sluiten
 
HiFi.nl
 
 

Wat is je LP waard?

 

Altijd al gedacht dat je een paar klassiekers in de kast hebt staan, maar geen idee wat ze ongeveer waard zullen zijn? Popsike.com geeft het antwoord op die vraag.

Popsike.com heeft een database met meer dan drie miljoen langspeelplaten. Via de zoekfunctie kom je zo bij je eigen plaat terecht. De prijs is gebaseerd op wat de consument voor een album betaald heeft, vaak via eBay. Het geeft dus niet een goede indicatie van de rele waarde, maar het laat zien wat verzamelaars zoal voor zeldzame platen betalen.

Voor de dienst hoef je niet te betalen, maar dan is het aantal keren dat je mag zoeken beperkt. Met de betaalde functie, $18 dollar per zes maanden, kun je ongelimiteerd zoeken.


Een aantal van de meest waardevolle platen in de database komt van artiesten als The Beatles, The Rolling Stones, Sex Pistols, Led Zeppelin en Pink Floyd.Ga naar de website van Popsike om te kijken wat jouw LPs waard zijn.

We schreven afgelopen jaar ook een artikel rond een aantal memorabele platenhoezen, dat je hier terugvindt. En kijk ook eens op de Vinyl Special.


 
Review Sony HAP Z1ES en TA-A1ES Review Sony HAP Z1ES en TA-A1ES
lees meer
HiFidelity XS: Denon AVR-X2000 HiFidelity XS: Denon AVR-X2000
lees meer
Win de Teufel Impaq 7000 Win de Teufel Impaq 7000
lees meer
Surround: Verleden, Heden en Toekomst Surround: Verleden, Heden en Toe...
lees meer