HiFi.nl
 
 

Pathé Thuis op tablets en Xbox 360

Video-on-demand van Pathé verschijnt op tablets van Apple, Samsung en Panasonic. Later dit jaar komt de dienst ook naar Xbox 360 van Microsoft.

Pathé Thuis verschijnt in juli op de iPad. Vervolgens worden de tablets van Panasonic en Samsung voorzien van Pathé Thuis. Daarnaast wordt er in juli een koopmodel toegevoegd dat werkt met een cloudservice. Vanaf november is de dienst ook beschikbaar voor Xbox 360.

Entertainment Business hield een interview met topman Canasius. Het hele interview verschijnt in de nieuwe Entertainment business van deze week. Canasius over de uitbreiding van het koopmodel: We hebben momenteel alleen een huurmodel, oftewel transactional-vod. In juli voegen we een koopmodel toe, op basis van een cloud-propositie. Wij willen dat de consument zijn eigendom vanuit de cloud benadert in plaats van dat wij een file naar zijn huisadres sturen. Dat kan wel, maar wij raden het af.”

Pathé Thuis won in 2012 de Dutch Interactive Award voor e-commerce. Het bedrijf dankt deze prijs aan de video-on-demand service die zij aanbiedt. Op dit moment zijn er rond de zeshonderd films beschikbaar voor computers en interactieve televisies.

Een half jaar terug schreven we al over de samenwerking tussen Samsung en Pathé. Die introductie kun je hier lezen.

Kijk ook eens op onze Beeld Special.
 
High-End met een missie: Zanden High-End met een missie: Zanden
lees meer »
Home Cinema zoals het Hoort Home Cinema zoals het Hoort
lees meer »
Beast and the Beauty: Peach Tree en Focal Beast and the Beauty: Peach Tree...
lees meer »
Review: Naim UnitiLite en Neat Motive SX2 Review: Naim UnitiLite en Neat M...
lees meer »