Ken Ishiwata demonstreert Special Editions

Gepubliceerd op 6 oktober 2015
Auteur: Redactie HiFi.nl

Marantz AudioshowMarantz lanceert dit najaar speciale uitvoeringen van de PM-14S1-versterker en lanceerde de SA-14S1-speler. Dit zijn niet zomaar wat licht aangepaste toestellen, maar heuse Special Editions, die de dertigste verjaardag van de eerste SE van Marantz vieren. Wie ‘Special Edition’ zegt, zegt natuurlijk ook Ken Ishiwata: Marantz-goeroe en merkambassadeur. Op een show bij AudioExpert in Den Bosch troffen we de wereldberoemde ingenieur om hem wat vragen te stellen over de nieuwe apparaten en om deze in actie te horen.
lees verder>>

Wereldprimeur: DALI OPTICON 6

Gepubliceerd op 30 september 2015
Auteur: Max Delissen

OPTICON-6_7_a.jpg

De afgelopen jaren heb ik, steeds met veel plezier, een aantal luidsprekers van de Deense luidsprekerfabrikant DALI gerecenseerd, en ik had het genoegen om CEO en hoofdontwerper Lars Worre aan de tand te mogen voelen over zijn werk. Je zou kunnen zeggen dat ik het merk dus wel een beetje ken. Een fabrieksbezoek in de herfst van 2014 maakte mijn bewondering voor DALI alleen maar groter. En nu komen onze Deense vrienden met een nieuwe luidspreker die de succesvolle en langlopende IKON-serie zal gaan vervangen. Maak kennis met de DALI OPTICON 6, de middelste vloerstaander uit een serie van in totaal zeven modellen.

 

lees verder>>

Moon Neo 280D DSD DAC & GoldenEar Triton Five luidsprekers

Gepubliceerd op 9 september 2015
Auteur: Werner Ero

GoldenEar_Five.jpg

Ondanks de kwalitatieve ‘downgrading’ die de laatste jaren helaas steeds vaker ten gunste van het bedieningscomfort plaatsvindt, is het verheugend te melden dat er ook nog steeds merken zijn die het anders aanpakken. Heel anders zelfs, want de in deze test besproken producten laten prachtig zien dat je met slimme keuzes en behoud van zaken als mogelijkheden én bedieningscomfort, wel degelijk ook een topklasse geluidsweergave voor zelfs een scherpe prijs kunt neerzetten!

lees verder>>

Denon stereoversterker PMA-50 en cd-speler DCD-50

Gepubliceerd op 2 september 2015
Auteur: Ad Bijleveld

Denon_1.jpg

Zo op het eerste gezicht een komisch duo, dat zowel horizontaal als verticaal voor gezellig amusement zorgt. Maar onderschat met name versterker PMA-50 niet. Die is akelig nauwkeurig.

 

lees verder>>

Hay-End Audio Peitho 403 & 405 luidsprekers

Gepubliceerd op 31 augustus 2015
Auteur: René van Es

Hay_1.jpg

Een bezoek brengen aan Hay-End Audio in Venlo betekent voor een Randstad inwoner een reis naar de grens met Duitsland. Soms is dat toch handiger dan de fabrikant tweemaal naar de Randstad laten komen en zware luidsprekers naar boven en later naar beneden sjouwen. Het nadeel van een bezoek aan de fabrikant of importeur is dat ik alleen de bevindingen van een langdurige luistersessie kan neerschijven waarbij ik misschien dingen over het hoofd heb gezien die pas na meerdere luistermomenten duidelijk zouden zijn geworden… Overigens niet veel anders dan wat een klant zal ervaren, want pas na proefplaatsing door de leverancier bij hem of haar thuis, weet ook de klant wat hem of haar te wachten staat in de eigen omgeving. Gelukkig kreeg ik zoveel tijd als ik wilde en kon in alle rust genieten.

lees verder>>

iFi Retro Stereo 50: Geslaagde mix van oud & nieuw

Gepubliceerd op 19 augustus 2015
Auteur: Max Delissen

iFi_1.jpg

Ontkennen dat ik al vanaf het begin enthousiast ben over de producten van iFi is zinloos. Wie mijn schrijfsels erop naslaat zal redelijk snel constateren dat ik tot de fanclub behoor. Compacte digitale en analoge hifi-componenten met een zéér goede en vooral muzikale performance, gecombineerd met buitengewoon toegankelijk prijskaartjes. Dát is iFi. Het Engelse dochtermerk van het eerbiedwaardige AMR begon met een serie kleine componenten, Micro genaamd, en kwam daarna met een serie nóg kleinere apparaatjes die Nano heette. Er is al enige tijd sprake van een nieuwe, wat grotere serie waarvan we de officiële naam nog niet weten, maar in de tussentijd bracht AMR/iFi ontwerper Thorsten Loesch een set op de markt die je een verkorte samenvatting van zijn levenswerk zou kunnen noemen. 

 

lees verder>>

Home Measurement Service & Creaktiv Systems

Gepubliceerd op 1 oktober 2013
Auteur: Jan de Jeu

Music Emotion ME10-13

Elektrosmog is overal. Het wordt veroorzaakt door elektrische, magnetische en elektromagnetische velden en bronnen die op elkaar inwerken en tezamen ons leven beinvloeden. Sommige elektrosmog deskundigen, zoals professor Olle Johansson van het gerenommeerde Zweedse Karolinska Institute, waarschuwen voor de negatieve effecten die elektrosmog heeft op onder andere het korte termijn geheugen, het immuunsysteem, de vruchtbaarheid en de kwaliteit van onze nachtrust.

lees verder>>

Philips HTL9100 soundbar getest

Gepubliceerd op 26 juli 2013
Auteur: Redactie HiFi.nl

Philips HTL9100

Je kon hem onlangs bij ons winnen en dat vonden we bij HiFi.nl direct een mooie aanleiding om de Philips HTL9100 zelf ook maar eens aan een uitgebreide test te onderwerpen. Een maand lang sloot één van onze redacteuren de soundbar-met-afneembare-surround-speakers aan op zijn eigen televisie. Daarbij viel vooral het gebruiksgemak op, maar op het gebied van geluid blijft de Fidelio Surround Sound on Demand Speakerbar toch wel wat achter bij de concurrenten.

lees verder>>
Volgende pagina>>
 

EDITORS' CHOICE