CES 2010 Audionieuws


Redactie HiFi.nl | 14 januari 2010 | Fotografie Redactie HiFi.nl

De CES 2010 is weer achter de rug. HiFi.nl was er dit jaar niet bij, deels omdat we tijd nodig hadden voor andere projecten, deels omdat we in 2009 zoveel nieuwe zaken hebben opgestart dat het nu verstandig was om even rustigaan te doen. Dus doen we verslag van achter de computer, gewoon vanuit onze eigen redactie. Anyway, volgend jaar zijn we wel weer in Vegas...

Tussen alle 3D-gerelateerde presentaties tijdens de CES stond in het Venetian Hotel traditioneel weer het neusje van de audiofiele zalm. HiFi.nl zou HiFi.nl niet zijn als we daar geen uitgebreid item over zouden presenteren. Het gaat tenslotte over meer dan beeld, nietwaar? In de meeste gevallen is overigens nog niet bekend wanneer e.e.a. in Nederland leverbaar zal zijn, en tegen welke prijs.

SimAudio 

Simaudio (in Nederland vertegenwoordigd door Clofis) liet de nieuwe 32-bits MOON 750D loopwerk/DAC combinatie zien, alsmede de 700i en 600i geïntegreerde versterkers en de 300D DAC. De 750D combinatie heeft de ESS SABRE32 Reference Audio DAC aan boord, met 8 converters per kanaal in 32-bit hyperstream modus.

De 700i versterker is het vlaggenschip in de versterker-range, en levert 175 Watt per kanaal in 8 Ohm (dit verdubbelt naar 350 Watt in 4 Ohm). De volumeregeling in beide versterkers is in handen van de M-eVOL2 volume control, die in maar liefst 530 stappen werkt (zo goed als traploos dus).

De 300D DAC heeft naast een USB ingang voor gebruik met een computer een hele rits aan aansluitmogelijkheden, waardoor deze converter (met interne 24-bit/352.8kHz upsampling) uitgebreid inzetbaar is.

Furutech
Furutech (AudioLife) toonde haar nieuwe Flux-50 Inline AC power filter. Ziet er uit als een superdeluxe verlengsnoer met eurostekkers, maar beschermt volgens Furutech tegen aardings-gerelateerde ruis, piek- en laagspanningen, hoogfrequente voedingsruis van andere componenten in de installatie en hoogfrequente digitale ruis van processoren en digitale bekabeling.

Ook nieuw van Furutech is de GT40 USB 24-bit/96kHz DAC met ingebouwde Phonotrap. Hiermee vormt hij niet alleen een hoogwaardige verbinding tussen computer en geluidsinstallatie, maar zorgt er ook voor dat langspeelplaten met zeer hoge kwaliteit kunnen worden gedigitaliseerd.

Thorens
Thorens zal tijdens de CES eindelijk haar langverwachte TD309 presenteren. De TD309 (Heijmans Sound & Vision) heeft niet alleen een bijzonder vorm, maar ook een geheel vernieuwd en uiterst nauwkeurig berekend subchassis, wat fans van het merk als muziek in de oren zal klinken na een aantal modellen die geen geveerd plateau meer hadden.

De TP92 arm is ook nieuw, gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en koud bewerkt en gewalst voor meer stijfheid. De TD309 zal naar verwachting rond de 1700 euro gaan kosten.

CES Audionieuws - deel 2

dCS
dCS (More Music) introduceert op de CES haar nieuwe Debussy D/A converter, die onder meer voorzien is van een gepatenteerde a-synchrone USB ingang voor aansluiting op een computer.

Naast deze USB ingang ontbreken de traditionele S/PDIF en professionele AES/EBU digitale ingangen niet. De printplaat en de ringdac zijn afgeleid van de dCS Paganini. De Debussy is voorzien van ongebalanceerde rca-outputs en gebalanceerde XLR`s, die respectievelijk 2V en 6V spanning afgeven.

NAD
NAD (AND Benelux) toont op de CES haar nieuwe T557 Blu-ray speler, die voorzien is van BD-live. Naast een beeldresolutie van 1080p (vanzelfsprekend) heeft de T557 een zeer snelle opstarttijd en HD multichannel audiouitgangen voor Dolby TruHD en DTS MA 7.1.

Wat de T557 echt bijzonder maakt is dat hij kan worden ingezet als netwerkspeler, omdat hij via een thuisnetwerk audio en beeld kan streamen. Alle beeldformaten worden ge-upscaled tot 1080p, behalve composite, dat tot 1080i wordt opgewaardeerd.

Einstein
Einstein (Joenit) laat op de CES haar nieuwe ge\íntegreerde versterker zien. The Tube Mk II heet deze geweldenaar, die volledig gebalanceerd is opgebouwd. Het bijzondere aan deze versterker is het enorme aantal buizen dat wordt ingezet. Er zitten maar liefst 18 6922/E88cc buizen in, die op een heel aparte manier geschakeld zijn.

Van de 18 buizen zijn er steeds maar tien actief, waarvan 8 voor vermogen, en twee voor de gekozen bron. Wordt naar een andere bron overgeschakeld, dan gaan deze laatste twee buizen uit, en starten twee andere buizen op voor de nieuwe bron. Scheelt aanzienlijk in de levensduur van de buizen.

CES Audionieuws - deel 3

Thiel
Thiel (Audiac) staat tijdens de CES uitgebreid stil bij het overlijden van Jim Thiel (62) op 18 september 2009. Jim Thiel wordt beschouwd als een van de `Founding Fathers` van de Amerikaanse high-end, die ooit in zijn garage begon met het bouwen van een paar luidsprekers omdat hij vond dat hij het beter kon dan wat er op dat moment op de markt was.

Het resultaat is een bloeiend bedrijf dat over de hele wereld hoogwaardige luidsprekers verkoopt. Met Jim Thiel heeft een markant persoon het tijdige voor het eeuwige verwisseld.

KR Audio Electronics
KR Audio Electronics (Musical Reality) onthult op de CES hun nieuwe Kronzilla DXL dual monoblok versterkers, die gebruik maken van een paar TI610 buizen in push-pull om maar liefst 140 Watt per kanaal te produceren.

De nieuwe geïntegreerde SDi 35 stereo versteker levert 35 Watt per kanaal.


Anthony Gallo Acoustics
Anthony Gallo Acoustics (Hifi Matters) laat op de nieuwe Strada luidspreker horen, die voorzien is van de CDT™ 3 tweeter. Ook nieuw in deze luidspreker is de gepatenteerde S2 technologie die staande golven in de klankkast minimaliseert, en zo voor een betere laagweergave zorgt.



Chord

Nieuw van Chord (HNNY Benelux) is de Cyan Click geïntegreerde versterker die 80 watt per kanaal levert.

Hoewel de Cyan Click niet groter is dan de eigen QBD72 zijn er een groot aantal digitale en analoge ingangen aan boord, waaronder Chord`s eigen digitale Bluetooth systeem.

Dit systeem, dat werkt volgens het A2DP protocol, kan over een afstand tot ongeveer 30 meter met zeer hoge kwaliteit een draadloze overdracht van signaal worden bereikt, waardoor hij overal in huis kan worden gebruikt.

CES Audionieuws - deel 4

Exposure
Exposure (Top Hifi) heeft de 2010 (instap) en 3010 (midrange) serie vernieuwd, waardoor de aanduiding S2 kon worden toegevoegd.

De 2010S2 versterker is nu voorzien van relais voor de ingangskeuze, waardoor volgens de fabrikant een schoner signaalpad en dus een betere geluidskwaliteit ontstaat. In deze serie is ook een nieuwe tuner beschikbaar.

De 3010 midrange serie is uitgebreid met een losse voorversterker en 100 Watt monoblokken. De 3010 serie is eveneens voorzien van relais-schakeling, en de 3010 cd-speler heeft een betere interne klok gekregen, en de voeding van de digitale uitgang en de  DAC zijn verbeterd.

Pass Labs
Pass Labs (More Music) heeft een nieuwe luidspreker, de SR-2, wat een kleinere afgeleide is van de SR1. De SR2 is ontwikkeld voor situaties waar geen ruimte is voor een grote vloerstande luidspreker.

De SR2 maakt gebruik van de hoogefficiente Nextel units van Seas, en in iedere kst zit een 7-inch midrange, een 10,25-inch langeslag woofer en een 1,1 inch tweeter met een HEXADYM magneet. De filters worden met de hand vervaardigd, en de units worden individueel gewikkeld en getest in de Amerikaanse fabriek.

MIT
Het grootste nieuws van MIT kabels (More Music) is de MIT Oracle MA-X luidsprekerkabel, die voorzien is van het Adjustable Articulation Response Module (A.A.R.M) systeem, dat de interactie tussen de versterker en de luidspreker regelbaar maakt.

De gebruiker kan nu zelf instellen hoe de luidsprekerkabel omgaat met de harmonische structuur van de muziek zonder dat er hoorbaar gesleuteld wordt aan de toonhoogte.

CES Audionieuws - deel 5

QED
De uPlay van QED zorgt ervoor dat muziekspelers met Bluetooth draadloos op een geluidsinstallatie kunnen worden aangesloten.

De set bestaat uit een futuristisch vormgegeven ontvanger en een kwalitatief goede aansluitkabel.

Harbeth
De Engelse luidsprekerbouwer Harbeth (Audio Excellence) toont de nieuwe P3ESR luidspreker, die voorzien is van Harbeth`s eigen RADIAL2 conussen. Twintig jaar na de introductie van de oer-P3 is dit de ultieme mini-monitor van het merk.

Bijzonder is dat de P3ESR is ontworpen voor Free-Field gebruik, wat wil zeggen dat hij behoorlijk ver van de (achter)wand opgesteld moet worden voor een optimale weergave.

Electrocompaniet
Het Scandinavische Electrocompaniet (Electrocompaniet AS) komt met superstrak vormgegeven noviteiten, waaronder de MAESTRO, een all-in-1 audio/video systeem met Blu-ray, en de Nordic Tone Model One referentieluidspreker.

Ook nieuw is de Prelude BR-1 Blu-ray speler die naast het leveren van een topklasse  beeld ook zeer goed is in het weergeven van audio van CD.

Bryston
Het Canadese Bryston (D&D Audio) laat op de CES haar nieuwe BCD-1 cd-speler, BDA-1 DAC, BP26 voorversterker, de 28B SST Squared Series eindversterkers en de nieuwe 4B SST Squared eindversterker voor surround luidsprekers zien en horen.

CES Audionieuws - deel 6

Soundsmith
Soundsmith (Music2) brengt de enige echte revolutionaire noviteit van de CES met hun Strain Gauge element met bijbehorende voorversterker SG200.

De Strain Gauge werkt op een totaal andere manier dan alle huidige soorten elementen (MM, MC en MI). De `motor` van het element, die de trillingen die uit de plaatgroef worden opgepikt omzet naar piepleine stroompjes, is bij de Strain Gauge vrijwel massaloos, waardoor een ongekende snelheid en zuiverheid wordt bereikt. De naald is door de gebruiker zelf te vervangen, is zelfstellend en verhoudingsgewijs zeer goedkoop.

Ook is geen aktieve RIAA correctie nodig. Mensen die het element inmiddels hebben beluisterd spreken van een verbluffende sprong voorwaarts in geluidskwaliteit. Binnenkort zal op HiFi.nl een test verschijnen.

Magnepan
Magnepan (Audionord Europe) demonstreert op de CES haar nieuwe MG-17, hun eerste model met Quasi-Ribbon technologie. Hiermee wordt afgestapt van het gebruik van magnetostatische panelen voor het midden- en laagbereik van deze paneelluidsprekers.

De nieuwe Quasi-ribbon supertweeter in de MG-17 heeft volgens de fabrikant een veel bredere afstraling, waardoor het sweet-spot effect veel kleiner wordt. Ook cosmetisch is de MG-17 een duidelijke stijlbreuk van het vrij conservatieve design dat Magnepan tot nu toe  kenmerkte, met zijn smalle aluminium lijst rondom het hele paneel.

Parasound
Parasound (Actual Acoustics) introduceert haar nieuwe Halo JC3 phonotrap. Dit ontwerp van de legendarische John Curl is een forse verschijning met zijn hoogte van 2 eenheden en normale apparaatbreedte.

De kast is zwaar gebouwd en drievoudig afgeschermd. De opbouw is volledig dubbel-mono, en er zijn naast ongebalanceerde RCA uitgangen ook gebalanceerde XLR aansluitingen aanwezig. De impedantie van de input is vanwege de strikte mono-opbouw per kanaal in te stellen. Er kan worden gekozen voor MM, een realistische MC 100 Ohm en MC 47kOhm. Die laatste waarde suggereert dat er een aparte aansluiting is voor bepaalde high-output MC elementen.
(foto: Slashgear)

CES Audionieuws - deel 7

De Canadese ontwerper Jacques Riendeau presenteerde op de CES vol trots zijn nieuwste versie van de legendarische Oracle Delphi platenspeler.

De Oracle Delphi MkVI is leverbaar vanaf 9500 euro (zonder arm en element). Er zijn twee eigen (door SME gemaakte, en door Oracle verder geoptimaliseerde) armen verkrijgbaar, de Serie 345 en de Serie 5.

De bijpassende Oracle Thalia (High output MC) en Carinth (low output MC) elementen zijn klankmatig afgestemd op gebruik met de Oracle/SME arm en de Oracle Temple PH1000 phonotrap.


Naim Audio

Naim heeft op de CES de UnitiQute gelanceerd. Deze netwerkspeler is het kleine zusje van de NaimUniti, die onlangs op HiFi.nl werd getest.

De toevoeging Qute heeft natuurlijk betrekking op het aantrekkelijke uiterlijk van deze netwerkspeler, die slechts half zo breed is als de NaimUniti, maar verder weinig aan functionaliteit inlevert.

Net als de grote broer is de UnitiQute een speelklare alles-in-1 oplossing. Er hoeven slechts luidsprekers te worden toegevoegd, en er moet een (draadloze) verbinding worden gelegd met het internet en/of een UPnP gestandaardiseerd extern opslagmedium als een NAS of harde schijf.

De Naim UnitiQute beschikt over een versterker die 2x30 Watt aan 8 Ohm kan leveren (2x45 watt aan 4 Ohm). Tevens beschikbaar: een officiële digitale iPod verbinding en een USB ingang. De UnitiQute heeft ook een analoge tuner aan boord, en indien voorhanden kan ook DAB wordern afgespeeld.

De verwachte adviesprijs bedraagt 2000 euro.


Klipsch Lightspeaker

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Klipsch heeft op de CES een luidspreker geïntroduceerd die tevens dienst doet als lamp.

De LightSpeaker, zoals de luidspreker verrassend genoeg is gedoopt, is voorzien van een gewone grote fitting, en kan dus in een gewoon lichtpunt worden gedraaid. De afmeting van de LightSpeaker is echter vrij fors, dus het aantal toepassingsmogelijkheden wordt daardoor wel wat beperkt.

Volgens Klipsch is de luidspreker ontwikkeld voor gebruik in verzonken plafond-armaturen van 5 en 6 inch diep, maar in combinatie met een speciale conische voorzetspiegel kan de LightSpeaker ook in een ruime lampenkap worden toegepast.



Behalve de forse maat is een ander nadeel dat de LightSpeaker alleen muziek kan weergeven als het licht aan is, maar Klipsch zegt te werken aan een oplossing voor dat probleem.

De LightSpeaker geeft als lamp evenveel licht als een gloeilamp van 65 Watt, maar verbruikt vanwege de toegepaste LED-technologie slechts 10 Watt. De LED-lamp is volledig dimbaar. De ingebouwde klasse `D` versterker levert 20 Watt aan muziekvermogen, en de maximale geluidsdruk is een weinig indrukwekkende maar voor het toepassingsgebied van deze luidspreker toereikende 93 dB.

De overdracht van muziek vindt draadloos plaats, vanuit een basisstation dat twee verschillende zones van geluid kan voorzien. In totaal kunnen 8 LightSpeakers op 1 basisstation worden aangesloten. Een basis-set kost in de Verenigde Staten ongeveer 600 dollar en bestaat uit een bassisstation met afstandsbediening, aansluitkabels voor het basisstation en twee LightSpeakers. Losse lampluidsprekers voor uitbreiding van het systeem kosten zo`n 250 dollar per stuk.



Leverbaarheid en prijzen voor Nederland zijn ook voor dit product nog niet bekend.

CES Audionieuws - deel 8

Het is een hele mond vol, maar met de ATH-ANC25 QuietPoint® Noise-Cancelling On-Ear  hoofdtelefoon doorbreekt Audio Technica wel de ondergrens voor actieve onderdrukking van omgevingsgeluid voor hoofdtelefoons.

De ATH-ANC25 onderdrukt volgens de fabrikant meer dan 80% van het omgevingsgeluid, geeft een uitstekende geluidskwaliteit, draagt comfortabel, en omdat hij opvouwbaar is kan hij eenvoudig worden meegenomen.



De ATH-ANC25 functioneert ook als `gewone` hoofdtelefoon wanneer de batterij voor het noise-cancelling circuit leeg is. Meegeleverd worden een opbergtas, en los snoer met ingebouwde volumeregeling, een AAA batterij en een zogenaamde Airline-Adapter, die er voor zorgt dat de omroepberichten over de intercom in het vliegtuig (die ook worden weergegeven over de hoofdtelefoonaansluitingen) op een bij de muziek passend niveau klinken in plaats van hartverzakkend luid.

De prijs in de VS ligt net onder de 100 dollar. Wat de ATH-ANC25 in Nederland gaat kosten en wanneer hij leverbaar zal zijn is nog niet bekend.


Meridian

Hierbij een korte samenvatting van de beursnieuwtjes van Meridian.

Sooloos krijgt nieuwe userinterface

De nieuwe Sooloos 2.1 softwareversie is natuurlijk gratis en voor Sooloos gebruikers met één klik te installeren op de Control10. Het geeft nieuwe mogelijkheden zoals….

Sooloos 2.1 Internetradio
Innternetradio komt erbij en met een gebruiksgemak en klankkwaliteit zoals u die van Sooloos gewend bent.

Sooloos 2.1 Party Mode
Zone Link Synchronisatie geeft u de gelegenheid in alle zones gelijktijdig dezelfde muziek te spelen zonder tijdverschil, ook wel Party Mode genaamd.



Sooloos 2.1 Ensemble
Voor de Ensemble betekent deze softwareversie dat vroegere beperkingen, zoals opslaguitbreiding, zijn opgeheven. U kunt nu aan de Ensemble meerdere Ensemble’s of Twinstore’s koppelen. U kunt dus de opslagcapaciteit uitbreiden, nog meer zones toevoegen en de data beveiliging verbeteren.

Sooloos 2.1 en Crestron
Een nieuwe Creston module zorgt er voor dat navigeren door grote collecties aanmerkelijk sneller gaat. Distributie, ondersteuning en voorlichting loopt via Creston.

Sooloos iPhone applicatie
De “dedicated” iPhone applicatie voor Sooloos is beschikbaar via de Apple Store. Deze nieuwe iPhone applicatie vervangt de huidige Sooloos web- georiënteerde iPhone control waardoor gemak, snelheid en betrouwbaarheid verbeterd zijn en ziet er heel “slick” uit.

Rhapsody muziekbibliotheek
Meridian Sooloos maakt het mogelijk om te genieten van de enorme muziekcollectie van het Amerikaanse Rhapsody.com. Alle Sooloos functies (focus, Swim, Browse, etc) werken ook binnen deze collectie, zoals u gewend bent. U ervaart dit alsof de via Rhapsody gestreamde muziek op de eigen harde schijf staat. Rhapsody is op dit moment officieel alleen in de USA beschikbaar.

ID40 Sooloos zone kaart voor 800 series
De ID40 kaart is een digitale (IP)verbinding tussen Sooloos en Meridian. Deze kaart verzorgt kwalitatief hoogwaardige upsampling naar 88.2/96kHz. Deze kaart wordt standaard geleverd in de nieuwe 808.3 en is optioneel beschikbaar voor 861V6.

808.3 CD speler/voorversterker
De nieuwste versie van de Meridian Signature Reference CD Player beschikt nu over 1 ingang en twee uitgangen voor High-res SpeakerLink aansluitingen, een voorversterker functie en een slot voor de ID40 Sooloos kaart. Met deze kaart gedraagt de 808.3 zich als een high-end Sooloos zone, mits aangesloten in hetxzelfde netwerk. Het CD-Rom loopwerk is speciaal voor deze machine herontwikkeld en presteert vele malen beter dan het vorige loopwerk. De 808.3 is voorzien van Meridian’s nieuwe “Apodising up-sampling” filter techniek.




861 V6 Dig Surround Controller
Deze nieuwe versie van ons topmodel beschikt over SpeakerLink in- en uitgangen waarmee 8 kanaals HD audio kan worden geprocessed vanaf bijvoorbeeld Blue-Ray. Met de nieuwe ID40 Sooloos kaart kan de V6 versie de Sooloos bitstream upsamplen en ontstaat een perfecte high-end digitale verbinding tussen Sooloos en Meridian.

G61R en G68 met SpeakerLink
De nieuwe G61R en G68 modellen worden voorzien van SpeakerLink uitgangen voor acht kanalen. Zo passen ze perfect op de nieuwe DSP luidsprekers. De processor draait op 150MHz en heeft een kracht van 900 MIPS (Miljoen Instructies Per Seconde). Alle processen hebben een nauwkeurigheid van 48 bit. De Room Correctie software kan maximaal 60 filters definiëren. Uitbreiding met een HD621 geeft de mogelijkheid om 6 HDMI bronnen aan te sluiten.

AC12
De AC12 verbindt de nieuwste Meridian processoren voorzien van SpeakerLink uitgangen met de oudere DSP luidsprekers die nog met Cinch en DIN waren voorzien. Deze compacte eenheid is voorzien van RS232, S/PDIF, DIN en BNC Meridian Comms en SpeakerLink aansluitingen.


Keith Monks

Na wat door de fabrikant zelf omschreven wordt als een `short break` keert het legendarische merk van platenwasmachines na 27 jaar eindelijk terug op de CES.

De firma wordt tegenwoordig geleid door Jonathan Monks, zoon van de beroemde Keith. Hij is de afgelopen jaren bezig geweest het met verfijnen van de ontwerpen en het productieproces van de platenwassers.



De terugkeer naar de CES is niet helemaal toevallig, dit jaar viert het merk haar veertigjarig bestaan. Een feit dat onder meer gevierd wordt met de introductie van het jubileummodel Ruby, die op de CES zal worden gelanceerd.

CES Audionieuws - deel 9

Bryston zal op de CES een prototype tonen van hun nieuwe SP3 surround processor met HDMI. He toestel zal niet gedemonstreerd worden.

Volgens James Tanner, Sales Vice President van Bryston, is het op dit moment alleen de bedoeling om aan dealers te laten zien welke kant het bedrijf opgaat met de SP3.



Volgens recente gegevens beschikt de SP3 over twee paar gebalanceerde stereo ingangen, een set 7.1 gebalanceerde outputs, een set 7.1 single-ended outputs, zes paar single-ended analoge inputs, en een set 7.1 single ended bypass inputs. Veder twee RS-232 inputs, en inputs voor ethernet, infrarood, microfoon en stereo-hoofdtelefoon. Ook zal een optische digitale output niet ontbreken.

Thiel

Thiel zal haar nieuwe Universal SmartSub demonstreren. Deze opvolger van de SmartSub SS1 gaat net als zijn voorganger tot 10 Hz. In het laag, heeft een 500 Watt analoge versterker (!) aan boord, en een 10-inch aluminium woofer met een maximale uitslag van maar liefst 3,8 centimeter.

Nieuw voor dit model is Thiel`s eigen, gepatenteerde Thermal Compression Compensation Circuitry, en een schakelaar om het niveau te corrigeren wanneer meerdere  Universal SmartSub`s in combinatie met Thiels aktieve filter PX05 worden gebruikt wanneer meer outputcapaciteit nodig is.

Prijs en introductiedatum voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend.


Definitive Technology

Definitive Technology zal op de CES 2010 drie nieuwe luidsprekers introduceren, een on-wall model, en twee in-wall modellen.

Het on-wall model Mythos XTR®-50 is een ultradunne (minder dan 4 centimeter diep) on-wall, on-shelf luidspreker die volgens de fabrikant een eerder niet voor mogelijk gehouden prestatie neerzet voor zulke ondiepe luidsprekers.

De andere luidsprekers zijn twee nieuwe modellen in de eerder geïntroduceerde Disappearing In-wall serie.

Mythos XTR®



Het geheim van de goede prestaties is volgens Definitive Technology`s de gebruikte XTDD driver, waarvoor patent is aangevraagd. Door middel van state-of-the-art computer modeling kon de behuizing enorm worden verkleind. Voor voldoende geluidsdruk zijn er in elke behuizing ook nog vier passieve basradiators aangebracht. De volledig uit aluminium vervaardigde tweeter is dezelfde als ook wordt gebruikt in de state-of-the-art Mythos ST SuperTower.

De behuizing van de Mythos XTR is gemaakt van handgepolijst geëxtrudeerd vliegtuig-aluminium en meer slechts 68.6cm x 15.3cm x 3.8cm, waardoor de luidspreker zich perfect laat combineren met 46″ - 55″ TVs.

Disappearing™ In-Wall



De DI 5.5LCR en DI 6.5LCR stereo/front luidsprekers werden speciaal ontworpen om de kwaliteit van de vrijstaande luidsprekers van Definitive Technology te combineren met het gemak van volledig in de muur te bouwen weergevers. Door de speciale grilles met microperforaties zijn deze luidsprekers bijna onzichtbaar in te bouwen.

De  DI 5.5LCR heeft  5¼ inch drivers die zich volgens de fabrikant kunnen meten met 6½ drivers van andere fabrikanten, terwijl de  6½ inch DI 6.5LCR modellen met 8 inch drivers naar de kroon steekt.

De inbouwmaten bedragen 36,5 x 16,5 centimeter.

Prijzen voor de Europese markt zullen waarschijnlijk vlak na de CES bekend worden.