Sony verbetert digitale versterker


Redactie HiFi.nl | 13 mei 2003 | Sony

Sony Nederland heeft plannen bekendgemaakt om de toepassing van zijn geavanceerde S-Master digitale versterkingssysteem uit te breiden tot een breed scala aan HiFi-producten. S-Master, dat oorspronkelijk werd ontworpen voor toepassing in Super Audio CD-spelers, rekent af met de hitte-afgifte die kenmerkend is voor analoge versterkers. 

 

Het systeem biedt niet alleen een puurder geluid, maar is ook nog eens veel kleiner dan zijn analoge voorgangers door zijn plattere en compactere printplaten. S-Master-versterking vormt een hoeksteen van de Sony Digital Audio Video (DAV)-familie doordat het hoogwaardige audio mogelijk maakt vanuit een compact chassis dat onderdak biedt aan een DVD/SACD/CD-speler, versterker, decoder en RDS-tuner.

Het CMT-CPX1-microsysteem is een zeer voordelig instapmodel met S-Master digitale versterking. Twee kanalen van 70W (RMS) leveren een superieur geluid dat wordt weergegeven via een tweewegspeaker met glasvezel woofer. Dit krachtige en compacte HiFi-systeem is voorzien van DSG (Digital Sound Generator)-weergavecorrectie met bass- en trebleregeling en biedt afspeelmogelijkheid voor audiocassettes, CD`s en CD-R/RW`s.

Naast de toepassing in dit microsysteem heeft Sony een speciale versie ontwikkeld voor high-end apparatuur, de S-Master Pro, die is geïntegreerd in een aantal AV-receivers waaronder de STR-DB2000 uit de QS-serie (Quality Standard) en de STR-DA3000ES en -STRDA5000ES uit de ES-serie (Extremely High Standard). Deze geavanceerde versterkingstechnologie kan ook worden gevonden in Sony`s nieuwe high-end meerkanaals versterker, de TA-DA9000ES.