Polk Audio RTi Serie


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2002

(ingezonden persbericht)

De RTi lijn is niet alleen uitermate geschikt voor stereo muziekweergave; ook als onderdeel van een home theater systeem presteren de RTi's meer dan voortreffelijk. Bij de vier Polk Audio RTi luidsprekers behoren bijpassende center- en surroundspeakers. Voor een exacte aanpassing aan het 'timbre' van de frontspeakers zijn in de CSi30, CSi40, FXi30 en FXi50 luidsprekers identieke Dynamic Balance drivers en tweeters toegepast als in de RTi serie. De Dynamic Balance techniek vloeit voort uit een laserobservatie van conusresonanties; met dit gegeven wist Polk de betreffende resonanties sterk te verminderen. De CSi en FXi luidsprekers zijn in zwart essen uitgevoerd.

De CSi30 centerspeaker koppelt een 165mm woofer aan de 25mm tweeter en de CSi40 bezit twee van zulke 165mm woofers plus een PowerPort. Uiteraard zijn deze centerspeakers (net als de front- en surroundspeakers) magnetisch afgeschermd om geen beeldschermvervorming te veroorzaken. Dialogen in films en fronteffecten, met nadruk op het middengebied, worden realistisch weergegeven met deze Polk centerspeakers.

Opvallend bij de bijzonder gevormde FXi surroundspeakers is dat aan twee van de drie zijden, in een hoek van 45 graden, luidsprekers gepositioneerd zijn voor het beste spreiding van het effectgeluid zodat de hedendaagse veeleisende meerkanaals geluidsbronnen adequaat kunnen worden weergegeven zonder verlies van kwaliteit. De FXi30 bevat twee 25mm tweeters en een 133mm woofer; de FXi50 is voorzien van een 165mm woofer. In elke ruimte kunnen de Polk FXi speakers zodanig opgesteld worden - en op de dipool of bipool instelling worden geschakeld -dat altijd een uitstekend resultaat kan worden verkregen. Een dipolair afstraalpatroon is te prefereren met de FXi luidsprekers naast de luisteraar. Met de FXi's achter de luisteraar geeft een bipolair patroon betere resultaten.

Meer informatie is verkrijgbaar bij ASN Technologies, tel. 053 4286000