Dit weekend: Number One Show Leiden


Redactie HiFi.nl | 14 november 2012

Diverse merken zullen op zaterdag 17 en zondag 18 november aanwezig zijn op de Number One Hifi Show Leiden in het Holiday Inn Hotel.

Number One bestaat namelijk dertig jaar, en pakt uit met elf zalen verspreid over zo'n duizend vierkante meter, waar importeurs met bijna veertig merken acte de presence zullen geven.

Om alvast een beeld te scheppen van dat aanstaande weekend, vind je hier een overzicht van de merken en partijen die aanwezig zullen zijn. Voor het gemak sommen we eerst het hele rijtje even op;

AccuphaseArcamAudio PhysicAudioQuestBel CantoCambridge AudioCustom DesignCyrusDynaudioFerrari by Logic3IsoTekLeema AcousticsLebenMagnepanMarantzMonitor AudioNaimOliveOrtofonParrotPrimarePro-JectQUADR.E.L.RoksanSimple AudioSonosT+ATransrotorTriangleVan den HulWell Tempered Lab...en cd's en vinyl van Nutters Audio

Muziek streamen
Streaming audio is een belangrijk thema op de show. In alle zalen zijn demonstraties met muziek streaming vanaf de computer of netwerkschijf. Ook kun je in een aparte zaal met experts over het onderwerp spreken, mocht je vragen hebben of anderzijds geïnteresseerd zijn stappen op het gebied van streaming te gaan nemen. Gedemonstreerd wordt hoe je met de juiste in- en opstellingen van computers, netwerken en routers muziek met hoge kwaliteit kunt opslaan én weergeven.

Keith Martin, de ontwerper van Isotek, komt uit Engeland overgevlogen om te laten horen dat bij gebruik van de lichtnetfilters van het merk de weergave van muziek duidelijk verbetert. Paul Hattink van Accuphase op zijn beurt zal zijn live gitaarspel, maar ook muziek, via het fraaie merk dat hij onder zijn hoede heeft laten horen.

Locatie
De Number One Hifi Show Leiden vindt op zaterdag 17 en zondag 18 november plaats in het centraal gelegen Holiday Inn Hotel aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Het publiek is op beide dagen welkom van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang en parkeren is gratis, en bezoekers maken bovendien kans op mooie hifiprijzen. Kijk voor het laatste nieuws op de Number One website. Toelichting op het programma van aanwezige merken vind je op de volgende pagina's. 

Hi.fine, Nutters Audio, Dynaudio, Quad en Latham Audio

Hi.fine demonstreert de Accuphase C-2110 voorversterker gekoppeld aan twee monoblokken: de M-6000. Als bron wordt het Accuphase DP-800 loopwerk en DC-801 converter gebruikt. Verder worden er cd’s gedraaid, is streaming internet radio Hi On Line te beluisteren via de Accuphase converter en is er live muziek. Hierbij wordt het opgenomen instrument, een gitaar, vergeleken met het echte instrument.

Nutters Audio
Ook Nutters Audio is aanwezig op de show. Zij nemen hun cd’s, vinyl en accessoires mee. Onderdeel hiervan is de Hifiman magnetostatica hoofdtelefoon, welke ook te beluisteren is. Mocht je al weten welke cd of lp je wil, dan kun je deze reserveren via info@nuttersaudio.nl

Dynaudio
Dynaudio zal tijdens deze show te zien zijn in de Leiden zaal met onder andere de XEO 3 en XEO 5. Naast alle andere bekende luidsprekers uit het assortiment zal ook de Confidence C1 MKII te zien en beluisteren zijn.

Daarnaast zal Hans Beekhuyzen lezingen geven over hoge resolutie audiobestanden. Hij is de hoofdredacteur van theHBproject.com en al jaren een specialist in streaming audio. De lezing zal gaan over ontwikkelingen die audiostreaming boven het niveau van de cd uittillen. Niet alleen bestanden met 24 bit 96 of 192 kHz komen aan bod, maar ook de kwaliteit die we kennen van de Super Audio CD: DSD. Hoe speel je deze bestanden af, hoe kom je er aan en hoe klinkt het. De lezingen zijn beide dagen om 13 en 15u in de Dynaudio demokamer. Daar wordt uiteraard ook gedemonstreerd met hoge resulutiebestanden, inclusief DSD, via de nieuwe Chord Chordette QuteHD d/a-converter. Deze converter heeft veel gemeen met de internationaal geprezen Chord QDB76HDSD converter, maar kost daar slechts een fractie van.

Quad
Quad zal de nieuwe ESL 2812 en 2912 tonen. Deze elektrostatische luidsprekers zijn de opvolgers van de legendarische ESL 63.

Latham Audio
Latham zal demonstreren met een betaalbaar Naim systeem in combinatie met luidsprekers van Naim en Neat Acoustics. Op dit systeem demonstreren zij de laatste DR technologie op de Naim voedingen via een A-B vergelijking. De primeur zal weggelegd zijn voor de gloednieuwe UnitiLite van Naim. Daarnaast zal de in prijs verlaagde UnitiQute in combinatie met de compacte Neat Iota te horen zijn. Natuurlijk zijn alle Uniti-producten zoals de NaimUniti 2 en SuperUniti ook opgesteld. 

De nieuwe UnitiLite is een mooie toevoeging aan het assortiment van Naim. De testwinnaar Naim UnitiQute heeft een plek gevonden in een nieuwe behuizing en is met de toevoeging van een CD speler de UnitiLite geworden. Door de nieuwe behuizing is het vermogen ook nog eens krachtiger geworden. De UnitiLite zal voor het eerst in Nederland te zien en te beluisteren zijn op de show.

Uiteraard kun je zelf de bediening uitproberen, en worden er tips voor je systeem aangereikt. Naast Naim kunt u ook de producten van Neat Acoustics, Well Tempered Lab, The Chord Company, Ultrasone en QED bij ons terugvinden in kamer Den Haag.

AudioQuest, Monitor Audio, Marantz en Audio Physic

AudioQuest zal de Dragonfly Dac demonsteren, die dit jaar is geïntroduceerd. Deze USB Digital Analog Converter is het What Hifi? 2012 product van het jaar. Daarnaast zal AudioQuest nog andere (nieuwe) producten laten zien.

Monitor Audio
Monitor Audio Nederland zal demonstreren met de Monitor Audio GX serie; de GX 50 en GX 200 met een Roksan Caspian M2 set (bestaande uit de versterker, eindversterker en CD speler), de Leema Elements set (bestaande uit de versterker, CD speler en DAC), de Transrotor ZET 1 draaitafel met bijpassend meubel, Custom Design Milan racks (zowel het Compact rack voor de Elements serie als het Milan Hifi rack voor de Caspian set) en de IsoTek netspanningsfilters.

Speciaal voor deze show komt Keith Martin, de ontwerper van de Isotek producten, naar Nederland om de bezoekers van deze show te overtuigen hoe belangrijk schone stroom is voor de hifi- en beeld installatie. Voor het eerst in Nederland zullen de producten uit de Isotek Discovery range te zien en te horen zijn. Nieuwe modellen uit die Discovery range zijn onder meer de EVO3 Polaris en de EVO3 Mini Mira.

Sonos
Sonos zal streaming oplossingen met de eigen Sub presenteren, waarvan HiFi.nl al eerder een presentatie kreeg. Deze is beschikbaar voor de prijs van 699 euro.

Marantz
Marantz zal onder andere The Consolette laten zien. Deze ‘all in one and good looking’ oplossing is voor de smartphone en tablet gebruiker, maar ook streaming muziekliefhebber. The Consolette is voorzien van Wifi en Airplay.

Audio Physic
Audio Physic zal op de show aanwezig zijn met de nieuwe Classic lijn. Na de Classic 10 en de 20 is de serie nu compleet met een Classic center speaker en Luna subwoofer. De serie is in meerdere uitvoeringen beschikbaar.

Audiac en Dimex

Speciale aandacht zal er zijn voor de wereldwijde showprimeur van de door Cyrus in eigen huis ontwikkelde iPad App, waarmee Cyrus componenten bediend en muziek gestreamd kan worden. Daarnaast heeft de distributeur een Britse showprimeur in petto; een nieuw stereoproduct van Arcam!

De StreamXP van Cyrus is bij ons ook al eens uitgebreid getest

Niet alleen Britse producten komen aan bod in Leiden, er zal ook aandacht zijn voor de 'lifestyle'-lijn van T+A: de K-serie. De Cala (foto boven) als all-in-one muzieksysteem, en de K8 als multimedia centrum voor de woonkamer, die samen met de K-serie luidsprekers een samensmelting vormen van functionaliteit en kwaliteit - bedienbaar met de nieuwe T+A App.

T+A Cala op de show in München

Bovendien zijn in Leiden Simple Audio (foto boven) en Olive te bewonderen met hun laatste software versie, die volgens de importeur iedereen zal verbazen in snelheid en gebruiksmak. De Simple Audio Roomplayer is overigens onderweg naar onze redactie, dus we kunnen uitgebreid gaan rapporteren over de vernieuwingen.

Simple Audio Roomplayer in Brussel (Robin Looy)

Tot slot is ook de recent geintroduceerde hoofdtelefoonlijn van Ferrari by Logic3 aanwezig, uniek in Leiden. Kort na de kennismaking in Amsterdam (zie onder), zijn we met een aantal modellen aan de slag gegaan. Wordt vervolgd!

Ferrari by Logic 3 in Amsterdam (PHOTO40)

Dimex
Dimex heeft Touraj Moghaddam (voormalig Roksan) van Vertere uitgenodigd om ter plekke te laten zien wat het effect van zijn kabels is op apparatuur in verscheidene prijsklassen en wel in combinatie met iPad, iPhone en laptop.

Cambridge Audio Stream Magic 6

Vanzelfsprekend vormt ook streaming een belangrijk onderdeel van de demonstraties, bijvoorbeeld met de door What Hifi? tot Product Of The Year verkozen Cambridge Audio Stream Magic 6. Daarnaast zijn van Cambridge Audio ook de EISA Award winnende 851A versterker en 851C DAC-CD-loopwerk te zien en horen. 

Van het Franse Triangle zijn de Color 'Monitor' en de Magellan 'Cello' opgesteld voor demontraties. Tenslotte zal Bel Canto met de nieuwe C7R super-receiver de Spendor A3 luidsprekers aansturen.