Epson portable Mediaplayer


Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2004 |

(ingezonden mededeling)

Amsterdam, oktober 2004 - Epson introduceert een portable mediaplayer, de Epson P-2000. Deze Portable Mediaplayer is niet alleen een mediaplayer, maar ook een mobiel opslag medium, waarmee  foto`s, films en muziek opgeslagen kunnen worden en op een zeer hoog kwaliteitsniveau worden weergeven.

De Epson P-2000 beschikt over een Epson 3,8-inch PhotoFine-display; dit is, een nieuwe technologie waarbij een resolutie van 212 ppi mogelijk is. Er worden perfecte kleuren en razendsnelle reactietijden met een uitzonderlijke beeldkwaliteit geboden. Met de geheugencapaciteit van 40GB hebt u altijd een flinke multimediabibliotheek van foto`s, films en muziek bij de hand. De Epson Mediaplayer leest beelden rechtstreeks van CompactFlash- en SD-geheugenkaarten. Omdat alle bestandsformaten kunnen worden opgeslagen, werkt hij ook als externe harde schijf. Hij ondersteunt zelfs formaten van RAW afbeeldingen. De elegante en toch degelijke uitvoering maken van de Epson P-2000 hét medium om foto`s en films te tonen – thuis, onderweg of op de zaak.


 

 "De Epson P-2000 is niet alleen voor consumenten interessant, maar ook zeker voor beroepsfotografen. Die krijgen met dit apparaat de mogelijkheid om digitale beelden direct op te slaan en op een display te bekijken," zegt Karsten Jahn, hoofd Product Marketing bij Epson Duitsland. "Het grote PhotoFine-display van de Mediaplayer overtreft in resolutie zelfs het LCD-display van een laptop. En dat is nog maar één van de vele toepassingsmogelijkheden voor mobiele gegevensopslag en mediaweergave die met dit product beschikbaar zijn."


Perfecte fotoweergave op het PhotoFine-display

De Epson P-2000 brengt foto`s tot leven. Het Epson PhotoFine-LCD-display zorgt voor verbluffend scherpe afbeeldingen met een hoge resolutie en exacte kleurweergave. Deze prestatie wordt mogelijk door de geavanceerde lage-temperatuur-polysilicium-TFT-technologie, waarop het beeldscherm van de mediaplayer is gebaseerd. Met een resolutie van 212 ppi, stralende kleuren en een haarscherp, kristalhelder beeld geeft deze “multimedia kunstenaar” foto`s en films in een ongekende topkwaliteit weer – zelfs onder lastige belichtings omstandigheden. Omdat de reactietijd van de Epson PhotoFine-technologie heel kort is, wordt ook een bewegend beeld vloeiend en levensecht weergegeven.


Veelzijdigheid voor professionals en multimedia-fans

Zowel multimedia-fans als ambitieuze beroepsfotografen zijn heel goed af met de Epson P-2000. Interessant voor fotografen zijn vooral het hoogwaardige display, de rechtstreekse ondersteuning van CompactFlash- en SD-geheugenkaarten en de mogelijkheid om ook RAW-gegevens onderweg op te slaan en te controleren. Hoogwaardige foto`s die met camera`s van Nikon, Canon en de Epson R-D1 met zoekercamera in RAW-formaat zijn gemaakt, kunnen zo al in een vroeg stadium worden bekeken. Liefhebbers van multimediatoepassingen zullen enthousiast zijn over de hoeveelheid foto-, film- en muziektoepassingen van het apparaat, dat via de A/V-Out interface ook op een televisietoestel kan worden aangesloten.


Printen zonder omwegen

Ook foto`s afdrukken vanaf de Epson P-2000, rechtstreeks op een Epson stand-alone-printer, of via de PC of de Macintosh is mogelijk. Ook daaruit blijkt weer het goed doordachte totaalconcept van de multimedia-alleskunner.


Epson P-2000 Portable Mediaplayer:

3,8-inch PhotoFine TFT beeldscherm (95 mm) Beeldschermresolutie 212 ppi 40 GB geheugen weergave van foto`s (JPEG of RAW)  afspelen van muziek (formaten: MP3 en ACC) afdraaien van films (formaten: Motion JPEG en MPEG4) Ook te gebruiken als externe harde schijf verbinding met televisie, monitor en projector via A/V-interface ingebouwde mono-luidspreker rechtstreekse ondersteuning van geheugenkaarten (CompactFlash en SecureDigital) USB 2.0 high-speed Levensduur batterij: 3 uur directe afdrukmogelijkheid in 10 x 15 cm-, DIN A4-, 5“ x 7“- en 4“ x 6“-formaat met compatibele Epson printers Adviesverkoopprijs circa EUR 499,- inclusief BTW Naar verwachting vanaf november 2004 verkrijgbaar.