StormAudio toont MK2 AV-versterkers en processors op ISE 2020


Sinan Kökbugur | 21 januari 2020 | Fotografie Fabrikant | Stormaudio

Het Franse audiobedrijf StormAudio grijpt de gelegenheid aan van de komende Integrated Systems Europe (ISE), een beurs in de RAI in Amsterdam, om zijn MK2-processors en versterkers aan het publiek te tonen. Het Franse bedrijf zal een volledige live demo presenteren in samenwerking met Alcons Audio op Stand 6-K160 met behulp van een ISP.32 Digital MK2 in een volledig digitale 11.4.8-bioscoopopstelling. Deze unieke demomogelijkheid speelt DTS: X Pro stukken en dit is slechts één van de nieuwe functies die MK2 biedt.

StormAudio MK2-versie van AV-versterkers en AV-processoren

De nieuwe productlijn belooft een sportief en fris industrieel ontwerp. Voorts stelt de StormAudio modulariteit en flexibiliteit te leveren met 16, 24 of 32-kanaals analoge voorversterker/processors of met een volledig geladen digitale AES 32-kanaals machine en 8 en 16-kanaals eindversterkers.

De line-up ondersteunt al Dolby Atmos, DTS: X, Auro-3D, Dirac Live Room Calibration en omvat Storm Audio's eigen webgebaseerde externe monitoringtool, StormMonitoring. Er komt tevens DTS: X Pro, IMAX Enhanced, Auro-3D Versie 2, eARC HDMI, 24-kanaals (13.1.10 Dolby Atmos en DTS: X Pro) decodering. Bovendien is er een snelle codec-omschakeling (tot wel 50% verbetering) en geavanceerd basbeheer, inclusief de onlangs geïntroduceerde Dirac Live Bass Control-module die door het nieuwe 4.0-firmwarepakket wordt uitgevoerd.

StormAudio beweert dat Dirac Live Bass Control hen en installateurs een uniek voordeel geeft bij het verkrijgen van die zo belangrijke laagweergave in home cinema en AV-installaties. Bovendien levert StormAudio's eigen 7 + 2 eARC HDMI-kaart snel, oerdegelijk schakelen met totale ondersteuning voor HDMI2.0b / HDCP2.2. De kaart ondersteunt 4K, 18 Gigabit per seconde bandbreedte op elke invoer- en uitvoerpoort met DolbyVision- en HDR10-compatibiliteit

StormAudio neemt op dit moment bestellingen aan voor al haar nieuwe releases en verwacht levering in maart / april 2020. We hebben nog geen prijsinformatie voor Nederland vernomen.