Best Gelezen Artikelen 2012


Redactie HiFi.nl | 30 december 2012

Traditiegetrouw plaatsen we de laatste dagen van het jaar enkele toplijstjes. Een enorm cliché, maar dat zijn oliebollen ook en daar zullen we er morgen niet één minder om eten.

Gisteren trapten we af met een aantal Beste Gitaarsoli-lijstjes, vandaag en morgen hebben we diverse 'interne' overzichten: jaarlijstjes van HiFi.nl-artikelen die in 2012 het best gelezen zijn. Voor de opsomming van de redactionele stukken op de volgende tien pagina's hebben we één eis gehanteerd, namelijk de statistieken van onze website; welke tien artikelen werden in de afgelopen twaalf maanden het meest bekeken? De enige kanttekening bij dat criterium: we hebben reviews buiten beschouwing gelaten. Recensies van hifi-hardware zijn standaard onze best gelezen artikelen, dus daar maken we een aparte Top Tien van. Voor nu hebben we de tien best gelezen artikelen, oplopend op basis van aantal hits.

Nummer 10: Presentatie Magico Q7 bij Rhapsody

Klik op de foto om naar het artikel te gaan

Rhapsody in Hilversum had in het najaar de primeur voor Nederland, met de presentatie van de Magico Q7 speakers. Op maar liefst twee zaterdagen kon je er terecht voor een muzikale demonstraties met diverse merken als aansturing. Ergens tussen deze shows in was HiFi.nl welkom voor een privé-demo; je leest het hier.

9 - Van de Leur Audio

Op de tweede plaats van onder, Nummer Negen in het jaarlijstje, vinden we Van de Leur Audio. In het voorjaar konden we twee nieuwe Nederlandse audioproducten verwelkomen. Twee ontwerpen volledig van eigen bodem, ontwikkeld door het in 2012 opgerichte Van de Leur. We namen contact met ze op rond de introductie van hun innovatieve versterkers, en dat leverde het volgende artikel op.

In Music Emotion van september 2012 vind je tevens een recensie

8 - Verbeter je tv-geluid

Wie in het afgelopen decennium een nieuwe televisie heeft aangeschaft, is er al achtergekomen. Met het dunner worden van de TV door de technieken LCD, LED en Plasma is er weliswaar een verbeterd design verkregen, maar met het afslanken van de diepte van de tv is ook de kwaliteit van het geluid flink afgeslankt.

We vonden het tijd om alle huidige mogelijkheden en verschillen nog eens op een rijtje te zetten. Het leverde het 8ste beste gelezen stuk van 2012 op. 

Het feit dat er kort na het verschijnen van dat artikel een onderzoekje van Bose verscheen dat zich richtte op tv-geluid, heeft er ongetwijfeld nog even aan bijgedragen!

7 - Steinway Lyngdorf

Als je in onze hoofdstad als Nederlandse flagshipstore van het Scandinavische Hi-Fi Klubben een demonstratie organiseert van een muzieksysteem van bijna twee ton (in euro's, het gewicht is ongeveer tweehonderd kilo, per speaker), dan levert dat aardig wat bekijks op. Wij gingen er heen voor een verslagje, en dat bleef ook niet onopgemerkt; Nummer 7, de presentatie van het Steinway Lyngdorf Model D Systeem.

6 - HOBO Set van de Maand

Als we een nieuwe artikelrubriek introduceren, en daar via ons platform veel aandacht aan besteden, is het eigenlijk niet vreemd als blijkt dat artikelen uit die serie vervolgens erg goed gescoord hebben. Vooral als we op deze specifieke categorie, de Set van de Maand, behoorlijk wat schijnwerpers zetten gedurende de maand dat het stuk op onze voorpagina te vinden is. Zo ook met de nummer 6, de HOBO Set van de Maand, met de ons zeer bekende ELAC FS187 Special Editions en de Arcam Solo Neo.

5 - Audiofiele muziekspelers

Het lijkt haast een stunt om onze Community te promoten, maar we vinden het daarom niet minder leuk; onlangs kregen we van één van onze lezers een reactie met betrekking tot een bericht over audiofiele muziekspelers. Of we toevallig van plan waren daar op korte termijn mee aan de slag te gaan, want hij had er juist een blog over geschreven. We vroegen hem of-ie zijn gedachten over het onderwerp met ons wilde delen, aan de hand van een vergelijking van een aantal muziekspelers (voor OS X), en dat leverde prompt de nummer 5 op in ons jaaroverzicht!

4 - Hi-Fi Klubben Set van de Maand

We schreven het al bij nummer 6: als we op volle kracht een artikel op onze voorpagina promoten, dan blijft dat niet ongemerkt als we aan het einde van het jaar de balans opmaken. Vandaar dat ook de Set van de Maand van Hi-Fi Klubben, een opstelling met KEF en NAD, hoog in onze hitlijsten staat.

3 - Lezersbezoek Paul van Deenen

Wederom goed nieuws voor (het bestaansrecht van) onze HiFi.nl Community, want opnieuw een lezer die goed scoort in ons jaaroverzicht 2012. Geen ingezonden stuk, maar een luisterbezoek, en wel bij Paul van Deenen. Hij liet ons kennis maken met zijn set - Revel, Esoteric en Musical Fidelity - en dat hebben we geweten..!

2 - Simple Audio Roomplayer

Als je eind december de statistieken uitpluist om te bepalen welke artikelen het best gelezen zijn, helpt het als artikel zijnde als je begin januari al online verschenen bent. Die vlieger gaat op voor ons stuk over de Simple Audio Roomplayer, waar we helemaal aan het begin van 2012 voor naar importeur Audiac in Nieuwegein reden. Kort erna kende de innovatie van de merk haar officiële introductie, en in de loop van het jaar doken er regelmatig nieuwsberichten op, bijvoorbeeld rond demonstraties bij dealers of de beschikbaarheid van de nieuw(st)e software. Het zorgde ervoor dat onze Nummer Twee goed in de schijnwerpers bleef.

1 - KEF LS50

Drum roll... Bij onze nummer twee op de vorige pagina gaven we al aan dat een artikel dat in januari online verschijnt veel kans maakt om tot en met december goed gelezen te worden. Toch verscheen het best gelezen artikel pas in mei op HiFi.nl. Deze scoorde echter wel degelijk heel hoog in de categorie 'er vroeg bij zijn', want we mochten bij de eersten aanwezig zijn om op High End München het jubileummodel van KEF te ontmoeten, en waren vervolgens de eersten om er, nagenoeg live, over te schrijven - in een weekend waarin we sowieso erg veel lezers hadden die het shownieuws uit Duitsland via ons volgden.

Vervolgens was er in de maanden erop volgend voldoende te doen rond deze bijzonders speakers, zoals de Nederlandse introductie bij iEar', de diverse prijzen die de prijs-kwaliteitsverplettende monitoren binnenhaalden, en natuurlijk onze uitgebreide recensie. Geen héle grote verrassing dus...

Ladies & Gentlemen... De KEF LS50!

Lees ook onze recensie van deze jubileumspeakers!