Philips Test 'T Thuis Deel 2 – onze lezers aan de slag met BT3500 wireless speakers van Bol.com


Menno Bonnema | 28 november 2014 | Philips

Zou je één van de nieuwste Bluetooth-speakers van Philips niet eens een keer zelf willen uitproberen. Die oproep deden we hier een paar weken geleden. In samenwerking met Bol.com beschikten we over negen modellen van de gloednieuwe Philips BT3500, in strak wit.

Wat was het plan? Onze lezers graag de gelegenheid bieden om – net als eerder in het geval van AudioQuest en Denon – als HiFi.nl Review Panel op te treden. We hebben negen exemplaren van de onlangs geïntroduceerde BT3500 onder der aanmelders verdeeld. Die kregen dan de kans in hun eigen thuisomgeving aan de slag te gaan. De bevindingen van alvast vijf van de negen Thuis Testers plaatsten we vorige week en kun je hier teruglezen.

Deze week is het de beurt aan drie van de overige vier, en volgende week volgt het verslag van de laatste Thuis Tester, samen met een uitgebreid beeldverslag. De negende tester hebben we namelijk persoonlijk thuis bezocht en uitgebreid ondervraagd over de Philips BT3500 speaker. De negen deelnemers aan het panel hoeven de Philips BT3500 speaker niet meer terug te sturen. Alle testers kunnen dus blijven genieten van deze wireless speaker.

Het panel spreekt
Ver over de zevenhonderd(!) aanmeldingen kregen we voor deze Test’T Thuis-editie. Met de gekozen negen deelnemers denken we een mooi divers panel gekozen te hebben. Het panel bestaat uit zowel mannelijke als vrouwelijke leden, uit mensen afkomstig van boven en beneden de rivieren, uit Nederland en België. Verder zijn echte hifi puristen vertegenwoordigd, maar ook ‘gewone’ muziekliefhebbers. En zelfs qua leeftijd hebben we jong en oud een plaatsje in het panel weten te geven, waarbij een speciale vermelding voor de jongste deelneemster Emma van den Hamsvoort (13 jaar) hier op zijn plaats is. Haar bevindingen lees je verderop in dit artikel.

Op de volgende pagina's kun je dus uitgebreid de meningen van drie van de negen testers lezen. Lees volgende week het verslag van ons thuisbezoek aan het negende panellid. Ook maken we dan een resumé van de bevindingen van ons panel. Wat de redactie zelf vond van de Philips BT3500 Wireless Speaker kon je hier al lezen.

Ingrid uit Tilburg

“Ik heb de Philips BT 3500 nu een week in huis. Ik moet zeggen dat ik het een gemakkelijk te gebruiken apparaat vindt, ik kon er zo mee aan de slag. Ik volg de ontwikkelingen met streaming audio wel een beetje, er gebeurt ook erg veel op bluetooth gebied. Deze Philips wireless speaker is daar weer een leuk voorbeeld van. Ik heb zelf geen “professionele” streaming installatie, maar ben zelf creatief aan het werk geslagen. Aan mijn Bose installatie heb ik een goedkoop apparaatje aangesloten, waardoor ik muziek kan streamen. Het geluid dat uit de Philips speaker komt is zeker niet het beste dat ik ooit gehoord heb, maar dat verwacht ik ook niet van een toestel met dit prijskaartje."

"Fado en jazz klinken best lekker op dit speakertje"

"Ik vind het een redelijk goed geluid, mooi warm en niet te schel. Handig vind ik vooral dat je de luidspreker makkelijk overal neer kunt zetten. Het opladen duurt zo’n twee uur, daarna kon ik zo’n 4 tot 5 uur muziek uit de speaker krijgen, via mijn iPad. Dat had ook wat langer gemogen, mijn iPad houdt het zo’n 8 uur vol. Mijn muziekvoorkeuren liggen bij hedendaagse muziek. Maar op de speaker van Philips heb ik ook jazz en fado afgespeeld. Mits op het juiste volume afgesteld, klinkt dat best wel goed. Dan nog een minpuntje: er had wat mij betreft wel een stekker voor het snoertje bijgeleverd mogen worden.”

Youri van Dijk uit Leiden/Amsterdam

“Ik was aangenaam verrast door deze Philips speaker. Door de makkelijke bluetooth koppeling heb ik snel verschillende apparaten kunnen testen. Deze speaker is lekker klein en handzaam. Het geluid dat er uit komt vind ik meer dan voldoende, ook de bas is redelijk, ondanks het kleine formaat. Dit apparaat kwam voor mij erg gelegen. Ik zit namelijk net in een verhuizing (van Leiden naar Amsterdam) en heb in mijn nieuwe woning voor de rest nog niks aan muziek klaar staan. Nu kon ik mooi overal de Philips BT3500 neerzetten, waar ik op dat moment dan bezig was in huis."

"Erg handig met verhuizen, deze mobiele speaker"

"Momenteel staat hij in de woonkamer. Maar ik mag ook graag aan mijn auto klussen, dus dan is het ook wel lekker om hem in de garage te zetten. Zelf ik een Yamaha geluidsinstallatie die nu dus nog in de verhuisdozen staat ingepakt. Daar koppel ik wel eens mijn labtop aan vast om van daar af muziek naar de Yamaha versterker te sturen. Maar goed, dan zit je toch met een kabel vast aan je installatie, wat ik niet echt handig vind. Zo’n wireless speaker werkt een stuk prettiger moet ik zeggen. Een klein minpuntje: de verbinding met mijn Macbook haperde af en toe. Ik luister graag naar de popmuziek van tegenwoordig. Typhone bijvoorbeeld, die klonk goed op de Philips BT3500!”

Emma van den Hamsvoort (13 jaar) uit Breda

“Ja, mijn vader heeft me opgegeven voor deze test. Hij weet dat ik erg van muziek hou en ook wel interesse heb in dit soort apparaten. Ik vind het een leuke speaker, hij werkt goed en het geluid vind ik ook erg goed. Wat ik makkelijk vind is dat je de Philips speaker kunt opladen via de computer, dat is lekker handig. Ik heb deze Philips nu een week in huis en heb ‘m overal uitgeprobeerd. Dat is het makkelijke aan zo’n kleine speaker, je kunt hem overal makkelijk plaatsen."

"Met Spotify op mijn mobiel kan ik lekker alles draaien op deze speaker"

"Ik heb ‘m getest met mijn mobiele telefoon, een Samsung Galaxy Ace 2. Ik wil eigenlijk een andere mobiel, maar voor muziek is dit mobieltje wel oké. Ik heb er Spotify op staan en kan ik lekker alles op de Philips beluisteren. Hiervoor had ik een klein boxje dat ik op mijn telefoon kon aansluiten, maar dat geluid was een stuks minder. Maar die ging kapot en deed helemaal niks meer. Deze speaker ziet er heel wat sterker uit. Ik heb ‘m nog niet mee naar school gehad. Mijn favoriete muziek haal ik uit Spotify-lijsten, ik heb net de top-100 gedownload. Het nummer All about the Bass van Meghan Trainor vond ik erg mooi klinken op de Philips speaker.”