Supra Cables? Surf naar de website van importeur Viertron of kijk op de website van Supra. Viertron heeft ook een Special Page op HiFi.nl.

Volg hier de laatste ontwikkelingen van High End München 2012.

MERK

EDITORS' CHOICE