Review: Silmus – Laaksum (CD)

Gepubliceerd op 5 februari 2019
Auteur: Eric de Boer

Silmus – Laaksum (CD)Het heeft zo’n vijf jaar mogen duren, maar daar is weer een nieuwe release van Silmus. Gert Boersma vond in de thuishaven van Friesland inspiratie voor zijn derde plaat, die weer volstaat met dromerige en melancholische ambient-folk.
lees verder>>

Review: Hans & YAN – R.I.P. (LP)

Gepubliceerd op 29 januari 2019
Auteur: Eric de Boer

Hans & YAN – R.I.P. (LP)Wanneer je als mens een hogere leeftijd bereikt, ga je anders over de dingen nadenken. Je wordt geconfronteerd met vergankelijkheid, wat je weer een plaats wilt kunnen geven. Hans Dagelet en Jan van Eerd geven die vergankelijkheid der dingen een muzikale plaats als Hans & YAN op het album R.I.P. De release op Tonefloat vinyl is meteen de kick-off van een project dat in dit jaar verdere invulling zal krijgen.
lees verder>>

Review: Quirine Viersen - Bach - Complete Suites For Unaccompanied Cello (sacd-LP)

Gepubliceerd op 15 januari 2019
Auteur: Eric de Boer

Quirine Viersen - Bach - Complete Suites For UnaccQuirine Viersen speelt op het tweede album dat op BarcaNova Records wordt uitgebracht de complete suites voor onbegeleide cello. Het werk, dat uit zes suites bestaat, is voor Viersen een herontdekking van haar passie voor muziek en cello, wat de reden is voor het nogmaals uitbrengen van de Suites, op zowel sacd als op vinyl.
lees verder>>

Jaaroverzicht Muziek in 2018: niets te klagen

Gepubliceerd op 31 december 2018
Auteur: Eric de Boer

Jaarboek muziekoverzicht 2018Wat hebben we het als muziek- (en hifi-) liefhebbers toch goed in deze tijd. De economische crisis van enkele jaren geleden is overwonnen, muziek kan overal worden genoten dankzij moderne technieken en ook de geluidskwaliteit van veel nieuwe albums lijkt er weer op vooruit te gaan.
lees verder>>

Review: Caroline in ’t Veld – Vals Paradijs (cd)

Gepubliceerd op 18 december 2018
Auteur: Eric de Boer

Caroline in 't VeldVals Paradijs is de titel van het nieuwe album van Caroline in ’t Veld, dat onlangs in haar woonplaats werd gepresenteerd. Op het verfijnd klinkende album, dat is gevuld met Nederlandstalige popmuziek met een maatschappijkritische ondertoon, is een coherente band te horen die durft te innoveren.
lees verder>>

Review: Opeth – Ghost Reveries (LP)

Gepubliceerd op 12 december 2018
Auteur: Eric de Boer

Review OpethHet achtste studio-album van het Zweedse Opeth wordt door fans en kenners als een van de hoogtepunten uit het oeuvre van de band beschouwd. Op Ghost Reveries musiceert de progressieve metal band er flink en stevig op los, waarbij de logge en pakkende riffs worden begeleid door innemende progressieve klanken. Music on Vinyl brengt het album opnieuw uit, op gelimiteerd en zeer fraai vinyl.
lees verder>>

Review: Hidden Land – Perspectives (High Res)

Gepubliceerd op 5 december 2018
Auteur: Eric de Boer

Review Hidden LandSommige debuutalbums komen zo kneiterhard binnen, dat het de luisteraar meteen doet verwonderen of zo’n krachtig concept in de toekomst wel geëvenaard kan worden. Het album Perspectives van het duo Hidden Land is zo’n plaat. Met prachtige vocalen omlijste, veelal analoge folkmuziek, die de ziel weet te beroeren.
lees verder>>

Review: Sara Forslund – Summer Is Like A Swallow (LP)

Gepubliceerd op 6 november 2018
Auteur: Eric de Boer

Sara Forslund lp Summer Is Like A Swallow is het tweede album van de Zweedse singer-songwriter en producer Sara Forslund. Na haar werkelijk prachtige debuut uit 2015 levert de jonge artieste tien nieuwe tracks af, die de eerste plaat waardig opvolgen met een intieme, dromerige en veelzijdige invulling.
lees verder>>
Volgende pagina>>
 

EDITORS' CHOICE