AV Meeting 2003 (foto-impressie)


Redactie HiFi.nl | 22 september 2003

AV Meeting Plaza 2003 - Lust voor oog én oor

Een foto-impressie door HiFi.nl/Werner Ero

Van zondag 14 september tot en met dinsdag 16 september vond in de Meeting Plaza te Maarsen een uitgebreide Audio Video dealerpresentatie plaats. Deze show die alleen voor de detailhandel toegankelijk was bood vooral een interessante blik in de wereld die home cinema en meerkanaalsweergave heet. In wat volgt ziet u foto`s van de volgende deelnemende importeurs:
- Music2
- TES Nederland
- John & Partner
- Flatscreen
- Actual Acoustics
- Audioart
- Audiac
- PV-Trade
- AND Benelux
- Sony
- Transtec
- Servi Q
- Audipuls

Music2 / TES

Music2

Een stand waarbij de aandacht getrokken werd door de kerstsfeer kompleet met kerstboom en lichtjes?! Misschien niet gepast maar wel origineel en sfeervol.


De stand van Music2

Verder werd bij binnenkomst direct de aandacht getrokken door luid klinkende, afgronddiepe aardbevingsklanken, voortgebracht door de waarlijk gigantische Cabasse Kara luidsprekers. Een waarlijk groot klinkend systeem met als basis de fameuze co-axiale units welke zorgdragen voor een fraai puntbronachtig afstraalgedrag.

Elektronica was natuurlijk van Accuphase waarbij ook de gloednieuwe VX700 digitale processor zijn opwachting maakte.


Cabasse Kara

TES Nederland

Deze importeur pakte groots uit met als absolute blikvanger de Super Mission Pilastro luidsprekers welke helaas alleen als dumi stond opgesteld. Dit toonaangevend referentie model heeft alle know how in zich verenigd wat Mission speakers groot heeft gemaakt en is geheel op klantenwens leverbaar.


De stand van TES

Financieel veel haalbaarder en ook erg goed is de met een Eisa Award bekroonde Mission Volare V63. Dit fraai gestylde model klonk zoals van Mission gewend muzikaal en uitgewogen en is verder een lust voor het oog.


Mission Volare V63

Ook voor fraaie audiorack’s kun je bij deze importeur terecht en wel in de vorm van het merk Soundstyle. Vooral de vele leverbare varianten is staal en glas waren erg interessant.


Audioracks van Soundstyle

John Partner / Flatscreen

John & Partner
Een sfeervol ingerichte stand met veel oog voor detail en een overtuigende home cinema demo.


De stand van John en Partner

De Elac 207.2 die als hoofd luidsprekersysteem werd ingezet bevat een gloednieuwe Jet-tweeter die nog weer verder in het hoog doorloopt wat voor een nog transparanter geluid moet zorgen.


Elac 207.2

Interessant was ook het gloednieuwe Sharp SD HX500 1-bit home theater systeem. Dit zeer fraai uitgevoerde systeem met zijn compacte digitale versterkertechniek moet er voor zorgen dat een kleine handzame verpakking net zo’n vol en fraai geluid kan voortbrengen als zijn grotere broers van andere merken.


Sharp SD HX500 1-bit home theater systeem

Flatscreen
Bij deze voor mij gloednieuwe importeur kwamen we zeer geraffineerde standverlichting tegen die de verder vrij kale ruimte als een kameleon deed veranderen. Heel apart.


De bijzondere standverlichting van Flatscreen (met van Buren luidsprekers en de plasma One TV)

Ook heel apart en een absolute verrassing waren de luidsprekers van ‘van Buren’. Deze in bv. prachtig gepolijst afgewerkte RVS sculpturen waren een lust voor het oog en klonken erg voornaam en rustig. De uit 4 modellen bestaande range loopt van een klein boekenplankmodel (Luca) tot het topmodel Heros. Allen tweeweg systemen. Ook de Plasma TV van "One" liet bovengemiddelde fraaie beelden zien gecombineerd aan een strakke vormgeving.


Luca luidspreker

Actual Acoustics / Audioart

Actual Acoustics

Verdeeld over twee ruimtes werd het productenpallet van deze aanbieder gepresenteerd. Buiten XLO kabels kwam ik ook de apparatuur van het Japanse Yamaha tegen.


Parasound en XLO bij Actual Acoustics

Eén van de absolute pioneers op het gebied van digitale signaalverwerking. Ook de met een EISA award bekroonde RX-V440 was statisch aanwezig evenals zijn veel duurdere broer de DSP AZ1 die echt de topklasse in gaat.


De stand van Actual Acoustics


De met een Eisa Award bekroonde Yamaha RX-V440

Audioart

Bij Audioart was het smullen geblazen. Niet dat deze Nederlandse fabrikant nu zo’n frivole stand had, nee verre van dat maar de kwaliteit van het aangebodene maakte dit meer dan goed. De enorme en meer dan manshoge RE 8.5 luidsprekers speelde ook op zeer zacht volume met hun zeer verfijnde klank de sterren van de hemel. E.e.a. uiteraard een handje geholpen door de gloednieuwe en erg fraai klinkende SACD/CD en DVD speler SA340. Versterking werd verzorgd door de CA450 voor- en PA450 eindversterkers.


vM versterking: voorversterker CA-640

In de naastgelegen ruimte kon genoten worden van meerkanaalsweergave met als basis de EE150 elektrostatische luidsprekers.


De RE8.5 luidsprekers in hoogwaardige stereo opstelling

Audiac / PV Trade

Audiac

Ook hier waren twee ruimtes in gebruik. De eerste ruimte bood een statische blik op de inmiddels zeer ruime en uitgebreide Arcam elektronica range met o.a. de DV78 DVD speler en de steeds groter lijn Tivoli producten. Wat ooit begon als een grap is tegenwoordig een zeer serieuze erg goed klinkende minicomponentenlijn met als nieuwste loot de Tivoli CD-speler en Model Three klokradio, eventeel uitbreidbaar naar een heus stereosysteem!


Tivoli breidt haar assortiment uit...

In de Tweede ruimte stonden producten opgesteld die het audio hart sneller deden slaan. De prachtige Wilson Audio Sophia speelde hier met de Arcam elektronica de sterren van de hemel.


Arcam met Wilson Audio

PV-Trade

Veel nieuws bij deze importeur. Behalve de natuurlijk schitterende top Utopia BE luidsprekerlijn zagen we hier ook de veel betaalbaarder en geheel vernieuwde Chorus lijn die fraaie klanken lieten horen.


JM Lab`s Electra 946 en de Micro Utopia BE

Leuk en in opperste tegenstelling tot het meerkanaalsgeweld was ook Thorens met zijn platenspelers aanwezig. Zucht, wat is er toch mooier als eenvoud…


Thorens draaitafels

De luidsprekers werden aangestuurd door electronica van Sugden en wel de toprange Masterclass. Zwaar gebouwde componenten met een echt high end niveau.

AND Benelux / Sony

AND Benelux

Veel nieuws bij deze grote importeur. Het vertrouwde NAD toonde veel modellen, van Dali was o.a. de fraaie Euphonia lijn in nog meer afwerkingsvarianten leverbaar en ook de eigenwijze Blue Pod speakers zag ik weer in hun volle glorie. Echt iets voor het moderne interieur.


De lijn van NAD


Blue Pod luidsprekers

Prachtig waren de modellen van de Scandinavische firma Tact die stuk voor stuk veel noviteiten bevatten, vooral op het gebied van de digitale versterking en signaal behandeling.


Design van TacT

Sony

Deze nimmer stilzittende fabrikant overspoelt ons eigenlijk continu met nieuwigheden en noviteiten. Vooral de vele van een transparante behuizing voorziene plasma televisie’s vochten om de aandacht.


Sony plasma televisies

Toch was er ook meerkanaalsgeluid te beluisteren. Een aanpak welke zeker de gemiddelde consument prima zal vallen.


Sony SACD van Norah Jones

Transtec / Servi-Q

Transtec


De stand van Transtec

Deze inmiddels langst bestaande importeur van Nederland gaat met zijn tijd mee en wel in de vorm van nieuwe KEF modellen zoals de volgens het puntbron principe werkende Uni-Q Q6 luidsprekers.


Kef Uni-Q

Toch mocht ook het kleine maar fijne KHT meerkanaals speakersysteem er zijn. Parel op de kroon was natuurlijk de Kef Uni-Q Reference series, sinds een tijdje ook in meerkanaalsuitvoering te verkrijgen.
Indrukwekkend waren de nieuwe versterkers van McIntosch zoals o.a. de 252 stereo eindversterker.


McIntosh

Servi-Q

Hier kwam ik het mijn inziens beste beeld van de show tegen. Teac’s refentie discspelers zorgde voor de uitlezing, van Medevoort voor de versterking en Canton voor de luidsprekers.


Oa Canton op de stand van Servi-Q

Het beeld werd weergegeven door een Fujitsu plasmascherm wat wel zo natuurlijk, verzadigd en scherp toonde zonder digitale neveneffecten dat het net leek of je door een raam keek. Zo hoort het! En dat bij een gewone ‘normale’ speelfilm…!


Plasmavision, Canton en Teac


Servi-Q is tevens importeur van Oehlbach

Audipulse

Audipuls

Deze importeur verraste ons op vele (Chinese) verrassingen zoals de Vincent buizen SP-T100 mono eindversterkers en de bijbehorende SA-T1 buizen voortrap met Relco luidsprekers.


Vincent bij Audipuls

Of wat te denken van de zwaar geconstrueerde Mark Levinson evenbeelden de meerkanaals SAV-P200 en zijn behorende broer, de SAV-C1 surround voortrap. Ook de fraaie Lambda luidsprekers zagen er zeer verzorgd uit.


Lambda luidsprekers


De stand van Audipuls

Noot van de redactie

Leest u ook: Alle noviteiten op een rijtje.